Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fartsmåling Mål: Lage et program som regner ut gjennomsnittsfart ut fra to passeringer av fotobokser.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fartsmåling Mål: Lage et program som regner ut gjennomsnittsfart ut fra to passeringer av fotobokser."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fartsmåling Mål: Lage et program som regner ut gjennomsnittsfart ut fra to passeringer av fotobokser.

2 Utgangspunkt a km Fotoboks 1 Fotoboks 2 f Det er satt opp to fotobokser med en avstand på x kilometer. fartsgrensen mellom boksene er f km/t. Hver boks tar bilde av alle bilene som passerer, og en forsøker å lese av registreringsnummer. Dato, tid og registreringsnummer lagres i en tabell for hver boks (reg1 og reg2) Lag et program som beregner gjennomsnittsfart for hver bil. Er farten større enn f+3 skal alle opplysninger skrives u i en ny tabell (bilnr, dato og tid for passering 1, dato og tid for passering 2, gjennomsnittsfart)

3 Brukergrensesnitt a og f kan gis som input i egne felt i skjemaet
reg1 og reg2 er oppgitt i to tabeller vi skal gå ut fra at disse er meget store og at det vil ta ekstra tid å slå de sammen resultatet (se som kjørte for fort) kan lages i en egen tabell

4 Problemer Vi må ta hensyn til:
forskjellig rekkefølge på reg.nr i de to filene (f.eks. pga forbikjøring) en bil kan passere boks 1 og ikke boks 2 en bil kan passere boks 2 og ikke boks 1 flere passeringer av boks 1 flere passeringer av boks 2 overgang fra sommer til vinter (noen får bot uten å ha kjørt fort) overgang fra vinter til sommer (noen har kjørt fort uten å få bot)

5 Løsning Pers løsning: Dersom regnr finnes i en fil, oppdater passeringstidspunkt. Dersom et regnr ikke finnes i reg1 leggdet ikke inn i reg2 Slett bilnr etter passering av boks 1 og 2 Fjern gamle passeringer fra reg1 og reg2 etter event. reg. av fartsoverskidelse Ved hvert tidspunkt: Reg1; fjern tider <= tidspunkt.-10


Laste ned ppt "Fartsmåling Mål: Lage et program som regner ut gjennomsnittsfart ut fra to passeringer av fotobokser."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google