Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sotrasambandet, og Tjønnveien Borettslag.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sotrasambandet, og Tjønnveien Borettslag."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sotrasambandet, og Tjønnveien Borettslag.
Møte i Bergen Rådhus 9.februar Et notat om et bomiljø som kan gå mot dyp krise..

2 I Tjønnveien Borettslag
-Bor her 600 mennesker, fordelt på 268 boenheter. 25% er sterkt berørt av støy-og støvforurensingen fra Sotraveien, allerede i dag. Mange er så plaget at de har konkrete flytteplaner, om ingenting blir gjort. Dette kom klart til uttrykk i helseundersøkelsen vi satte i verk i Her meldte de om: Søvnproblem, allergi, stress grunnet støy og støv, noen få om enda mer alvorlege plager.

3 Hva har vi gjort? Nytt enormt skuffende avslag.
Brev datert til Statens Veivesen med krav om nye støymålinger i Tjønnveien. I avslaget konkluderer Statens Veivesen med at vi etter deres målinger har en innestøy på 41 decibel, målt som et gjennomsnitt over døgnet. Tiltaksgrensen er 42 decibel…! Vi kontaktet miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen, September 2009, med krav om kvalitetssikring av målingene. Begrunnelse: Vanskelig å feste lit til deres datamodeller. Påfallende måleresultat. Trafikkmaskin rett utenfor soveromsfløyen vår, for trafikk fra Loddefjord og Olsvik. Aksellerasjonsfelt. 6 felt forbi oss. Kalkulert inn? Nytt enormt skuffende avslag. Burde vi kunnet forutse trafikkutviklingen forbi oss? Borettsaget ble etablert i , før Nye Sotraveien ble bygget. Ingen kunne forutse den enorme trafikkutviklingen fra Askøy og Sotra.

4 Utearealene våre er avgrensede.
Terressene er store og flotte. Viktige. Men hva hjelper det med flotte terrasser når støyen er så sterk at en må inn for å hvile sansene? Gatetunene er lekeområder og sosiale treffpunkt. I deler av borettslaget er det svært tungt å oppholde seg, pga støy. En mor sa at det var umulig å stå på terrassen i 2 etasje og prøve å formidle beskjeder til ungene som lekte utenfor, bare ti meter unna. Det er helt absurd at Statens Vegvesen kun er villige å måle innestøy hos oss. Sommersdagen blir det nødvendig å lufte, og å la terrassedører stå åpne. Da kommer støyen helt inn i stue og kjøkken.

5 Trafikkutviklingen. Prognosene tilsier at biler skal forbi oss pr døgn, i tillegg til alle som skal fra Olsvik til Loddefjord, Flesland, Sandsli, Kokstad, eller omvendt. Når Nye Sotrasambandet står klart, vil farten øke, støyen og støvmengdene likeså. Det er uansvarlig å planlegge veiløsninger som dramatisk vil øke støy-og støvplagene i et tett befolket område som allerede i dag er altfor hardt prøvet. Blir dette løsningen som blir valgt, vil det utløse krav om omfattende skjermingstiltak.

6 Våre krav. Nye målinger i uteområder og på terrasser.
Nye målinger inne når terrassedører og vinduer er åpne. (Da kan det kjennes nesten verre inne enn ute.) Vi krever at kostnadene med omfattende støyskjerming forbi våre områder blir lagt inn i kostnadsoverslag for Nye Sotrasambandet.

7 Vårt krav til løsning. Legg veien i tunnel frå Liaflatene til Drotningsvik. Dette er den eneste farbare veien for oss. Vil skåne landskapet i regionen. Vil avlaste den tungt belastede Loddefjordalen både når det gjelder køkaos og luftkvalitet. Vil eliminere den tyngste støy/støvbelastningen langs hele veitraseen


Laste ned ppt "Sotrasambandet, og Tjønnveien Borettslag."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google