Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Grünerløkka sykehjem Et sentrumssykehjem i Bydel Grünerløkka med et flerkulturelt miljø rett rundt hjørne. Sykehjemmet består av 106 døgnplasser og 20.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Grünerløkka sykehjem Et sentrumssykehjem i Bydel Grünerløkka med et flerkulturelt miljø rett rundt hjørne. Sykehjemmet består av 106 døgnplasser og 20."— Utskrift av presentasjonen:

1 Inkludering og mangfold i praksis Erfaringer fra Grünerløkka sykehjem Rebecca Norman

2 Grünerløkka sykehjem Et sentrumssykehjem i Bydel Grünerløkka med et flerkulturelt miljø rett rundt hjørne. Sykehjemmet består av 106 døgnplasser og 20 dagplasser. Vår målsetting er at sykehjemmet skal representere toleranse, åpenhet, fleksibilitet og aksept for alle.

3 Et flerkulturelt hjem og en arbeidsplass
Grünerløkka sykehjem har et flerkulturelt arbeidsmiljø og flere pasienter med innvandrerbakgrunn. Grünerløkka sykehjem har pasienter fra blant annet Pakistan, Trinidad, Uganda, Vietnam, Marokko, Finland og Sverige. Hvor mange??

4 Flerkulturell kompetanse
Vi har ansatte fra 33 forskjellige nasjoner. Det flerkulturelle er representert i alle yrkesgrupper. 69 % av de ansatte kommer fra andre land enn Norge.

5 Følgende nasjoner er representert:
Afghanistan Bangladesh Bolivia Bosnia Chile Dominikanske republikken Eritrea Ethiopia Filippinene Finland Gambia Ghana Guinea Bissau India Iran Kenya Kongo Marokko Nigeria Pakistan Polen Rwanda Russland Senegal Slovakia Somalia Sri Lanka Sverige   Tyrkia Tyskland Vietnam Vi på Grünerløkka er heldige, for vi har et mangfold i de ansatte. Dette er noe som beriker kunnskapen vår, og hjelper oss til å forstå brukere med minoritetsbakgrunn bedre. I sykepleiergruppen er 3 fra Filippinene, 3 fra India og 2 fra Polen. I tillegg har vi sykepleiere fra Bosnia, Vietnam, Etiopia, Russland, Rwanda, Kongo og Sverige

6 Ansatte som resurs Vi mottar flere pasienter med innvandrerbakgrunn, fordi vi har ansatte som snakker samme språk. Vi har en målsetting om å tilby flerkulturell kompetanse til nytte for pasienter med innvandrer- bakgrunn.

7 Men… Forskjeller i kommunikasjonsformer kan skape utfordringer…

8 Hvordan har vi arbeidet med å bedre kommunikasjonen i arbeidssituasjon?
Norsk er kommunikasjonsspråket Alle ansatte som deltar i Sykehjemsetatens prosjekt Kompetanseheving i norsk, følges opp hver uke i ”Norskgruppen” på sykehjemmet. I starten var det en del usikkerhet, men nå gleder de aller fleste seg. Også ansatte som ikke fikk plass i Sykehjemsetatens prosjekt, deltar frivillig i gruppen . Sykehjemmet stiller nå strengere krav til norskkompetanse ved ansettelse. Vi må ha en felles forståelse av innholdet i arbeidet Årlige kurs for ansatte om jul- og påsketradisjoner med blant annet opplæring i sanger, mattradisjoner m.m. Det skal være lov å stille spørsmål. Tar opp hendelser daglig og systematisk. Det er gjerne muslimer som ikke feirer jul som vil jobbe i julen.

9 Hvordan har vi arbeidet med å bedre kommunikasjonen i arbeidssituasjon
Avklarer ulikheter hos ansatte Fleksibilitet og tilpasninger med for eks ferie (mulig å opparbeide lengre ferie, tilpasninger mht til høytidsdager) Kulturkvelder for å lære mer av hverandre Stiller krav til atferd, etikk, faglige kvalifikasjoner, ansvar, arbeidsutførelse og væremåte. Lover og regler gjelder for alle uansett etnisk bakgrunn og tilhørighet Oppmuntrer, motiverer og involverer ansatte, beboere og pårørende Gjennom felles husmøter Postmøter Små grupper Til daglig

10 Til sist… Vi lærer stadig noe nytt. En flerkulturell arbeidsplass skaper utfordringer, men det er mer som forener enn som skiller. Med gjensidig respekt, fleksibilitet, positive holdninger og nysgjerrighet går det som oftest meget bra.


Laste ned ppt "Grünerløkka sykehjem Et sentrumssykehjem i Bydel Grünerløkka med et flerkulturelt miljø rett rundt hjørne. Sykehjemmet består av 106 døgnplasser og 20."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google