Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Inn på tunet – en del av det aktive landbruket. Asbjørn Helland Fylkesleder Nord-Trøndelag Bondelag.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Inn på tunet – en del av det aktive landbruket. Asbjørn Helland Fylkesleder Nord-Trøndelag Bondelag."— Utskrift av presentasjonen:

1 Inn på tunet – en del av det aktive landbruket. Asbjørn Helland Fylkesleder Nord-Trøndelag Bondelag

2 Inn på tunet: Fordi landbruket er en del av løsningen! Fordi det gir gode resultater for brukergruppene. Fordi gården er en god arena for: – Læring, både sosialt og faglig – Arbeidstrening – Forebygging Fordi det utgjør en forskjell.

3 Definisjon Inn på tunet er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Gårdsbruk er en eiendom som benyttes til jord-, skog- eller hagebruk. Aktivitetene i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der.

4 Forutsetning nr 1: Et aktivt landbruk Gårdsbruk MatproduksjonBonden

5 Forutsetning 2.Kvalitetssikring Kvalitetssikringssystem Godkjenningsordning

6 Forutsetning 3: Proffe leverandører Profesjonalisere tilbudene, salget og markedsføringen. Samvirkeorganisering

7 Forutsetning 4: Økonomisk lønnsom næring Inn på tunet må være ei lønnsom næring. – Dyktige tilbydere har lønnsom drift i dag. Behov for flere tilbydere i årene framover.

8 Inn på tunet-utvalget Eget utvalg i Norges Bondelag Skal sikre IPT-produsentenes faglige og næringspolitiske interesser. Hege Ericson leder utvalget Jobber med: – Politisk forankring på etterspørselssiden – Oppfølging og rekruttering og av Inn på tunet- bønder – Godkjenningsordningen og kvalitetssikring

9 Fra landbrukssak til samfunnssak Kan bidra til løsninger på mange samfunnsutfordringer: Folkehelsestrategien Demensplan 2015 Omsorgsplan 2015, Kunnskapsløftet, Samhandlingsformen, NAV-reformen, integreringsarbeid og forebyggende arbeid. Vi må gå fra å være en landbrukssak til å bli en samfunnssak.

10 Hva må til? Erkjennelse av vinn- vinn situasjon! Langsiktighet! System- og konseptutvikling på kjøpersiden

11 Gode forutsetninger for å lykkes i vårt fylke Stor landbrukssektor og dyktige bønder Godt organisert tilbudsside Gode resultat Oversiktlig etterspørselsside Vant til å samarbeide og samhandle

12


Laste ned ppt "Inn på tunet – en del av det aktive landbruket. Asbjørn Helland Fylkesleder Nord-Trøndelag Bondelag."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google