Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ak Dolven ” Jeg vet at det er mer ved oss enn det som kan ses ved første øyekast. Det vanlige har mye galskap i seg. Nettopp da du tror du finner fullstendig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ak Dolven ” Jeg vet at det er mer ved oss enn det som kan ses ved første øyekast. Det vanlige har mye galskap i seg. Nettopp da du tror du finner fullstendig."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ak Dolven Jeg vet at det er mer ved oss enn det som kan ses ved første øyekast. Det vanlige har mye galskap i seg. Nettopp da du tror du finner fullstendig harmoni, er frykten nærmest.

2 Ak Dolven (1953) Født og oppvokst i Oslo Utdannelse i Paris og i Oslo En av Norges mest profilerte samtidskunstnere Allsidig kunstner Minimalistisk estetikk Polariteter (ung/gammel)

3 Referanser til kunsthistorie
Tyske romantikeren, Caspar David Friedrichv - Short happines long Puberty, The kiss og Portrait with cigarette

4 Maleriene har en viss slektskap til hennes videokunst.
Motivene er organiske former som er malt I hvitaktige farger. Teknikken Ak Dolven har hatt en rekke større separatutstillinger ved sentrale internasjonale institusjoner.

5 Billedannalyse Puberty, en fem minutter lang video som var et av verkene som ble utstilt på Haugar I 2008. Temaet var Pubertet og Edvard Munchs Pubertet ble et ikon I denne sammenheng. Ak Dolven adapterer Munch. Ak Dolven utgangspunkt, utforske identitet, nytelse og begjær.

6 Ak Dolven (2000) Edvard Munch (1884)
Motivet: ung,naken jente, sitter på sengekanten med headsett på. Hendene I kors I fanget. Lakenet er hvit,rynker seg I halvsirkler der jenta sitter. Håret hennes dekker ansiktet. Dolvens stil, minimalistisk og estetisk fargene I grå valører. Jenta er opplyst, skygge bak henne I likhet med Munchs. Nakenhet sentral, Munch - nakensårbarhet, usikkerhet og en følelse av angst. Dolven, selvsikker nakenhet. I videoen, lav musikk fra headsettet. Tekstelementer som ”I need a woman that holds me motherfucker”. Lydbildet er laget så det kommer ut av jentas headsett. Hun gjør ørsmå bevegelser med føttene og hodet. Den ene håndet går I takt med musikken. Jenta eier seg selv og er fult tilstede I sin egen verden og sansing. Hun er et bilde på ungdommen anno 2009 og er en sterk kontrast til Munchs fra 1884. Ak Dolven (2000) Edvard Munch (1884)


Laste ned ppt "Ak Dolven ” Jeg vet at det er mer ved oss enn det som kan ses ved første øyekast. Det vanlige har mye galskap i seg. Nettopp da du tror du finner fullstendig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google