Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Visjonen - om de 4 T-er (4.januar, Svein A.Hansen)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Visjonen - om de 4 T-er (4.januar, Svein A.Hansen)"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Visjonen - om de 4 T-er (4.januar, Svein A.Hansen)
- Å være kristen handler om å bygge livet på verdier som holder. Matt 7,24-25: …bygde huset sitt på fjellgrunn. - Å leve kristenlivet handler bl.a. om "å øve seg i gudsfrykt." 1.Tim 4,7-8: "...Øv deg heller i gudsfrykt. For kroppslig øving er nyttig til noe, men gudsfrykt er nyttig til alt..."

3 ”Sykdom” og medisin 4-P-viruset Posisjoner Penger PR/ Popularitet
”Pleasure” (nytelse) 4-T-medisin Tro Tilhøre Tilbe Tjene

4 TRO – å komme til tro (25.januar, Svein A.Hansen)
Sakkeus, Paulus og Barak Obama har alle skrevet sine navn inn i verdenshistorien med gullpenn. Alle tre kom til tro på Jesus Kristus. Å komme til Jesus kalles tro. Når Jesus kommer til meg, kommer han med tilgivelse. Når jeg og Jesus møtes, så møtes tro og tilgivelse. Tro + tilgivelse = personlig frelse.

5 TRO - Å dele troen i hverdagen (1.februar, Arnfinn Røyland)
Personlige tips til å dele troen. (Personopplysninger)

6 TRO - å leve i tro, ut av båten (8.februar)
Kjartan Aano, Helga Røyland, Sissel Kjølleberg og Marie Mæstad Å leve i tro handler om å komme seg ut av båten, ut av "comfort-sonen", ut av det trygge og sikre i livet. Sissel fortalte om det steget det var for henne å begynne som forbeder og samtalepartner i SPOR-ungdomsarbeidet. Kjartan fortalte om det steget det var for han å bli venn med en som har falt litt utenfor "det normale liv". Alle ble vi utfordret på å leve i tro, å tørre å følge Jesus. TRO - å leve i tro, ut av båten (8.februar)

7 TILHØRE - gode vaner for å pleie forholdet til Jesus (22
TILHØRE - gode vaner for å pleie forholdet til Jesus (22.februar, Svein A.Hansen) Å komme til tro kaller vi for å bli rettferdiggjort, å bli en kristen. Men ”barnet som er født” trenger å utvikle gode vaner for å ta til seg næring i troslivet, for å bli hos Gud. Det handler om å tilhøre Gud. I talen nevnes 3 ”øvelser” som vil utvikle gode vaner: 1) En daglig stund med Gud 2) ”Ofre” regelmessig 3) Være med andre troende regelmessig.

8 TILHØRE - Selvransakelse (1.mars, Ove Eikje)
Heimelaget kristendom duger ikke. Bare det som Jesus har gjort til frelse holder på dommens dag. Det handler om å ransake seg selv. Salme 139,23-24: "Ransak meg Gud og kjenn mitt hjerte! Prøv meg og kjenn mine mangfoldige tanker. Se om jeg er på fortapelsens vei, og led meg på evighetens vei!"

9 TILHØRE - De Helliges Samfunn (8.mars, Terje Eggebø)
Velsignelsene og utfordringene ved å tilhøre de helliges samfunn. Ut fra Apostlenes gjerninger 2,36-47 viste han hvordan de første kristne prioriterte: – bønnen, - Bibelen, - broderfellesskapet og – brødsbrytelsen. Det vi kaller de 4 B-er. Å tilhøre de helliges samfunn i Misjonssalen innebærer også å være en sendemenighet. Vi sender ut og har ansvar for misjonærer gjennom N.L.Misjonssamband.

10 TILBE - Hva er og hvorfor tilbe? (29.mars, Kjartan Aano)
Hva er tilbedelse? Vi tenker fort på musikk, lovsang, og musikkstil. Men tilbedelse er noe mer enn lovsang. Rudi Myntevik synger: “Gud! Se bak mine ord, det fins et liv som vil ære deg. Mitt ønske er at min sang skal stige opp til deg som lyden av min tilbedelse.” Tilbedelse er en først og fremst en livsstil, en grunnholdning i livet.

11 TILBE – avhengig av ytre forhold? (5.april, gjest: Aslak Tveita)
– Ja, fordi mine indre forhold ikke er i stand til å tilbe. Ut fra Johannes 4,24 understreket han at tilbedelse er et gjensvar på Guds handling overfor oss. - Som kristen vil jeg tilbe fordi jeg er frelst fra Guds vrede. Sannheten om oss er at vår menneskenatur vil fiendskap mot Gud. Men Gud viser sin kjærlighet på korset. At jeg er reddet av hans sønn, er den viktigste ytre påvirkningen for at jeg skal tilbe.

12 TILBE - Lukas 7,36-50 (19.april, Terje Eggebø)
- at historien fra Lukas 7,36-50 er den sterkeste fortellingen om tilbedelse jeg vet om. – for her møter vi ei dame som bare må gi alt for han som hun elsket. I møte med Jesus vokste to erkjennelser fram i henne: - hvem hun selv var, en synder, og – hvem Jesus var, Guds Sønn. - tilbedelse handler mer om det som går fra hjerte til hjerte, enn det som går fra munn til øre.

13 TJENE – Naturgaver & Nådegaver (26.april, gjest: Hans Kirkholm)
Mange ser seg tilbake i livet og spør seg hva en kunne gjort annerledes. Ofte blir svaret ”at jeg skulle vært mer dristig!” Fortiden kan vi ikke gjøre noe med. Men ennå er det tid å være dristig. Alle har vi ulike naturgaver. Noen er flink med hendene til å snekre. Andre bruker hendene til å spille instrumenter. Hans advarte mot å ta med ”hva-jeg-er-flink-til-holdningen” i møte med nådegaver. For her er Gud suveren.

14 TJENE - Misjon (3.mai, Arnfinn Røyland)
Hvordan vi kan nå muslimer med hjelp av dagens teknologiske hjelpemidler. - Jesus-filmer hjelper (tidligere) muslimer bedre til å forstå hvem Jesus er og hvilke grunnleggende forskjeller det er på islam og kristendom. For å nå sine landsmenn med det kristne budskapet, er ”Ali” ofte på internett og ulike chatterom. Der kan han og andre kristne vitne for muslimer og fortelle at Bibelen har et annet bilde av Jesus enn Koranen. - en ny og spennende misjons-verden.

15 TJENE – Talentene Matteus 25 (24.mai, Morris Kjølleberg)
- det er en stor verdi vi har fått å forvalte i våre liv. Gud har en plan for ditt liv, og Han legger til rette for at du skal få leve i den planen. ”Koster det å tjene?” Ja, Guds Rike og misjonens sak gjør at vi som kristne må prioritere annerledes enn det vi menneskelig har lyst til. Hva ”Guds uvanlige matematikk” er for noe, finner vi svaret på i Malaki 3,10.

16 Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene. Hva så. Hva vil du gjøre nå
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene. Hva så?... Hva vil du gjøre nå? Hvordan vil du praktisere videre?

17 Daglig omvendelse - jeg trenger deg!
Efeserne 2,8-9 ”For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave. Det er ikke av gjerninger, for at ikke noen skal rose seg.” Fører til: Tilbedelse Tilhørighet Tro

18 Daglig innvielse - jeg tjener deg!
Josva 24,14ff.

19 Josva 24, (NB88) Så frykt nå Herren og tjen ham i oppriktighet og troskap. Skill dere av med de guder som deres fedre dyrket på den andre siden av elven og i Egypt, og tjen Herren! Men synes dere ikke om å tjene Herren, så velg i dag hvem dere vil tjene, enten de guder deres fedre dyrket på den andre siden av elven, eller de guder amorittene dyrket, de som hadde det landet dere nå bor i! Men jeg og mitt hus, vi vil tjene Herren. Men folket sa til Josva: Nei, Herren vil vi tjene! Da sa Josva til folket: Så er dere da vitner mot dere selv at dere har valgt Herren og vil tjene ham. De sa: Ja, det er vi vitner på! Josva sa: Så skill dere nå av med de fremmede guder som dere har hos dere, og bøy hjertene til Herren, Israels Gud! Og folket sa til Josva: Herren vår Gud vil vi tjene, og hans ord vil vi lyde.

20 Noen må du tjene/ tilhøre!
Might like to wear cotton, might like to wear silk, Might like to drink whiskey, might like to drink milk, You might like to eat caviar, you might like to eat bread, You may be sleeping on the floor, sleeping in a king-sized bed But you're gonna have to serve somebody, yes indeed You're gonna have to serve somebody, Well, it may be the devil or it may be the Lord But you're gonna have to serve somebody. Noen må du tjene/ tilhøre! Bob Dylan

21 Daglig innvielse - jeg tjener deg!
Fører til: Fokusering Perspektiv Hengivenhet Krever et valg

22 ”Jeg og min ætt, vi vil tjene Herren…” ”Mitt liv vil jeg leve i samfunn med Jesus… Jeg følger deg Jesus, jeg følger deg!”


Laste ned ppt "Visjonen - om de 4 T-er (4.januar, Svein A.Hansen)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google