Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VikingenesGravskikker.. Fakta  Vi på gruppa vår syntes vikingene hadde veldig groteske gravskikker.  Det de trudde var hvis de ofret dyr og mennesker.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VikingenesGravskikker.. Fakta  Vi på gruppa vår syntes vikingene hadde veldig groteske gravskikker.  Det de trudde var hvis de ofret dyr og mennesker."— Utskrift av presentasjonen:

1 VikingenesGravskikker.

2 Fakta  Vi på gruppa vår syntes vikingene hadde veldig groteske gravskikker.  Det de trudde var hvis de ofret dyr og mennesker så kom den som var begravd (de var som regel rike eller hadde mye makt) til Odin krigerguden og til Valhall.  De var gale! Syntes vi!!!

3  Det var vikinghøvdingene som fikk en stor begravelsesseremoni.  Da fikk han med sitt beste skip ned i graven.  En tredjedel av tingene sine og de 2 beste hestene sine, hestene fikk gjørme rundt hovene så de skulle stå stille, når de hogde hode av dem.  Noen dager etter han hadde ligget der ble han tatt ut og vasket og stelt og påkledd i sin beste rustning.  I graven fikk han med ting han kunne bruke i sitt neste liv.  Klar til å dra til Valhall.

4

5


Laste ned ppt "VikingenesGravskikker.. Fakta  Vi på gruppa vår syntes vikingene hadde veldig groteske gravskikker.  Det de trudde var hvis de ofret dyr og mennesker."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google