Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet

2 Innledningsvis omtrent det samme som den lengste løypa, langs brygga fra Huvik til Framnes. Også her var det trøblete for mange å innse at man måtte gjennom passasjen for å komme ut til slippen ved Gokstad Kystlag. Mange forsøkte seg på snarveien over P-plassen...... Ellers observerte løypelegger en hel del stussing ved 3. post.

3 Akkurat som langløypa, fikk også denne løypa en sekvens inne på næringsområdet på Framnes. Ingen Ekstreme vegvalgstrekk, men store krav til finlesing av kart, og helst i høyt tempo. Det ble observert at mange slet litt med 4. post. Burde Ikke være så vanskelig, klemt mellom to store og tydelige bygninger.....

4 I praksis bare ett aktuelt vegvalg til 9.post, opp langs Framnesveien og over fotgjenger- Fletet ved Framnessenteret. Så er det jo et Valg høyre eller venstre forbi dette. Også her en postplukksekvens i parken, før et Nytt vegvalgstrekk opp mot Framnes skole.

5 En relativt orienteringsintensiv avslutning, med mange småstrekk. En representant fra den eldre garde uttrykte at han aldri hadde hatt 5 poster inne i en og samme skolegård før... Men her ble det sånn. Dette var jo en løype som huset veteranklassene og løypeleggeren var opptatt av å gi disse mest mulig orientering og minst mulig ”ørkesløs” gamping på veg. Litt gamping måtte det nødvendigvis bli, men håper og tror at dette ble redusert mest mulig.

6 Oppsummering Fikk noen inntrykk ved å bivåne dette ”live” fra sykkelsetet, og det er ikke tvil om at det er en hel del saker å jobbe med for å bli bedre på dette med sprint..... Husk at o-teknikken er ”sjefen” (sitat CW Kaas på Furustad 2011). Det er altfor mange som ødelegger sine sprintløp ved å løpe for fort, og spesielt i starten. Det går utover både på nøyaktig kartlesning, postbeskrivelse og kontroll av postkoder. Husk: Man kommer fort frem på et sprintkart i målestokk 1:4000. Dette blir ytterligere forsterket ved at det ofte er raskt underlag man løper på. Husk at det spesielt på sprint kan være lurt å lese hele strekket før vegvalget taes. Da blir risikoen for å bli stoppet av upasserbare barrierer mindre. Ligg på forskudd! Det er for sent å ta ut vegvalget til neste når du har stemplet på posten. Det er sjelden det er stor tidsmessig forskjell på vegvalg, derfor er det bedre å konsekvent ta raske beslutninger. Så mange som tapte mye tid på dette.


Laste ned ppt "Sandefjord Sprint Open Torsdag 30. august 2012 Kart og løyper Løypeleggers kommentarer Løypeleggers kommentarer til observasjoner gjort under løpet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google