Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

En av arkeologenes viktigste kilder til vikingtid er gravene. Det var bare noen få som ble begravd i en gravhaug. Gravene inneholdt ting som for eksempel;

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "En av arkeologenes viktigste kilder til vikingtid er gravene. Det var bare noen få som ble begravd i en gravhaug. Gravene inneholdt ting som for eksempel;"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 En av arkeologenes viktigste kilder til vikingtid er gravene. Det var bare noen få som ble begravd i en gravhaug. Gravene inneholdt ting som for eksempel; smykker, dyr, treller (slaver). I hver grav finnes et mysterium man skal forsøke å løse.

3 Gravhaugene ligger ofte ved gårder å lignende. Den døde har ofte blitt utstyrt med gjenstander familie og venner mente vedkommende trengte i det neste liv. Både begravelser og kremeringer ble gjennomført i Vestfold i vikingtida.

4 Vi vet ikke hvorfor noen ble brent og noen ikke, gravskikkene varierte. Ved innføring av kristendommen ble det forbudt å gravlegge folk i hauger og gi med gravgaver. Fra omkring år 1000 ble de døde lagt på kirkegårder akkurat som nå.

5


Laste ned ppt "En av arkeologenes viktigste kilder til vikingtid er gravene. Det var bare noen få som ble begravd i en gravhaug. Gravene inneholdt ting som for eksempel;"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google