Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet

2 Løypeleggeren så for seg en ganske kurant innledning, hvor det meste gikk rett frem i et hyggelig maritimt miljø, gjennom området til Gokstad Kystlag og huset til ”Gaia”. Det viste seg at det ikke var så kurant. Mange løp rett ut på P-plassen ut fra 1. post, og møtte et høyt gjerde nede på bryggekanten. Mange er ikke nøye nok med kartlesningen, og leser ikke hele strekket før de tar vegvalget. Så også noen som ikke helt fikk med seg at de måtte opp trappa på sydsiden av Gaia-hallen.

3 Neste avsnitt av løypa var lagt inne på området til tidligere Framnes Mekaniske Verksted. Korte strekk med vegvalg i ”det små” men hvor det også var en øvelse å holde orden bygninger, underganger, veger, trapper, gjerder mm. Flere gode o-løpere fant på de mest utrolige ting i dette området. Det korteste vegvalget til 7. post er å løpe på sydsiden, men det er ingen stor forskjell fra nord-vegvalget. Det viktige her er å innse at man skal ned på vestsiden av muren. Ikke alle skjønte det med en gang..... Post 9 voldte også noe besvær. Postbeskrivelsen sier NØ-hjørne på ”bush”, men det kunne sikkert vært enda tydligere på kartet at man da måtte på innsiden. Men jeg synes det er rart at mange slet med post 10......

4 Løypas eneste lengre vegvalgstrekk kom til 11. post. Det var på forhånd annonsert at det var 3 tillatte krysningspunkter over Framnesveien. Offisielt av trafikk- sikkerhetsårsaker, men også litt for å skape en vegvalgs-case (skal innrømme det...). Men: Hadde dette vært et større løp hadde jeg gjort det samme, men utplassert vakter ved krysningene. Venstrevegvalget er litt kortere, men det er viktig å se at man må helt ned på brygga for å komme under tunnelen. Dessuten er bakken opp noe brattere enn de to høyrevariantene. Raskest til høyre er nok helt til høyre. Grei orientering, men må hele tiden være med på kartet og ta småvegvalg. En liten ”felle” her er at det ikke går å komme gjennom på nordsiden av Framnes-senteret. Der stanger man før eller siden i et gjerde, en hekk eller en privat hage..... Noen prøvde seg på ”midten”, for så å dra nordover. Det er ulønnsomt, for mye zikk-zakk.

5 Vel oppe på høyden ventet noen strekk med både litt rå løping og litt finorientering. ”Postplukk”-sekvensen i parken ved Framnessenteret viste seg å være problematisk for noen. Mange har problemer med å investere 1-2 sekunder ekstra på kartlesning og vegvalgsplanlegging. Da unngår man f eks å hoppe over poster.....

6 Løypas avslutningsdel begynte med et strekk Gjennom eller rundt skolen/skolegården ved Framnes skole. Mange fikk ikke helt med seg at det går an å løpe rett på gjennom det gule syd for selve skolegården. De som tok den med en gang sparte en håndfull sekunder. Det var også lagt opp til et vegvalg til nest siste. Tror de fleste løp til høyre på veg, noe som nok er et par sekunder kjappere da man får fast dekke noen meter og slipper å løpe ned en trapp.

7 Oppsummering Fikk noen inntrykk ved å bivåne dette ”live” fra sykkelsetet, og det er ikke tvil om at det er en hel del saker å jobbe med for å bli bedre på dette med sprint..... Husk at o-teknikken er ”sjefen” (sitat CW Kaas på Furustad 2011). Det er altfor mange som ødelegger sine sprintløp ved å løpe for fort, og spesielt i starten. Det går utover både på nøyaktig kartlesning, postbeskrivelse og kontroll av postkoder. Husk: Man kommer fort frem på et sprintkart i målestokk 1:4000. Dette blir ytterligere forsterket ved at det ofte er raskt underlag man løper på. Husk at det spesielt på sprint kan være lurt å lese hele strekket før vegvalget taes. Da blir risikoen for å bli stoppet av upasserbare barrierer mindre. Ligg på forskudd! Det er for sent å ta ut vegvalget til neste når du har stemplet på posten. Det er sjelden det er stor tidsmessig forskjell på vegvalg, derfor er det bedre å konsekvent ta raske beslutninger. Så mange som tapte mye tid på dette.


Laste ned ppt "Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google