Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

David Steffen Tor Håkon

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "David Steffen Tor Håkon"— Utskrift av presentasjonen:

1 David Steffen Tor Håkon
Vi har laget prosjekt om matriser, hvordan få fram spesielle, annerledes, nye og aktuelle effekter. … …

2 Matriser Det stilles spesielle krav til overflatestruktur eller mønster i enkelte bygg. Matriser finnes som listverk, utsparinger, isolasjon, porøs plast eller gummimattrialer Det er flere mønster og de kan du skjære eller forme etter behov. Matrisen limes til forskalingen med spesiallim. Enkelte spikres. Istedenfor formolje brukes det en spesialvoks. Den er svært giftig.

3 Det finnes flere måter å lage mønster på:
* Matriser Retarder * Fargestoffer *

4 Retarder Brukes når en ønsker en overflate av frilagt stein, da smører vi innsiden av formen med retarder. Det er et stoff som bremser betongens herdeprosess. Etter avforskaling blir overflaten høytrykkspylt slik at den uherdede betongen spyles bort. Fargen og strukturen på overflaten blir bestemt av størrelsen, fasongen og fargen på steinene i betongen. Desto mer retarder, desto dypere struktur.

5 • Dekorativ overflate på mur • Pynter opp i nærmiljøet – ute og inne!
Støpematrise brukes som innlegg i forskalingen for å oppnå en pen strukturert overflate på den ferdige muren. Spesielt er dette dekorativt på forstøtningsmurer langs gater og veier, hagemurer, inngangspartier, grunnmurer, større støpte blomsterurner o.l. Brukt innendørs vil støpematrisen gi en dekorativ flate på støpte vegger f.eks. resepsjoner i større industribygg, kjøpesentre, hoteller o.l. Velg mellom skifer-, kalksteinsmønster eller Ålesundsmur. Støpematrise har et format på 1000x1000 mm, og tykkelser opp til 25mm. Matrisen er merket med leggeretning på baksiden, slik at skjøtene blir så godt som usynlige. Til mindre arbeider er det som regel ikke nødvendig med slippmiddel.

6 Bruksområde: Støpematrise festes på innsiden avforskalingen for å lage mønster i betongvegg/ forstøtningsmur. Leveres i Skifer-, Kalksteinsmønster, eller”Ålesundsmur”. Ved bruk av forskalingsolje anbefaler vi Filmo 40. Alternativt går de an å bruke vanlig soyaolje. Ved ifylling av betong må det utvises varsomhet.

7 Steffen Kilder Tor Håkon David Sundolitt.no Byggforsk Forskaligsboka
Steffen og Tor Håkons erfaring! Grunnen til at vi valgte dette emnet er på grunn av at det vant loddtrekningen. Det var riktignok loddtrekning nummer 3, pga. totalt uinteressante emner før. David Takk for hjelpen Anne!!! Du er best, penest, flottest og den greieste læreren noensinne. Gla i deg! Koz, guttene dine!


Laste ned ppt "David Steffen Tor Håkon"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google