Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MODUL-1: Intensiv gjennomgang: Hva er det som skiller prosjektledelse fra linje-, endrings- og strategisk ledelse?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MODUL-1: Intensiv gjennomgang: Hva er det som skiller prosjektledelse fra linje-, endrings- og strategisk ledelse?"— Utskrift av presentasjonen:

1 MODUL-1: Intensiv gjennomgang: Hva er det som skiller prosjektledelse fra linje-, endrings- og strategisk ledelse?

2 Teorier om ledelse Det er mange teorier om ledelse. «The jungle of leadership». Vi starter med noen konkret og utvikler andre teorier i løpet av semesteret. Hvordan velger man sine teorier?

3 H. Mintzberg: hva ledere faktisk gjør
Det er ti typiske lederroller (samling aktiviteter med felles trekk): 3 mellommenneskelige roller 3 informasjonsroller og 4 beslutningsroller.

4 Psykososiale situasjoner: Hva gjør du...?
1: Start av gruppen 2: Et personlig spørsmål 3: Ordstyreren 4: Et Maraton-emne 5: Gruppen angriper deg 6: En taus gruppe 7: Et medlem i vanskeligheter 8: En kommer for sent 9: En dominerer 10: Det tause medlem 11: Trussel om å forlate gruppen 12: Private problemer 13: Fraværende vender tilbake 14: Et medlem gråter 15: Den gretne gruppen 16: Den høflige gruppen 17: Gruppen angriper et medlem 18: Et medlem ankommer beruset 19: Undergrupper oppstår 20: Kampen 21: Oppfordring til sex

5 Eksemplifiser Joharivinduet
Navnet Johari er til ære for de to opphavsmenn: Joe Luft og Harry Ingham. Reflekter over hvert område før du trykker på knappene! Det jeg vet Det jeg ikke vet Det andre vet Det andre ikke vet

6 LEAD


Laste ned ppt "MODUL-1: Intensiv gjennomgang: Hva er det som skiller prosjektledelse fra linje-, endrings- og strategisk ledelse?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google