Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Karmøy brann- og redningsvesen BeredskapForebyggende Feiervesenet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Karmøy brann- og redningsvesen BeredskapForebyggende Feiervesenet."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Karmøy brann- og redningsvesen BeredskapForebyggende Feiervesenet

3 BRANNSTASJONER I KARMØY KOMMUNE 5 brannstasjoner – med hovedstasjon i Kopervik Brann- og redningsetaten har lokal tilhørighet, utøver hurtig effektiv teknisk innsats, og er den viktigste tekniske førstelinjeinnsatsen i redningstjenesten.

4 Norges største deltidsbrannvesen 22 fast ansatte, heltid 84 deltidsansatte 5 til 10 aspiranter til en hver tid 14 store brannbiler/spesialutstyr 7 små enheter + båt INTERKOMMUNALT SIDEN 1965?

5 IKS utredningen Først av alt Vårt eget felles ståsted… Vi må ha tillit til utredningen for å ha tillit til resultatet

6 IKS utredningen – hva er feil? Tidsbruken i prosjektet er for kort til at vi kan gjøre en ordentlig jobb. Primært tre forhold: 1)Tar ikke vare på den enkelte ansatte godt nok. 2)Tar ikke tak i de store og viktige sakene som stasjonsstruktur og bemanningsplan. 3)Gir dermed et mangelfullt beslutningsgrunnlag – særlig med tanke på det helhetlige tjenestetilbudet og de økonomiske konsekvenser.

7 Beslutningsgrunnlaget Disse forholdene resulterer i en utredningsrapport som er mangelfull. Denne utredningsrapporten er det som skal danne grunnlaget for den politiske beslutningen. Rapporten mangler grunnlag i ROS-analyse og konsekvensutredning. Rapporten er derfor i hovedsak basert på kvalifisert gjetning, synsing og antakelser – ikke på faktagrunnlag.

8 Konsekvenser Konsekvensene av en mangelfull utredning i det nye fellesbrannvesenet: -Interne konflikter? -Mangelfulle budsjetter og nedskjæringer? -Arbeidsrettssaker? -Dårlig omdømme? -Redusert beredskap? -Økte kostnader? Ressursene går med til dette istedenfor å bruke ressursene til å utvikle et fungerende brannvesen

9 IKS utredningen Hva vil vi? Hva trenger vi for å gjøre dette?

10 Hva er ROS-analyse? IKS Bruktbil ROS-analyse=Tilstandsrapport Budsjett=Pris En kjøper ikke bruktbil uten å se tilstandsrapporten og prisen først.

11 Rekkefølgen i utredningen Utredningen NÅ Forprosjekt Vedtak ROS-analyse Ønsket utredning Forprosjekt inkl. ROS-analyse og konsekvensutredn. Vedtak

12 IKS utredningen Til syvende og sist handler det om det grunnlaget dere som politikere skal ha for å ta den rette avgjørelsen. Resultatet blir: -Enten en start med konflikter og problemer -Eller en start der branntjenestene for innbyggerne står i fokus – og ikke interne konflikter.


Laste ned ppt "Karmøy brann- og redningsvesen BeredskapForebyggende Feiervesenet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google