Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den menneskelige hjerne …

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den menneskelige hjerne …"— Utskrift av presentasjonen:

1 Den menneskelige hjerne …
… narrer oss når den kan!

2 Hjernens enestående kraft   Iøfgle en uerndsøeklse på Cmabrigde Uinvertisy bteyr det ikke noe i hivklen rkekefløge bkotsavene såtr i et ord, det esente vkitgie er at den frøtse og ssite bkosatv i odret er på de rtete paslsnee. Rseten kan vræe fielplssaret, men du vil satdig vræe i snatd til å lsee det. Det er frodi den mnenesekilge hejrne ikke leesr hevr bkotsav, men odret som en hleeht. Når en leser, er det kun den første og siste bokstav som er viktig – rekkefølgen imellom er ikke så viktig. Hjernen kompenserer for den manglende informasjon.

3 Hvis det er noe som roterer? – Gå hjem, du har bruk for en pause! 

4 Se på bildet? Hva ser du? Undersøkelser viser at barn ikke kan identifisere par i intime situasjoner fordi de ikke har denne type bilder lagret i minnet. Barn ser ni delfiner. Denne testen viser om ditt sinn allerede er ødelagt. Har du problemer med å finne delfinene på under seks sekunder, er det helt galt.

5 Optiske illusjoner og visuelle fenomener Vil du forvirre øynene dine og hjernen din litt? Ja? Da skal du prøve å se på følgende bilder ..

6 De ...

7 … beveger seg ikke!

8 ... parallell eller ikke?

9 Spiral eller sirkel?

10 Konsentrer deg om krysset i midten
Konsentrer deg om krysset i midten. Etter kort tid vil du se at prikken som beveger seg, blir grønn! Se på krysset litt lenger, så vil alle prikkene unntatt den grønne forsvinne.

11 Det beste til slutt ...

12         Følg instruksjonen.         1) Se intenst på de fire små prikkene midt på billedet i 30 sekunder         2) Se på en vegg ved siden av deg         3) En lysende sirkel vil komme frem         4) Blunk noen få ganger, og en figur vil komme frem         5) Hva ser du? Eller HVEM ser du?


Laste ned ppt "Den menneskelige hjerne …"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google