Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Reflekser og Epilepsi ! Hva er en refleks? Eksempler på reflekser.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Reflekser og Epilepsi ! Hva er en refleks? Eksempler på reflekser."— Utskrift av presentasjonen:

1 Reflekser og Epilepsi ! Hva er en refleks? Eksempler på reflekser.
Medfødte og tillærte reflekser Hva er epilepsi og hvordan kan den behandles. Partielt og generalisert anfall Behandling for epilepsi

2 Hva er en refleks? En refleks gir en rask og ubevisst bevegelse.
Bevegelsen kommer før smerten. Reaksjonen er tregere om du må tenke og vurdere. En refleks gir en rask og ubevisst bevegelse. Det som kan kjennetegne en refleks er at vi rekker å tenke over hva som skjer. Sånn at nerveimpulsen kommer opp til storhjernen. Dersom du tråkker på en spiker,så vil du fort flytte foten. Dette skjer ubevisst og veldig raskt. Smerten kommer som oftest etter det har skjedd,det er fordi nervene som leder informasjon om smerte skal hele veien opp til hjernen for at vi skal bli bevisste hva som har skjedd. Det som kan kjennetegne en refleks er at vi reagerer før vi tenker oss om hva som skjer. Når du er ute å sykler,så tenker du ikke på hva du gjør. Hvis du møter en bil så registrerer sansecellene I øyet ditt,så må du prøve og unngå kollisjon. Eksempler på reflekser er knerefleksen ,knerefleksen har sanseceller I muskelen på forsiden av låret..

3 Medfødte og tillærte reflekser !
Vi er født med reflekser som hjelper oss I starten av vår store liv. “Øvelse gjør mester. '' Vi kan lære oss helt nye reflekser dersom vi øver. Medfødte og tillærte reflekser: Vi er født med reflekser som hjelper oss I starten av livet. Eksepler: sugerefleksen og griperefleksen. Knerefleksen er også eksempel på en medfødt refleks. Vi vokser noen reflekser av oss både suge og griperefleksen er eksempler på slike. Når du lærer deg å sykle blir du bedre etterhvert fordi det somatiske (viljestyrte) nervesystemetn lærer bevegelsene. Med tiden blir bevegelsene automatisert og da trenger du ikke å konsentrere deg om hva du gjør til enhver tid. Nå har bevegelsen blitt en refleks.

4 Hva er epilepsi og hvordan kan den behandles ?
Epilepsi kan behandles. Epilepsi lager elektrisk kaos I hjernen. Ukontrollert aktivitet I hjernen kan gi deg et epilepsianfall. Epilepsi kan behandles med bruk av medisiner. Og noen er det så alvorlig at de må ha en epilepsioperasjon. De fleste mennesker med epilepsi opplever at det finnes situasjoner hvor de mye lettere får anfall. Noen kan reagere på søvnproblemer, stress, menstrasjon og alkohol Dersom impulsene er på samme sted gjennom hele anfallet, kaller vi det anfallet for et partielt anfall. Når et partielt anfall kommer, kan personen miste bevisstigheten eller hun kan bare få noen begrensede rykninger i en bestemt muskel. F.eks. Beina Hvis det er ukontrollert aktivitet i mangen av hjernecellene i hjernen er det et generalisert anfall. Det mest kjendte generaliserte anfallet er krampeanfall. Den som har anfallet mister bevisstheten og kan ikke kommunisere under anfallet.

5 Kilder ! Eureka 9. Google bilder.

6 Sandra Thorsdatter Hagebø Kumhle Og Malin Anfindsen. Takk for oss :)
Laget av :) ! Sandra Thorsdatter Hagebø Kumhle Og Malin Anfindsen. Takk for oss :)


Laste ned ppt "Reflekser og Epilepsi ! Hva er en refleks? Eksempler på reflekser."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google