Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Seilflykonferansen 2010. Seilflykonferansen 2010. Møte med sporten og verdsetting av medlemmer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Seilflykonferansen 2010. Seilflykonferansen 2010. Møte med sporten og verdsetting av medlemmer."— Utskrift av presentasjonen:

1 Seilflykonferansen 2010. Seilflykonferansen 2010. Møte med sporten og verdsetting av medlemmer.

2 Hvem er Tore Øvreeide. Er 46 år. Gift med Anne, har to døtre og et barnebarn. Er 46 år. Gift med Anne, har to døtre og et barnebarn. Startet i Os Aeroklubb i 1978 som modellflyger. Startet i Os Aeroklubb i 1978 som modellflyger. Seilfly siden 1989. Seilfly siden 1989. Kjent fra Flystevner. Kjent fra Flystevner. Vært med på å få seilflyging på TV. Vært med på å få seilflyging på TV. Har erfaring med å bygge opp varemerker i Norge. Har erfaring med å bygge opp varemerker i Norge. Jobber i dag som Norges sjef i Westerbergs. Jobber i dag som Norges sjef i Westerbergs.

3 Forsure klubbmiljøet. Personer som forsurer arbeidsmiljøet på sin arbeidsplass kan lett ta dette med seg inn i klubbmiljøet. Personer som forsurer arbeidsmiljøet på sin arbeidsplass kan lett ta dette med seg inn i klubbmiljøet. Vi må tørre å stå fram å si ifra; dette vill vi ikke ha noe av. Vi må tørre å stå fram å si ifra; dette vill vi ikke ha noe av. Sterke personligheter kan lage en del uro i klubbmiljøet. Sterke personligheter kan lage en del uro i klubbmiljøet. Må lage en mer hyggelig atmosfære rundt oss. Må lage en mer hyggelig atmosfære rundt oss. Vi må bli en hyggeligere veiviser for nye medlemmer. Vi må bli en hyggeligere veiviser for nye medlemmer. Vi må ta oss av besøkene og publikum på en beder måte. Vi må ta oss av besøkene og publikum på en beder måte. Miljøet i klubben vår må passe for hele familien Miljøet i klubben vår må passe for hele familien

4 Omgjengelig og hyggelig. Noen av oss legger ned mange dugnadstimer i klubben. Noen av oss legger ned mange dugnadstimer i klubben. Noen av disse personene får et eierforhold til klubben. Noen av disse personene får et eierforhold til klubben. Dette eierforholdet trenger det ikke bare komme noe godt ut av. Dette eierforholdet trenger det ikke bare komme noe godt ut av. Har vert ute for at lokale fagsjefer sier: at vist ikke klubben gjør slik jeg vil, så slutter jeg å utføre mitt embete. Har vert ute for at lokale fagsjefer sier: at vist ikke klubben gjør slik jeg vil, så slutter jeg å utføre mitt embete. Skal det være gøy å være med oss så må vi oppføre oss som folk. Skal det være gøy å være med oss så må vi oppføre oss som folk. Vi er nødt til å bli mer sosiale. Vi er nødt til å bli mer sosiale.

5 Egen overbevisning. Vi kan ikke være utdannet innen alt. Vi kan ikke være utdannet innen alt. Vi kan heller ikke vite alt. Vi kan heller ikke vite alt. Men vi har en følelse om hva som er rett. Men vi har en følelse om hva som er rett. Altså en overbevisning. Altså en overbevisning. Men er alt vi føler rett? Men er alt vi føler rett?

6 Kreativ. Norges kreative Høyskole i Kristiansand. Norges kreative Høyskole i Kristiansand. La nye medlemmer få være kreativ. La nye medlemmer få være kreativ. Mer positiv holdning, se løsninger og ikke bare problemer. Mer positiv holdning, se løsninger og ikke bare problemer. Ikke bruke så mye energi til å snakke imot et medlem som er kreativ. Ikke bruke så mye energi til å snakke imot et medlem som er kreativ.

7 Inspirasjon. Knut Jørgen Røed Ødegård. Knut Jørgen Røed Ødegård. Vi trenger en person som er like inspirerende. Vi trenger en person som er like inspirerende. Mulig PR sjefen burde være av det kaliberet. Mulig PR sjefen burde være av det kaliberet.

8 Omorganisere seilfly Norge. Dette er et vanskelig tema. Dette er et vanskelig tema. Gå varsamt frem. Gå varsamt frem. Vi må alle være enig i en omorganisering. Vi må alle være enig i en omorganisering. Omorganiseringen må tilhøre alle. Omorganiseringen må tilhøre alle. Noen medlemmer vil nok falle fra pga omorganisering. Noen medlemmer vil nok falle fra pga omorganisering. Men formålet med en endring er jo at det skal bli bedre og vi blir flere. Men formålet med en endring er jo at det skal bli bedre og vi blir flere.

9 Sammenligne oss med andre. Sjekke ut andre fritidsaktiviteter, hvordan vi ligger an med pris til hvert medlem. Sjekke ut andre fritidsaktiviteter, hvordan vi ligger an med pris til hvert medlem. Hvor mye tid som går med for å kunne utøve sin fritids aktivitet. Hvor mye tid som går med for å kunne utøve sin fritids aktivitet. Hvordan andre markedsfører sine fritids aktiviteter. Hvordan andre markedsfører sine fritids aktiviteter. Hvordan andre rekrutter nye medlemmer. Hvordan andre rekrutter nye medlemmer. Det settes ned en komité på 3-5 pers til å utrede dette. Det settes ned en komité på 3-5 pers til å utrede dette.

10 Takknemlighet over for medlemmer. Klubbens lokale hederstein: første solo, sertifikat og annen innsats for klubben. Klubbens lokale hederstein: første solo, sertifikat og annen innsats for klubben. Tildele seksjonens egne hederstein. Tildele seksjonens egne hederstein. Noen medlemmer burde blitt tildelt kongens fortjeneste medalje. Noen medlemmer burde blitt tildelt kongens fortjeneste medalje. Medlemmer som har gjort en innsats for klubben sin i 50 år burde blitt tildelt Kongens fortjeneste medalje Medlemmer som har gjort en innsats for klubben sin i 50 år burde blitt tildelt Kongens fortjeneste medalje

11 Effektivisere og redusere utdanningstid. Normal utdanningstid for seilfly bevis er pr i dag ca 1 1/2 år. Normal utdanningstid for seilfly bevis er pr i dag ca 1 1/2 år. Dette må reduseres til 4 til 5 måneder. Dette må reduseres til 4 til 5 måneder. Skolesjefer og IK1 utarbeider forslag til effektivisering. Skolesjefer og IK1 utarbeider forslag til effektivisering.

12 Instruktører. Trenger flere arbeidsvillige instruktører. Trenger flere arbeidsvillige instruktører. Endre utdanningstid og mønster på utdanning. Endre utdanningstid og mønster på utdanning. Senke aldersgrense for å bli instruktør. Senke aldersgrense for å bli instruktør. Innføre betaling til instruktører? Innføre betaling til instruktører?

13 Endre aldersgrense for å fly seilfly. For å øke tilgangen til statlige midler må vi satse på junior flyging fra 15 år og nedover. For å øke tilgangen til statlige midler må vi satse på junior flyging fra 15 år og nedover. Ingen fastsatt nedre aldersgrense for å bli instruert. Ingen fastsatt nedre aldersgrense for å bli instruert. Første solo 14.år. Første solo 14.år. Sertifikat 16.år. Sertifikat 16.år.

14

15


Laste ned ppt "Seilflykonferansen 2010. Seilflykonferansen 2010. Møte med sporten og verdsetting av medlemmer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google