Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

 En interjeksjon er et ord som ikke har noen normal funksjon som ledd i en setning. Derimot kan den være en setningsfragment (eller setningsekvivalent);

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: " En interjeksjon er et ord som ikke har noen normal funksjon som ledd i en setning. Derimot kan den være en setningsfragment (eller setningsekvivalent);"— Utskrift av presentasjonen:

1

2  En interjeksjon er et ord som ikke har noen normal funksjon som ledd i en setning. Derimot kan den være en setningsfragment (eller setningsekvivalent); den rommer da et helt setningsinnhold.

3  Interjeksjoner kan være svarord som ja, nei, jo, eller ord som betegner utrop, følelser og psykiske reaksjoner.  Interjeksjoner av det siste slaget kan forekomme nær sagt overalt i en setning.

4  ding!  pang!  pling!  voff!

5  Hei!  Au!  Fy!  Æsj!  Akk!  Huttetu!  Hurra!  Fysj!  Pytt!  Gudskjelov!  Gosh!  Prosit!

6  ja  nei  tja

7  Mange interjeksjoner kan gi uttrykk for sterke følelser.  Det gjelder for eksempel bannskapsord.  Slik språkbruk blir av mange regnet som dårlig folkeskikk.

8  Når en interjeksjon står alene, setter vi ofte utropstegn etter den.  Hei!  Heisann!

9  Står interjeksjonen sammen med en setning, skiller vi den gjerne ut med komma.  Da kan vi sette utropstegn etter setninga.  Fy, så lat du er!

10  e/view.cgi?&link_id= &session_ id=0&spraak=bm e/view.cgi?&link_id= &session_ id=0&spraak=bm  id= &mpid=1807 id= &mpid=1807 

11  e/view.cgi?&link_id= e/view.cgi?&link_id=0.6263


Laste ned ppt " En interjeksjon er et ord som ikke har noen normal funksjon som ledd i en setning. Derimot kan den være en setningsfragment (eller setningsekvivalent);"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google