Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Storsekkløft 1200 Gudbrand Hoff Verksted og Konstruksjon

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Storsekkløft 1200 Gudbrand Hoff Verksted og Konstruksjon"— Utskrift av presentasjonen:

1 Storsekkløft 1200 Gudbrand Hoff Verksted og Konstruksjon
Eivind Hafslund Simen Bergseng Eirik Sperrud Verksted og Konstruksjon 2010 Storsekkløft 1200

2

3 Kravspesifikasjoner Skal kunne kobles på frontlaster med HMV-kobling/eurokobling. Skal tåle belasting på 1200 kg. Skal kunne transportere sårbare sekker stabilt og uten å påføre dem skade. Skal tåle å stå ute. 100 % av materialet skal kunne gjenvinnes.

4 Kravspesifikasjoner Skal kunne plukke opp sekker uten at man trenger å gå ut av traktoren. Skal kunne typegodkjennes. Hele konstruksjonen skal bestå av stålprofiler med stålkvalitet S235. Markedsbedømning. Dokumentasjon.

5 Produksjonsmetode Storsekkløfteren er sammensatt med sveis.
Produksjonen krever kapping, sveising, sliping, og lakkering. Vi har allerede eksisterende stålkonstruksjonsverksted Vårt verksted innehar blant annet laserskjærer, sveiserobot og knekke.

6 Alternative løsninger
Ikke mulighet for justering av høyden, også dermed intet vedlikehold. Valg av annen type (sterkere) stål for å få en slankere konstruksjon. Trekanktkobling framfor HMV- eller/og EURO-kobling Skrueforbindelse på Euro-koblinger.

7 Regler og forskrifter Forskriften som omfatter vår type produkt er ”Forskrift om maskiner”. Vi har tatt utdrag fra forskriften for det vi mener er relevant for vårt produkt. §1. Virkeområde §2. Definisjon §5. Hvem forskrift retter seg mot §9. Samsvarsvurdering §11. CE-merking

8 Fordeler ved produktet
Enkel justering av redskapens høyde. Enkel konstruksjon. Enkel tilkopling for frontlastere. Enkel og oversiktelig håndtering av storsekker. Billigere enn tilsvarende produkt fra konkurrenter. Lite vedlikehold

9 Ulemper ved produktet Dårlig stabilitet ved parkering.
Mulig bevegelse i forlengelesesforbindelsen på armen. Ett vedlikeholdspunkt, en smørenippel.

10 Materialkostnader og prisoverslag

11 Materialkostnader og prisoverslag

12 Styrkeberegning

13 Beregning av bolt Storsekk løfteren skal løfte 1200kg og har justerbart tårn, som holdes oppe ved hjelp av en skrue. Denne skruen må dimensjoneres. Tar utgangspunkt i 8.8 kvalitet. Tårnet består av to profiler, 70x70 og 80x80. Disse går inn i hverandre og låses med en bolt. Skrue : 640 N/mm² Hullprofil : 235 N/mm² Sikkerhetsfaktor : 2,5

14 Beregning av bolt Vi ender opp med å bruke en M14 bolt med kvalitet 8.8 Hvis bare skulle holde oppe lasten med bolten, hadde vi klart oss med M8. Men fordi vi bruker stålkvalitet 235, må vi øke dimensjonen på bolten for å få et hullflate areal som bærer lasten.

15 Beregninger av sveising på HMV- kobling
Vi regner med at den totale lasten på 1200 kg blir jevnt fordelt på de to HMV koblingene som blir sveiset til ramma og at de tar opp halvparten av krafta hver. Største bøyemomentet i sveisene er når den legges horisontalt for å hekte på og løfte opp en storsekk.

16 Beregning av sveis i tårn

17 Beregning av sveis i tårn
Når vi har beregninger på tårnet, bruker vi hulprofil 70x70x5 i S235, og at øverste del av tårnet er vinklet 45º utover, avstanden ut til kroken der kraften virker er da 300 mm. De to delene er sveiset sammen med buttsveis. Som da forutsetter at sveisen er mer enn sterk nok, og at det derfor er materialet som er svakheten. Derfor dekomponerer vi kreftene og regner på hvilke krefter hulprofilen blir utsatt for.

18 Konklusjon


Laste ned ppt "Storsekkløft 1200 Gudbrand Hoff Verksted og Konstruksjon"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google