Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Rømmingsutvalget Tarald Sivertsen, nestleder i styret FHL havbruk og leder i Rømmingsutvalget.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Rømmingsutvalget Tarald Sivertsen, nestleder i styret FHL havbruk og leder i Rømmingsutvalget."— Utskrift av presentasjonen:

1 Rømmingsutvalget Tarald Sivertsen, nestleder i styret FHL havbruk og leder i Rømmingsutvalget

2 Disposisjon Næringens ansvar Hva mener omverden? Hva må næringen gjøre?

3 → Næringen har hovedansvaret for å redusere rømming!! Har løst utfordringer før – eks. sykdom og lakselus NÅ: Felles varig løft for økt rømmingssikring Avhengig av at vi lykkes

4 Ting henger sammen...

5 Aftenposten, 30. januar 2006 : Rekordmange laks på rømmen På én måned i år har det rømt like mye laks som det gjorde på et halvår i rekordåret 2005. Lakserømmingen er oppdrettsnæringens største miljøutfordring, sier fiskeridirektør Gullestad.

6 15. November 2005: Frykter for villaksbestanden TRONDHEIM (VG) Etter tidenes verste år for rømning av oppdrettslaks, slår Direktoratet for naturforvaltning (DN) alarm. De varsler en katastrofe for den norske villaksen. WWF krever at det opprettes flere og større oppdrettsfrie områder. Verneområdene må underlegges en meget streng forvaltning. De tekniske kravene til oppdrettsanleggene må skjerpes. WWF gjentar også sitt krav om en merkeordning for norsk oppdrettslaks.

7 NORDLYS, 2. FEBRUAR 2006 : Laks i den nasjonale Kvænangsfjorden Av: Hans-Martin Pedersen, Tromsø I den såkalte nasjonale laksefjorden Kvænangen skjer det ufattelig miljøkriminalitet, men ingen virker å bry seg. Laksenæringen sier de gjør alt de kan for å begrense ødeleggelsen som vinterstormen medførte. Et av de berørte lakseselskapene setter inn en liten sjark for å fiske opp flere hundretusen laks. Virkelig en stor innsats fra den kanten. Kjempebra, vi klapper i hendene!

8 26. Januar 2006: Fiskeriministeren svingte pisken Fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) brukte sitt første store møte med havbruksnæringen til å svinge pisken for ulovlig nitrittbruk og lakserømming.

9 3. februar 2006: Miljøvernministeren truer med laksefjorder Aftenposten melder at rekordstor lakserømming får miljøvernministeren til å true med å stenge flere fjorder for oppdrett.

10 Tiltak fra havbruksnæringen FoU årsaker og tiltak Handlingsplan mot rømming Sertifiseringsordning for utstyr (NYTEK) Kurs mot rømming Internkontroll (IK Akvakultur) Ønsker havarikommisjon Rømmingsutvalg

11 RØMMINGSUTVALG Havbruksnæringen har et mål om å redusere rømminger til et minimum. Mandat: – Vurdere de tiltak som allerede er iverksatt – Vurdere behov for ytterligere tiltak – Vurdere beredskapen i tilknytning til rømminger → Ønsker målrettede og konstruktive konklusjoner

12 Tiltak - felles varig løft Kunnskap Holdninger Tekniske løsninger Lære av feil Ha kontinuerlig fokus på rømmingssikring i alle ledd i bedriften → Vi blir målt på resultatene!!!

13 Oppsummering Næringen har ansvaret Næringen må ta ansvaret → Felles varig løft

14 Photo: Jon Arne Grøttum Takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "Rømmingsutvalget Tarald Sivertsen, nestleder i styret FHL havbruk og leder i Rømmingsutvalget."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google