Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lag og foreninger Dynamisk nettløsning og kalendermodul for foreninger i Steinkjer Kommune, utviklet med PHP og MySQL. Hovedprosjekt HiST våren 2006. av.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lag og foreninger Dynamisk nettløsning og kalendermodul for foreninger i Steinkjer Kommune, utviklet med PHP og MySQL. Hovedprosjekt HiST våren 2006. av."— Utskrift av presentasjonen:

1 Lag og foreninger Dynamisk nettløsning og kalendermodul for foreninger i Steinkjer Kommune, utviklet med PHP og MySQL. Hovedprosjekt HiST våren 2006. av Oddbjørn Steen

2 Om oppgavestiller Steinkjer Kommune i Nord-Trøndelag. Avdeling for Informasjon IKT i samarbeid med avdeling Kultur. Lokalisert på Steinkjer Rådhus.

3 Problemstillingen Oversikt over lag og foreninger vedlikeholdes i dag manuelt i en artikkel på kommunens hjemmesider. Kjent sak at oversikten er utdatert og ufullstendig. Andre inkrement: Kommunen ønsker å tilby en kulturkalender på sine nettsider.

4 Problemstillingen Det skal utvikles et websystem, ved hjelp av PHP og MySQL, som skal brukes til å registrere kontaktinformasjon om lag og foreninger i en database. Lagene skal selv kunne logge seg på og oppdatere sin informasjon. Oppdateringene blir så godkjent gjennom et administrasjons- grensesnitt fra kommunen sin side. Informasjon om de ulike lag og foreninger blir da publisert på kommunens nettsider. Aktuell utvidelse: Mulighet for å legge til arrangement i en kalender. Publisering av en samlet kalender som viser all aktivitet i kommunen.

5 Hvorfor denne oppgaven? Jeg har vokst opp i Steinkjer, og så på det som interessant å kunne avslutte bachelor-graden i hjembyen. Sendte forespørsler til diverse bedrifter i Steinkjer, og fikk positiv respons fra Viggo Billdal i kommunen. Vi gikk gjennom aktuelle oppgaver sammen med avdelingsleder Ole Jørgen Hammervold, og endte til slutt på ideen med lag og foreninger.

6 Hvordan ble oppgaven løst? Ble tildelt eget kontor med PC så all jobbing kunne skje på Steinkjer Rådhus i tett samarbeid med oppgavestiller. Etter å ha sjekket mulighetene for plattformer, bestemte jeg meg for å bruke PHP/MySQL da jeg allerede har erfaring med dette. Ordnet med tilgang til server så jeg kunne jobbe direkte på den. Etter å ha gjort meg ferdig med forstudier og kravspesifikasjon begynte prototyping og utvikling av første inkrement.

7 Hvordan ble oppgaven løst? Etter første versjon ble det gjennomført en presentasjon for personer i avdeling Informasjon IKT, i tillegg til en gjennomgang med kulturansvarlig. Tilbakemeldinger på utseendet og funksjonalitet ble fulgt opp og implementert i en ny versjon av systemet. Til slutt ble andre inkrement (kulturkalender) implementert

8 Resultater Nettløsning for lag og foreninger Foreninger får tildelt ID og passord, sendt i et oppstartsbrev. som de bruker for å logge seg på løsningen. De har da mulighet til å oppdatere sin informasjon og legge inn egne arrangement. Rent teknisk implementert som en iframe.

9 Resultater Modul for kulturkalender (iframe) Viser en standard kalender med dagene i en måned Dagene med aktivitet er klikkbare, og gir en oversikt over hva som skjer den aktuelle dagen Ukenummeret kan klikkes for å få full oversikt i en hel uke Mulighet for å navigere frem og tilbake i måneder Nederst vises de 4 kommende arrangementene

10 Videre arbeid Send ut oppstartsbrev til ca 400 foreninger Koordiner og sørg for at ansvar for drift og support av systemet blir fordelt Ferdigstille dokumentasjon (system/drift) Skrive ferdig sluttrapport


Laste ned ppt "Lag og foreninger Dynamisk nettløsning og kalendermodul for foreninger i Steinkjer Kommune, utviklet med PHP og MySQL. Hovedprosjekt HiST våren 2006. av."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google