Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HISTORIKK Historikk: Solan Gundersen Vinterleker ble første gang arrangert i 1998 etter at hoppanlegget Sandeggbakken ble full restaurert og gjenåpnet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HISTORIKK Historikk: Solan Gundersen Vinterleker ble første gang arrangert i 1998 etter at hoppanlegget Sandeggbakken ble full restaurert og gjenåpnet."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 HISTORIKK Historikk: Solan Gundersen Vinterleker ble første gang arrangert i 1998 etter at hoppanlegget Sandeggbakken ble full restaurert og gjenåpnet i 1997. Hovedrennet ble opprinnelig arrangert på Kongsberg som Donald Duck lekene, med forlaget Hjemmet som stor medvirker Rennet ble etter hvert flyttet til Nord-Østerdal med Savalen som arrangørsted. Navnet Solan Gundersen Vinterleker har sin naturlige forklaringer da Alvdal er hjembygda til Kjell Aukrust og danner grunnlaget for mye av hans fortellinger og fantastiske verden. Sandeggbakken er behørlig beskrevet som et viktig ankerpunkt for forfatterens oppvekst, og var i sin tid beryktet for sin høye svevkurve, dvs ”her går man 40 meter rett ut og detter 40 m rett ned”.

3 KOMPAKT ARRANGEMENT Hopp og langrenn har tradisjonelt vært avviklet på 2 forskjellige arenaer Fra og med 2010 ble langrenn også arrangert i Sandeggbakken arena I Sandeggbakken er alt på et sted, viktig for intimitet både for deltakere, publikum og arrangør/dugnadsfolk.

4 Seremonier Åpnings- og premieseremonier i arena med lyd, lys og bilde, bruk av storskjerm Mye lokalbefolkning er til stede sammen med de tilreisende.

5 Sosial arena- bankett Å arrangere skirenn kan gjøres på mange måter. En kan velge å ha ulikt fokus og innsats på dette. I Solan Gundersen Vinterleker har vi stor fokus på å gjennomføre konkurranser med høy kvalitet i gode anlegg. Samtidig har vi valgt å ha like stort fokus på ramme rundt, som en viktig del av det de tilreisende opplever gjennom 4 dager. Først og fremst de aktive 12, 13, og 14. åringene, men også ledere og foreldre. En "passe høytidelig" bankett er en del av dette.

6 Fagseminar I samarbeid med Norges skiforbund og Hedmark idrettskrets Et svært populært tiltak for leder og forelder Det er like stor deltakelse på dette som det er startende i hopp konkurransen. Lek og moro som aktivitet ”Mini Solan” for barnehagene og skoleskirenn for barneskolene Kjelkerenn, skøytebane på Folla, hodelamperenn Serierenn i regi Alvdal Idrettslag

7 Dugnaden Et stort løft men en positiv opplevelse som involverer innbyggere i alle aldre og ulike miljøer Antall dugnadsfolk nærmer seg 200 navn som gjør en innsats. Dette er en stor andel sammenlignet med folketallet, nærmere hver tiende person i kommunen deltar. Solan- en institusjon i Alvdal Opplevelsen av Solan Gundersens Vinterlekeker er mye mer enn et skirenn for 140 startende. Arrangementet samler i tillegg en svært stor andel av lokalbefolkningen. Det er flere dugnadsfolk i sving en antall startende! Næringslivet involverer seg både økonomisk og er mer og mer en viktig støttefunksjon

8 Hvorfor suksess? Sterk eierskapsfølelse blant ildsjelene. Gjennom 14 arrangement har dette blitt en årlig selvfølge for veldig mange. 3 årsklasser – alltid nye folk. Deltakere er kun med i 3 år. Opptatt av å gjøre det lille ekstra. Vellykket arrangement med mye skryt gir påfyll av ny drivkraft Takknemlig målgruppe som synes det er stas å komme til Alvdal.

9 Veien videre Solan Gundersens Vinterleker lever videre i idrettsbygda Alvdal Som arrangør gjør vi vårt beste for at deltakere, ledere, foreldre, dungadsfolk og tilreisende skal ha en positiv opplevelse både sportslig og sosialt Rammen rundt arrangementet beholdes, samtidig tenker vi utvikling Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Solan Gundersens Vinterleker, 8 – 11. mars 2012!

10 Sandeggbakken

11 Vi rekker en prat før start..?

12 Jaktstarten er i gang!

13 Jaktstart forts

14

15 ”Øvelse gjør mester”

16 Klart på toppen!

17 Fornøyd utøver

18 Blomsterseremoni

19

20

21


Laste ned ppt "HISTORIKK Historikk: Solan Gundersen Vinterleker ble første gang arrangert i 1998 etter at hoppanlegget Sandeggbakken ble full restaurert og gjenåpnet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google