Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Biblioteket – et lærested, et værested, et gjørested Av Tone Moseid Seniorrådgiver, ABM-utvikling 17.03.2010.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Biblioteket – et lærested, et værested, et gjørested Av Tone Moseid Seniorrådgiver, ABM-utvikling 17.03.2010."— Utskrift av presentasjonen:

1 Biblioteket – et lærested, et værested, et gjørested Av Tone Moseid Seniorrådgiver, ABM-utvikling 17.03.2010

2 Bibliotek – boklager eller møteplass? De gammeldagse piker de hadde ikke ben. De hadde bare kjoleskjørt og elsket bare én. (Gunnar Reiss-Andersen)

3 … skjeringspunktet mellom kulturpolitikk, utdanningspolitikk og ein politikk for å styrkja demokratiet…. Biblioteka er viktige når det gjeld utdanning og informasjonstilgang, litteratur- og kulturformidling. Ut frå det demokratiske aspektet må målet vera å leggja til rette for at einskildmennesket kan delta aktivt i og påverka samfunnet.» Bibliotekets samfunnsrolle

4 Tilgangen til informasjon og kunnskap er en forutsetning for at individene kan være deltakere i et levende demokrati og aktive samfunnsdeltakere. Bibliotekene bidrar til den enkeltes mulighet til å innhente informasjon og ivareta ytringsfriheten. I NOU 1999: 27 Ytringsfrihet bør finde Sted framheves bibliotekene som del av den institusjonelle strukturen som sikrer ytringsfriheten. Ytringsfrihet bør finne sted….

5 Bibliotekmeldinga ”Verdigrunnlaget og legitimiteten til biblioteka byggjer på tanken om at kunnskap og utdanning skal vere tilgjengeleg for alle, uavhengig av sosiale, økonomiske og geografiske skiljeliner.”

6 ”Skal du få, må du gi”

7

8 Svein Arne Tinnesand Bibliotekforum nr 9, 2009, s. 8 - 9

9

10

11

12

13 Prosjekt Vestfossen – ”extreme makeover”

14 Norgesbiblioteket i Second Life

15

16 Nasjonale ambisjoner og lokal gjennomføringsevne Modellbibliotek Partnerskapsavtaler Leseår Kompetanseutvikling Prosjekter: - markedsføring av tjenestene - e-bøker

17 Takk for oppmerksomheten Tone Moseid tone.moseid@abm-utvikling.no www.abm-utvikling.no/foredrag


Laste ned ppt "Biblioteket – et lærested, et værested, et gjørested Av Tone Moseid Seniorrådgiver, ABM-utvikling 17.03.2010."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google