Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Rotary ungdomsutveksling Hva er det?. Peace Through Service  Service above self  Lend a hand  Building communities – bridging continents  Reach within.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Rotary ungdomsutveksling Hva er det?. Peace Through Service  Service above self  Lend a hand  Building communities – bridging continents  Reach within."— Utskrift av presentasjonen:

1 Rotary ungdomsutveksling Hva er det?

2 Peace Through Service  Service above self  Lend a hand  Building communities – bridging continents  Reach within to embrace humanity  Peace Through Service  Engage Rotarty – Change Lives Internasjonal forståelse, samhold og fred Ungdomsutvekslingen oppfyller alt dette.

3 Nettverksbygging på tvers av land og kulturer  En ungdom som reiser ut får et nettverk i landet hun/han reiser til  Rotaryklubben  Vertsfamiliene  Skolen og skolekameratene  De andre utvekslingsstudentene i landet (30-50 eller flere)  Nærmiljøet De som reiser på Camps får også med seg en flott opplevelse med kulturforståelse og et unikt globalt nettverk innbakt i denne.

4 Kunnskap og vennskap = FREDSARBEID Og likedan får den ungdommen som kommer hit –  «moren min og faren min, søstera mi og broren min» i sitt andre hjemland  venner i dette landet  venner (30-50) fra hele verden  lære et nytt språk  lære en ny kultur De får en dyp forståelse for hvordan det er å leve i dette landet..det blir ikke krig av sånn….

5 REISEBREV FRA INGRID AAS MYHR Hei! Jeg ville bare fortelle dere at jeg har kommet frem til Argentina og Cipolletti, og stortrives på utveksling! Det har vært så mye som har skjedd denne første måneden at jeg nesten ikke har hatt tid til å tenke på Norge, med alt som er av familie, venner og Rotary. Jeg er fornøyd med første vertsfamilie, og føler meg som hjemme her nå. På skolen går det så som så med språk og fag, fremdeles, men med greie og inkluderende klassekamerater gleder jeg med til hver dag. Jeg har møtt så mange nye familiemedlemmer og venner av familien at jeg går helt i surr, men navn o.l faller vel på plass etterhvert. Med spåket merker jeg fremgang hver uke, og greier nå å kommunisere, med litt hjelp av lyd-og tegnspråk, med de rundt meg. Det er selvfølgelig mye jeg ikke forstår ennå, og det kan være frustrerende i blant, men jeg vet at det går seg til etterhvert. Siden jeg kom har det vært sol og 25 grader hver dag, ikke 1 dag med overskyet eller regn. Det er nesten flaut å si det, men jeg savner faktisk det norske regnet. Jaja, og i og med at det er starten på våren her nå, kan jeg jo bare tenke meg hvordan det blir når sommeren kommer med sine 40 varmegrader og hetebølger. Det blir spennende! Jeg har opplevd en masse og det hele toppet seg med tur til Chile med vertsfamilien forrige helg. Vertsfar har nemlig en gård der. Der var det utrolig vakkert, og klimaet og naturen var veldig annerledes enn her jeg bor nå. Jeg red på hest for første gang i mitt liv, slappet av på farmen, var på sightseeing til andre byer (hvor jeg spiste fisk for første gang siden jeg forlot Norge. Det var godt.) og møtte selvfølgelig enn drøss med familie og venner. Nå begynner ting å roe seg litt og jeg har tid til både å gjøre lekser, snakke med familie og venner der hjemme, dra på joggeturer-rett og slett roe ned noen hakk. Jeg vil igjen takke for at dere og Rotary har gitt meg muligheten til å gjøre denne utvekslingen, og jeg skal gjøre mitt beste for at det skal bli et av de beste årene i mitt liv! Håper ellers at alt står bra til med dere. Mvh Ingrid Aas Myhr

6 Betydning for næringslivet  Noen land er nå lokomotiver i utviklingen av næringslivet  Kina, Tyskland og Brasil blir nevnt som de helt store nå og i nær fremtid  Det ropes etter språkkunnskaper for å møte disse, og likedan nødvendig kjennskap til kultur  Utvekslingsstudenter som har vært i disse landene har store fordeler i arbeidsmarkedet senere i livet  Det vil være av stor verdi og en fordel for Norge og vårt næringsliv  at det er et antall unge mennesker som kan norsk og forstår norsk kultur i disse landene..  Og at det er kunnskap hos oss om språk og kultur i samarbeidsland for næringslivet  Ungdomsutvekslingen kan med fordel fokusere mer på yrke og næringsliv med mål å informere de unge om norsk yrkes- og næringsliv

7 Medlemsrekruttering  Ungdomsutvekslingen gir flere medlemmer gjennom økt fokus på og høyere bevissthet om Rotarys mål  Rotary er en yrkesbasert organisasjon, større fokus på dette gjennom ungdomsutvekslingsarbeidet  Ungdomsutveksling fører ofte til større samhold i klubben; felles prosjekt, felles ansvar, felles opplevelser

8 Økonomi - kostnader for klubbene Klubben dekker (minimum):  Kr 800 per mnd i lommepenger  Ca kr 2 500 i språkkurs, tilsvarer halvparten av kursavgiften  Skyss og opphold til høstmøtet for inbounds studenter  Skyss til Distriktskonferansen  Skyss og opphold til Holmenkollweekend i mars  Skyss til Villmarkscamp i mars  Skyss til Ambassadørsamling i april  Totalt ca 20-22 000 kr pr. år i utgift pr. student. Distriktet gir klubbene økonomisk bidrag kr. 4000 pr. student, slik at de totale utgiftene blir lavere for klubben.

9 Mål for 1-årsutvekslinga  Vi skal sende ut minst 15 studenter hvert år fra vårt nye D 2305 Alle klubbene har utvekslingsstudent minst hvert 3. år  Danmark sender ut ca 200 studenter pr. år, Sveits ca 180.  Norge sender ut 35 dette året.  Målet er å øke antallet norske utvekslingsstudenter til 100 innen 2014  til Rotarys fordel  til næringslivets fordel  til den enkelte ungdoms fordel  For å bidra til verdensfreden

10 Ungdomsutvekslingen i Sveits 180 studenter

11 Mål for camps / roundtrips  Vi sendte ut 16 studenter siste år- 4 fra vårt Distrikt 2305 -25 dette året -  Vi skal doble antallet studenter ut på camps innen 2014 Vi får til dette fordi vi skal bli flinkere til å markedsføre tilbudet på ungdomsskoler og videregående skoler via plakater til oppslag og nettsider.  Vi kan lage flere camps lenger nord i landet og i Oslo-området. Vi har både Østlandet og Vestlandet representert allerede. Svalbard er en eksotisk ide!

12 Peace through service  Dette er fredsarbeid på høyeste plan!  Vennskap og forståelse er grunnlag for fred i verden.  Peace and global understanding – dette er mottoet valgt for EEMA 2014  Dette er viktig arbeid i riktig Rotaryånd. Ungdomsutvekslinga fortjener plassen på toppen av klubbens satsingsområder!


Laste ned ppt "Rotary ungdomsutveksling Hva er det?. Peace Through Service  Service above self  Lend a hand  Building communities – bridging continents  Reach within."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google