Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tur til Roma 2003. St. Maria Maggiore Den nest største kirken i Roma. Jomfru Maria lot det snø 5. august i år 356 for å vise hvor kirken skulle bli reist.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tur til Roma 2003. St. Maria Maggiore Den nest største kirken i Roma. Jomfru Maria lot det snø 5. august i år 356 for å vise hvor kirken skulle bli reist."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tur til Roma 2003

2 St. Maria Maggiore Den nest største kirken i Roma. Jomfru Maria lot det snø 5. august i år 356 for å vise hvor kirken skulle bli reist. Kirken er preget av mosaikk bilder fra det gamle testamentet og er blant de eldste kristne mosaikkene i Roma, samt 36 monolitter i marmor.

3 St. Maria Maggiore Den nest største kirken i Roma. Jomfru Maria lot det snø 5. august i år 356 for å vise hvor kirken skulle bli reist. Kirken er preget av mosaikk bilder fra det gamle testamentet og er blant de eldste kristne mosaikkene i Roma, samt 36 monolitter i marmor.

4 St. Maria Maggiore Den nest største kirken i Roma. Jomfru Maria lot det snø 5. august i år 356 for å vise hvor kirken skulle bli reist. Kirken er preget av mosaikk bilder fra det gamle testamentet og er blant de eldste kristne mosaikkene i Roma, samt 36 monolitter i marmor.

5 Kl 0600, baren åpnet nettopp på Gardemoen

6 Piazza di Spagna I nesten 300 år har plassen vært det viktigste møtestedet for de som kommer til Roma. Trappa, som går fra den kirken Trinità dei Monti på toppen og ned til Piazza di Spagna, har vært et samlingspunkt for romantiske møter, helt fra 1700-tallet og frem til i dag. Caffè Greco, som ligger like ved, var et populært samlingssted for utenlandske kunstnere helt fra åpningen i 1760 og frem til i dag. Personligheter som Goethe, Byron, Bjørnsson, Undset og ikke minst Cassanova, har frekventert her.

7 Piazza di Spagna I nesten 300 år har plassen vært det viktigste møtestedet for de som kommer til Roma. Trappa, som går fra den kirken Trinità dei Monti på toppen og ned til Piazza di Spagna, har vært et samlingspunkt for romantiske møter, helt fra 1700-tallet og frem til i dag. Caffè Greco, som ligger like ved, var et populært samlingssted for utenlandske kunstnere helt fra åpningen i 1760 og frem til i dag. Personligheter som Goethe, Byron, Bjørnsson, Undset og ikke minst Cassanova, har frekventert her.

8 Piazza di Spagna I nesten 300 år har plassen vært det viktigste møtestedet for de som kommer til Roma. Trappa, som går fra den kirken Trinità dei Monti på toppen og ned til Piazza di Spagna, har vært et samlingspunkt for romantiske møter, helt fra 1700-tallet og frem til i dag. Caffè Greco, som ligger like ved, var et populært samlingssted for utenlandske kunstnere helt fra åpningen i 1760 og frem til i dag. Personligheter som Goethe, Byron, Bjørnsson, Undset og ikke minst Cassanova, har frekventert her.

9 Første måltid i Roma

10 Fontana de Trevi Den vakreste fontenen i Roma. Den viser Neptun omkranset av Overflod og Sunnhet. Er bygd i flere etapper, men sto ferdig i 1762. Kast en mynt over skulderen i fontenen og du vil garantert komme tilbake til ”den evige stad”.

11 Fontana de Trevi Den vakreste fontenen i Roma. Den viser Neptun omkranset av Overflod og Sunnhet. Er bygd i flere etapper, men sto ferdig i 1762. Kast en mynt over skulderen i fontenen og du vil garantert komme tilbake til ”den evige stad”.

12 Fontana de Trevi Den vakreste fontenen i Roma. Den viser Neptun omkranset av Overflod og Sunnhet. Er bygd i flere etapper, men sto ferdig i 1762. Kast en mynt over skulderen i fontenen og du vil garantert komme tilbake til ”den evige stad”.

13 Fontana de Trevi Den vakreste fontenen i Roma. Den viser Neptun omkranset av Overflod og Sunnhet. Er bygd i flere etapper, men sto ferdig i 1762. Kast en mynt over skulderen i fontenen og du vil garantert komme tilbake til ”den evige stad”.

14 Scene fra Piazza Navona

15 Pantheon Pantheon er den best bevarte antikke synagogen i Roma. Pantheon var et guds tempel, men ble innviet til kirke i år 609, dermed unngikk den nedriving. Den er 45 m høy og har en sirkel i midten av taket som har en diameter på 9 m. Byggingen av Pantheon ble påbegynt i år 27 f.Kr.

16 Pantheon Pantheon er den best bevarte antikke synagogen i Roma. Pantheon var et guds tempel, men ble innviet til kirke i år 609, dermed unngikk den nedriving. Den er 45 m høy og har en sirkel i midten av taket som har en diameter på 9 m. Byggingen av Pantheon ble påbegynt i år 27 f.Kr.

17 Pantheon Pantheon er den best bevarte antikke synagogen i Roma. Pantheon var et guds tempel, men ble innviet til kirke i år 609, dermed unngikk den nedriving. Den er 45 m høy og har en sirkel i midten av taket som har en diameter på 9 m. Byggingen av Pantheon ble påbegynt i år 27 f.Kr.

18 En liten del av forbruket den kvelden

19 Piazza Navona Piazza Navona er Romas største torg. Her er det alltid noe som foregår rundt de tre fontenene. Plassen har sin form etter en romersk veddeløpsbane og praktdull utsmykning fra den romerske barokken.

20 Piazza Navona Piazza Navona er Romas største torg. Her er det alltid noe som foregår rundt de tre fontenene. Plassen har sin form etter en romersk veddeløpsbane og praktdull utsmykning fra den romerske barokken.

21 Piazza Navona Piazza Navona er Romas største torg. Her er det alltid noe som foregår rundt de tre fontenene. Plassen har sin form etter en romersk veddeløpsbane og praktdull utsmykning fra den romerske barokken.

22 Piazza Navona Piazza Navona er Romas største torg. Her er det alltid noe som foregår rundt de tre fontenene. Plassen har sin form etter en romersk veddeløpsbane og praktdull utsmykning fra den romerske barokken.

23 Stamplassen

24 Monumento a Vittorio Emanuele Et minnesmerke over Italias første konge. Er nesten helt nytt, bygd på slutten av 1800-tallet. Populært blant turister, men ikke så godt likt av Romas innbyggere.

25 Monumento a Vittorio Emanuele Et minnesmerke over Italias første konge. Er nesten helt nytt, bygd på slutten av 1800-tallet. Populært blant turister, men ikke så godt likt av Romas innbyggere.

26 Monumento a Vittorio Emanuele Et minnesmerke over Italias første konge. Er nesten helt nytt, bygd på slutten av 1800-tallet. Populært blant turister, men ikke så godt likt av Romas innbyggere.

27 Monumento a Vittorio Emanuele Et minnesmerke over Italias første konge. Er nesten helt nytt, bygd på slutten av 1800-tallet. Populært blant turister, men ikke så godt likt av Romas innbyggere.

28 Monumento a Vittorio Emanuele Et minnesmerke over Italias første konge. Er nesten helt nytt, bygd på slutten av 1800-tallet. Populært blant turister, men ikke så godt likt av Romas innbyggere.

29 Monumento a Vittorio Emanuele Et minnesmerke over Italias første konge. Er nesten helt nytt, bygd på slutten av 1800-tallet. Populært blant turister, men ikke så godt likt av Romas innbyggere.

30 Piazza Venezia Her stod Musselini og holdt sine taler til folket

31 Disko’n (kl 0200)

32 Forum Romanum Forum var sentrum for det politiske, komersielle og juridiske livet i det gamle Roma. Langs Via Sacra (den hellige veien) kan man se ruiner av mange gamle basilikaer, triumfbuer og bl.a. templet til Julius Cæsar.

33 Forum Romanum Forum var sentrum for det politiske, komersielle og juridiske livet i det gamle Roma. Langs Via Sacra (den hellige veien) kan man se ruiner av mange gamle basilikaer, triumfbuer og bl.a. templet til Julius Cæsar.

34 Forum Romanum Forum var sentrum for det politiske, komersielle og juridiske livet i det gamle Roma. Langs Via Sacra (den hellige veien) kan man se ruiner av mange gamle basilikaer, triumfbuer og bl.a. templet til Julius Cæsar.

35 Forum Romanum Forum var sentrum for det politiske, komersielle og juridiske livet i det gamle Roma. Langs Via Sacra (den hellige veien) kan man se ruiner av mange gamle basilikaer, triumfbuer og bl.a. templet til Julius Cæsar.

36 Forum Romanum Forum var sentrum for det politiske, komersielle og juridiske livet i det gamle Roma. Langs Via Sacra (den hellige veien) kan man se ruiner av mange gamle basilikaer, triumfbuer og bl.a. templet til Julius Cæsar.

37 Forum Romanum Forum var sentrum for det politiske, komersielle og juridiske livet i det gamle Roma. Langs Via Sacra (den hellige veien) kan man se ruiner av mange gamle basilikaer, triumfbuer og bl.a. templet til Julius Cæsar. Curia

38 Forum Romanum Forum var sentrum for det politiske, komersielle og juridiske livet i det gamle Roma. Langs Via Sacra (den hellige veien) kan man se ruiner av mange gamle basilikaer, triumfbuer og bl.a. templet til Julius Cæsar.

39 Forum Romanum Forum var sentrum for det politiske, komersielle og juridiske livet i det gamle Roma. Langs Via Sacra (den hellige veien) kan man se ruiner av mange gamle basilikaer, triumfbuer og bl.a. templet til Julius Cæsar. Detalj fra Titusbuen

40 Hmmm…. beeeer…

41 Colosseum Colosseum ble åpnet i år 80 og det tok kun 8 år å bygge amfiteateret. Åpningsfesten i år 80 varte i 100 dager og i løpet av de dagene døde over 10000 dyr og mennesker. Elipseformet, 190 m lang, 150 m bred og 50 m høy. Hadde en kapasitet på 60000 tilskuere.

42 Colosseum Colosseum ble åpnet i år 80 og det tok kun 8 år å bygge amfiteateret. Åpningsfesten i år 80 varte i 100 dager og i løpet av de dagene døde over 10000 dyr og mennesker. Elipseformet, 190 m lang, 150 m bred og 50 m høy. Hadde en kapasitet på 60000 tilskuere.

43 Colosseum Colosseum ble åpnet i år 80 og det tok kun 8 år å bygge amfiteateret. Åpningsfesten i år 80 varte i 100 dager og i løpet av de dagene døde over 10000 dyr og mennesker. Elipseformet, 190 m lang, 150 m bred og 50 m høy. Hadde en kapasitet på 60000 tilskuere.

44 Colosseum Colosseum ble åpnet i år 80 og det tok kun 8 år å bygge amfiteateret. Åpningsfesten i år 80 varte i 100 dager og i løpet av de dagene døde over 10000 dyr og mennesker. Elipseformet, 190 m lang, 150 m bred og 50 m høy. Hadde en kapasitet på 60000 tilskuere.

45 Colosseum Colosseum ble åpnet i år 80 og det tok kun 8 år å bygge amfiteateret. Åpningsfesten i år 80 varte i 100 dager og i løpet av de dagene døde over 10000 dyr og mennesker. Elipseformet, 190 m lang, 150 m bred og 50 m høy. Hadde en kapasitet på 60000 tilskuere.

46 Colosseum Colosseum ble åpnet i år 80 og det tok kun 8 år å bygge amfiteateret. Åpningsfesten i år 80 varte i 100 dager og i løpet av de dagene døde over 10000 dyr og mennesker. Elipseformet, 190 m lang, 150 m bred og 50 m høy. Hadde en kapasitet på 60000 tilskuere.

47 Colosseum Colosseum ble åpnet i år 80 og det tok kun 8 år å bygge amfiteateret. Åpningsfesten i år 80 varte i 100 dager og i løpet av de dagene døde over 10000 dyr og mennesker. Elipseformet, 190 m lang, 150 m bred og 50 m høy. Hadde en kapasitet på 60000 tilskuere.

48 Colosseum Colosseum ble åpnet i år 80 og det tok kun 8 år å bygge amfiteateret. Åpningsfesten i år 80 varte i 100 dager og i løpet av de dagene døde over 10000 dyr og mennesker. Elipseformet, 190 m lang, 150 m bred og 50 m høy. Hadde en kapasitet på 60000 tilskuere.

49 Kl 0600 - Fin i formen, skal til paven om 3 timer

50 Katakombene Kristne og jødiske underjordiske gravplasser fra antikken. De eldste ble påbegynt på 100-tallet. Under forfølgelsen ble de unntaksvis brukt som gjemmested for kristne. Di S. Callisto er den største katakomben. En halv million mennesker er gravlagt der, derav 100000 barn.

51 Katakombene Kristne og jødiske underjordiske gravplasser fra antikken. De eldste ble påbegynt på 100-tallet. Under forfølgelsen ble de unntaksvis brukt som gjemmested for kristne. Di S. Callisto er den største katakomben. En halv million mennesker er gravlagt der, derav 100000 barn. Høyt opp og lang ned…

52 Katakombene Kristne og jødiske underjordiske gravplasser fra antikken. De eldste ble påbegynt på 100-tallet. Under forfølgelsen ble de unntaksvis brukt som gjemmested for kristne. Di S. Callisto er den største katakomben. En halv million mennesker er gravlagt der, derav 100000 barn.

53 Katakombene Kristne og jødiske underjordiske gravplasser fra antikken. De eldste ble påbegynt på 100-tallet. Under forfølgelsen ble de unntaksvis brukt som gjemmested for kristne. Di S. Callisto er den største katakomben. En halv million mennesker er gravlagt der, derav 100000 barn.

54 Katakombene Kristne og jødiske underjordiske gravplasser fra antikken. De eldste ble påbegynt på 100-tallet. Under forfølgelsen ble de unntaksvis brukt som gjemmested for kristne. Di S. Callisto er den største katakomben. En halv million mennesker er gravlagt der, derav 100000 barn.

55 Katakombene Kristne og jødiske underjordiske gravplasser fra antikken. De eldste ble påbegynt på 100-tallet. Under forfølgelsen ble de unntaksvis brukt som gjemmested for kristne. Di S. Callisto er den største katakomben. En halv million mennesker er gravlagt der, derav 100000 barn.

56 Disko’n kl 0300

57 Montesorriskole Montesorripedagogikken er bygget på Maria Montesorri (1870-1952) sine ideer og tanker. Hun Italias første kvinnelige lege og senere ble hun professor i antropologi.

58 Montesorriskole I en Montesorriklasse er målet å skape et miljø tilpasset barnets behov på de ulike alderstrinnene. I klasserommet er det orden. Det gir barnet frihet til å lære uten at friheten går utover andres rettigheter.

59 Montesorriskole Læreren skal fungere som et bindeledd mellom barna og det miljøet de befinner seg i. Matte for 5. klasse

60 Montesorriskole Her skal det være tilrettelagt slik at barna selv kan utforske kunnskapens verden. Barnehagen

61 Montesorriskole "Barnet lærer omsorg for miljøet, respekt for andre, tålmodighet og hva et ansvarlig valg innebærer". Praktiske hjelpemidler til matematikkundervisningen

62 Nachspiel i trappa, kl 0500

63 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand.

64 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand. St. Peter

65 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand.

66 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand.

67 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand.

68 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand.

69 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand.

70 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand.

71 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand.

72 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand. Monumento a Vittorio Emanuele Pantheon Utsikten fra kuppelen

73 St. Peterskirken Dette er kristenhetens største kirke, men størrelsen er ikke overveldende ved første blikk. Det skyldes dens avbalanserte proporsjoner og den enorme størrelsen på kunstverkene den inneholder. Peterskirkens kuppel, konstruert av Michelangelo, dominerer byen med sine 120 meter over bakken, og kunne engang sees på mils avstand. Monumento a Vittorio Emanuele Pantheon Utsikten fra kuppelen

74 St. Petersplassen

75

76 Audiens hos paven

77

78 Paven e boooring….

79 Vatikanmuseet

80

81

82

83

84

85

86

87

88 Inngangen til det sixtinske kapell

89 Det sixtinske kapell

90

91 ”Forelska i lærer’n” Scene fra Piazza Navona 2

92 Champions League Lazio - Chelsea (0-4)

93 Champions League Lazio - Chelsea (0-4)

94 Champions League Lazio - Chelsea (0-4)

95 Champions League Lazio - Chelsea (0-4)

96 Champions League Lazio - Chelsea (0-4)


Laste ned ppt "Tur til Roma 2003. St. Maria Maggiore Den nest største kirken i Roma. Jomfru Maria lot det snø 5. august i år 356 for å vise hvor kirken skulle bli reist."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google