Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Asdf Tid og sted Onsdag 16. februar 2011 kl. 10-13 (program på de neste sidene) Ingeniørenes Hus Møtesenter Kronprinsens gate 17, 0251 Oslo, Vika Påmelding.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Asdf Tid og sted Onsdag 16. februar 2011 kl. 10-13 (program på de neste sidene) Ingeniørenes Hus Møtesenter Kronprinsens gate 17, 0251 Oslo, Vika Påmelding."— Utskrift av presentasjonen:

1 Asdf Tid og sted Onsdag 16. februar 2011 kl. 10-13 (program på de neste sidene) Ingeniørenes Hus Møtesenter Kronprinsens gate 17, 0251 Oslo, Vika Påmelding Til prosjektleder Hanne Weichel Carlsen E-post hanne-weichel.carlsen@fmoa.nohanne-weichel.carlsen@fmoa.no Påmeldingsfrist er 1. februar 2011 (av hensyn til serveringen – deltakelse er gratis) Invitasjon - til en lærerik dag om sunn mat & miljøvenlige innkjøp Barnehager og SFO! Lyst til å oppleve en fornøyelig dag i godt selskap?... og bli inspirert med ny innsikt om økologisk mat?... og gjenfinne begeistringen for smakfulle matopplevelser med en miljøvenlig historie?... og med utsikt til en bærekraftig fremtid? Du er invitert til økologisk mat- og miljøseminar, fordi du jobber med fremtidens skatt – barna – og fordi vi ønsker å tilby deg kunnskap og nyttige erfaringer om ernæringsriktig kosthold, sunne råvarer og miljøvennlige innkjøp. Et samarbeid mellom : Oslo kommune

2 Økologiske foregangsfylker – ØQ ØQ ER ET INITIATIV FOR Å ØKE ANDELEN ØKOLOGISK MAT I STORKJØKKEN OG BEDRIFTER I ØSTFOLD, OSLO OG AKERSHUS. VI ØNSKER Å SPRE MATGLEDE GJENNOM SUNNE RÅVARER OG KVALITETSPRODUKTER SOM ER DYRKET FREM UTEN SNARVEIER. Kl 10.00 – 10.15 Velkomst og introduksjon til dagen og ’Økologiske foregangsfylker – ØQ’ Prosjektleder og cand.agro. Hanne Weichel Carlsen Kl 10.15 – 11.15 ’Blir vi syke av maten vi spiser...eller ikke spiser?’ ØQ har bl.a. som mål at kjøkken og bedrifter er velinformerte om fordelene ved og mulighetene for omlegging til økologisk matforbruk. Ikke minst ønsker ØQ å spre matglede, inspirere og motivere folk til å ta i bruk råvarer som er sunne og servert som ernæringsriktige måltider basert på sesongens økologiske varer. Program Berit Nordstrand er overlege, spesialist i klinisk farmakologi, kostholdsekspert og 6-barns mor. Berit har holdt en rekke fordrag hvor hun peker på matindustriens lureri. Hun jobber med å få frem viktigheten av lokal, næringsrik mat og legger vekt på hvordan rene råvarer, økologiske produkter og frukt og grønt kan være vel så viktig for å kurere folks helseplager som legemidler. Hun er overbevist om at riktig mat er oppskriften for at folk skal få et godt liv med maksimal livsnytelse og minimal helerisiko. Spørsmål hun tar opp i sitt forrykende innlegg er blant annet: Hvordan bør vi spise for å få best mulig helse? Hva med melk, sukker og fett? Hvorfor bør vi ikke spise halvfabrikat? Hun peker også på en oppblomstring av ADHD og autisme de siste 15 årene og tror at noe av årsakssammenhengen kan ligge i endrede kostvaner. Kl 11.15 – 11.35 Økologisk mat i det offentlige – er det mulig? Kai Roger Jensen, Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) avd. for offentlige anskaffelser, leder et prosjekt som bl.a. utarbeider veiledning og verktøy for offentlige innkjøpere som skal kjøpe inn økologisk mat. Kai Roger jobbet tidligere i Ernst & Young med revisjon og rådgivning relatert til miljø- og samfunnsansvar i næringslivet og offentlig sektor. Pause med påfyll av kaffe, the, frukt/grønt og kake

3 Kl 12.00 – 12.15 Oslo kommune feier for egen dør – miljøeffektiv kommuneforvaltning Kl 12.15 – 12.35 Miljøarbeid i praksis – i en ’Miljøfyrtårnbarnehage’ med økologisk mat på menyen Kl 12.35 – 13.00 Hverdagsmat blir kos! Bård Greni er siden 2005 daglig leder av Urban-Food AS i Fredrikstad. Han har lang erfaring som kokk på høyt nivå både internasjonalt og nasjonalt. Han har samtidig lang erfaring med kursvirksomhet både i Norge og utlandet. Bård brenner for sunt kosthold til barn og ønsker å hjelpe barna vekk fra den ferdigkjøpte maten. Bård har gjennomført mange Fiskesprell-kurs i 2010 med kursing av barnehager og skal i 2011 gjennomføre Fiskesprell-kurs for SFO’ere. ’Barn spiser fisk med meg’ - som Bård pleier å si. Bård har også startet en matfestival (Matfold.no) som har fokus på barn, økologisk og kortreist mat. Bård ønsker å bidra med gode smakskombinasjoner og tanker rundt det funksjonelle i barnehagen. Bård ser det som en viktig oppgave å gjøre matlaging til en god opplevelse sammen med barn og bidra med barnevennlige oppskrifter og mye humor på kjøkkenet. VI BYGGER ØKOLOGISK KVOTIENT – ØQ! Hjertelig velkommen til en spennende dag! Med vennlig hilsen Hanne Weichel Carlsen Økologiske foregangsfylker Kjersti Helgeland Bohlin er fungerende miljøvernleder, Byrådsavd. for miljø og samferdsel, Oslo kommune. Kjersti er prosjektansvarlig for innføring av miljøledelse i Oslo kommune. Hun er også ansvarlig for miljøfyrtårnordningen i Oslo. Oslo kommune har vedtatt å innføre miljøledelse ved å miljøsertifisere alle kommunale virksomheter. Dette innebærer krav og tiltak innenfor områdene arbeidsmiljø, avfall, energi, transport og innkjøp. Det er viktig at det offentlige går foran som et godt eksempel! Inger Fauske Førrisdahl er pedagogisk leder på avdeling 3-5 år og Tone Vedahl Haugen er virksomhetsleder i Flatbyjordet barnehage. Flatbyjordet barnehage er Aurskog-Høland kommunes nyeste barnehage og ble Miljøfyrtårnsertifisert april 2009. Barnehagen er også en av barnehagene i ØQ-prosjektet ”Økologiske foregangsbarnehager”, et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Østfold, Oslo og Akershus og Bioforsk.


Laste ned ppt "Asdf Tid og sted Onsdag 16. februar 2011 kl. 10-13 (program på de neste sidene) Ingeniørenes Hus Møtesenter Kronprinsens gate 17, 0251 Oslo, Vika Påmelding."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google