Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Det gamle egypt AV ANDREAS 5d.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Det gamle egypt AV ANDREAS 5d."— Utskrift av presentasjonen:

1 Det gamle egypt AV ANDREAS 5d

2 Tut-ankh-Amon levde for 3500 år siden.
Tut-ankh-Amon ble farao bare 9 år gammel, men han ble bare 19 år gammel. Farao = Konge. Tut-ankh-Amon levde for 3500 år siden.

3 MUMIER!!! Egypterne trodde at de fikk et liv
etter døden. De trodde også at den døde hadde bruk for kroppen sin i dette livet etter døden, og derfor oppfant de mumifisering for å hindre at kroppen gikk i oppløsning. Det var bare de de rike som ble ordentlig mumifisert. Kroppen ble fraktet til et balsameringsverksted. Der dro de hjernen ut gjennom neseborene. Magesekken, lungene , innvollene og leveren fjernet de også fra kroppen.

4 PYRAMIDER Den første pyramiden i Egypt ble bygd av faraoen Djoser for ca. år 2650 år f.Kr. I Giza ligger de aller største og mest kjente pyramidene. Disse pyramidene ble bygd av faraoene: (Kheops, Khefren og Mykereinos).

5 Kheops` store pyramide er verdens største Byggverk. Den er så
Solid bygd at arkeologene kunne utforske den innvendig ved å sprenge gangene med krutt uten at pyramiden falt sammen. Pyramidene var et religiøst moment. De skrå sidene skulle minne egypterne om strålene fra Solguden Ra. De trodde at den døde faraoen lunne klatre til himmels oppover sidene på pyramiden.

6 GUDER SOLGUDEN RA: Osiris Isis Horus Thot Bastet Anubis Solguden

7 Osiris: Osiris var en av de viktigste gudene i det gamle Egypt.
Osiris var en fruktbarhetsgud, men også dødsrikets gud, og kunne avgjøre hvem som fikk komme inn i dødsriket eller om deres sjel er tapt i all evighet. Han var sønn av Geb og Nut og gift med søsteren Isis. Den sjalue broren han drepte han å delte Osiris opp i 14 biter. Isis og søsteren Neftys klarte imidlertid å samle delene og vekke ham til live igjen.

8 Solguden Ra: Anubis: Ra var solgud hos Egypterne i Det Gamle Egypt.
Ra var den store solguden av Heliopolis, solens by. Ordet ra betydde trolig «skaper». Anubis: _Egyptisk dødsgud. Anubis hadde mange tilnavn og funksjoner. Den egyptiske guden Anubis het oprinelig Anpu på egyptisk, men på grresk ble det til Anubis.

9 HIEROGLYFER (GAMLE EGYPTISKE SKRIFTTEGN) Den mest kjente hieroglyfskriften er den egyptiske, som oppsto for ca år siden og opprinnelig var hugget i stein. Egyptiske hieroglyfer består av både fonogrammer og ideogrammer og de blir brukt om hverandre. Systemet består av tre forskjellige typer tegn: et alfabet supplert med tegn som representerer mer enn én bokstav, begrepsskifter og determinativer (tegn som uttrykker begreper).


Laste ned ppt "Det gamle egypt AV ANDREAS 5d."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google