Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Valseverksparken Oppdrag: Gi en vurdering av forurensing i grunnen i tilknytning til eiendomsovertakelse.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Valseverksparken Oppdrag: Gi en vurdering av forurensing i grunnen i tilknytning til eiendomsovertakelse."— Utskrift av presentasjonen:

1 Valseverksparken Oppdrag: Gi en vurdering av forurensing i grunnen i tilknytning til eiendomsovertakelse.

2 Valseverksparken Deponert avfall: Det er deponert avfall som må karakteriseres som farlig avfall på eiendommen. Innhold av miljøgifter overtiger SFTs nye veiledning for undergrunnsjord i parkområder. Spredning av miljøgifter: Overvåking tyder på moderat spredning. Spørsmål om hvorvidt overvåkingen er tilstrekkelig. Spørsmål om grunnen er så tett som antatt.

3 Valseverksparken Myndighetskrav: SIKKERT FREMTIDIG MYNDIGHETSKRAV Ved evt fremtidig graving eller bygging på eiendommen vil det bli krevd fjerning av avfall. Uten slike tiltak utløses IKKE slike myndighetskrav. USIKKERT FREMTIDIG MYNDIGHETSKRAV – avhenger av bl.a. kommende overvåkingsresultater. Som oppfølging av overvåking/sedimentopprydning kan det komme krav om stopp av utlekking fra hele Valseverksområdet, inklusive Valseverksparken. MULIG FREMTIDIG FOLKEKRAV Området kan igjen komme i fokus som en ”miljøbombe” fordi det sannsynligvis fortsatt er store mengder farlig avfall i grunnen.

4 Valseverksparken Anbefalinger: En ny tiltaksvurdering Et mer omfattende overvåkingsopplegg Ansvarsavklaring ved eiendomsovertakelse Dialog med forurensningsmyndighet


Laste ned ppt "Valseverksparken Oppdrag: Gi en vurdering av forurensing i grunnen i tilknytning til eiendomsovertakelse."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google