Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tradisjonsmat på sykehjemsfat Sykehjemskokkene skriver kokebok.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tradisjonsmat på sykehjemsfat Sykehjemskokkene skriver kokebok."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tradisjonsmat på sykehjemsfat Sykehjemskokkene skriver kokebok

2 Vi er kokker ved Herøy Alstahaug Leirfjord Dønna sykehjem

3 Fagnettverk ernæring Ernæringsgruppe på hvert sykehjem Faglig erfaringsutveksling

4 Hvorfor ønsker vi tradisjonsmat? En tradisjon (fra latin tradere, «overføre») er en sosial praksis som overføres f. eks fra generasjon til generasjonlatin generasjon Bruk av tradisjonsmat er et ønske om å binde sammen det gamle og det nye for å skape en historisk kontinuitet for sykehjemspasienter der også kulturelle elementer er spesielt verdifulle fordi de utgjør en vesentlig del den sosiale arv. historiskkulturellearv

5 Våre erfaringer med tradisjonsmat: Eldre mennesker Mat som man kjenner fra eget kjøkken Mange fortellinger fra det levde livet ”Laking av fersk fisk”

6

7 Søknadsprosess Frie midler fra Utviklingssenteret Helsedirektoratet

8 Oppskrifter i kokeboka Egen skattekiste Erfaringsutveksling Pasienter Andre kilder

9

10 Kvalitetskrav til meny Norm for pasienter i sykehjem: Menyen skal inneholde ca kcal/dag Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring. Helsepersonelloven § 4 understreker plikten til helhetlig behandling, inkludert næringsmessige tiltak.

11 Kokeboken Vil være et hjelpemiddelmiddel for arbeidstakere på hovedkjøkken og avdelingskjøkken og andre Vil vise energiberegning av måltid

12 E

13 ”En smak av gammeldagan” Gi ideer til meny på sykehjem Gi inspirasjon til å ta i bruk tradisjonsmat Være utgangspunkt for samtale og mimring

14

15 Når kommer boka? Manus Prøvesmakedag Fotografering Trykking Distribuering


Laste ned ppt "Tradisjonsmat på sykehjemsfat Sykehjemskokkene skriver kokebok."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google