Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tilrettelegging av spisesituasjonen 1 Ergoterapeut Svein Erik Bakke-Larsen, St.Olavs hospital.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tilrettelegging av spisesituasjonen 1 Ergoterapeut Svein Erik Bakke-Larsen, St.Olavs hospital."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tilrettelegging av spisesituasjonen 1 Ergoterapeut Svein Erik Bakke-Larsen, St.Olavs hospital

2 Skjellettet – mekaniske prinsipper Alt henger sammen… Hvor skal man da begynne?

3 Tilrettelegging – Sittestilling Hvilken av disse er riktig i spisesituasjonen?

4 Hvorfor er sittestilling viktig? Ved sammensunket sittestilling påvirker dette store deler av kroppen… Ideelt: overflytting fra rullestol til stol med armlen på ved alle måltider. Bruke skråpute for å få en aktiv/oppreist sittestilling og for komme nærmere maten. Quickfix: legge en pute i ryggen Tilting av bekkenet fremover sørger for at ryggraden strekker seg opp og ”åpner opp” overkroppen

5 Variasjon funker best Viktig med balanse mellom aktiv sittestilling og mulighet for å hvile. Fysisk funksjonsfriske vil endre sittestilling etter relativt kort tid når de kjenner at de blir slitne Funksjonshemmede trenger ikke å merke at de blir slitne/eller ikke klarer å flytte på seg

6 Forslag sittestilling i rullestol Det er ikke alltid nok med tilt for å få en aktiv sitte/spisestilling

7 Drikke væske - hjelpemidler

8 Spise mat - hjelpemidler

9 Spise mat – hjelpemidler

10 Lage mat – hjelpemidler

11 Lage mat – hjelpemidler Fixeringsbrett


Laste ned ppt "Tilrettelegging av spisesituasjonen 1 Ergoterapeut Svein Erik Bakke-Larsen, St.Olavs hospital."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google