Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bahá’í er en tro som bygger bro Innleggsholder: Saba fra 2Z Fjellhamar skole Fredag 28.mars 2008 Kontaktlærere: Magnus og Raymond.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bahá’í er en tro som bygger bro Innleggsholder: Saba fra 2Z Fjellhamar skole Fredag 28.mars 2008 Kontaktlærere: Magnus og Raymond."— Utskrift av presentasjonen:

1 Bahá’í er en tro som bygger bro Innleggsholder: Saba fra 2Z Fjellhamar skole Fredag 28.mars Kontaktlærere: Magnus og Raymond

2 Bahá'í

3 Hva er bahá’í? Bahá’í er en selvstendig verdensreligion som kristendommen, islam, hinduisme, buddhisme og jødedom. Profeten heter Bahá’u’lláh. Den yngste verdensreligionen (165 år gammel). Det er over seks millioner bahá’íer i hele verden. Uiuiuhyiuhyiu Jhoiuoiuoiuoiuoiu yuyy87yy

4 Bahá’u’lláh Profeten for vår tidsalder
Bahá’u’lláh ble født i Persia (Iran) i 1817. Han ble sterkt forfulgt, levde i fangenskap og ble tvunget til å reise fra land til land i 40 år. Han døde i 1892 i Haifa der han levde i eksil.

5 Hva er det viktigste i bahá’í?
Menneskehetens enhet. Enhet er nøkkelordet i bahá’i-troen. Alle mennesker er like mye verdt og verden bør styres som ett land, til fordel for alle. Alle mennesker tilhører en og samme rase, og nå er det tid for å skape enhet mellom mennesker, religioner og nasjoner. Hver person må lære å se ”jorden som ett land og menneskeheten som dets innbyggere” og bli verdensborgere.

6 Hva er en bahá’í. Å være en bahá’i betyr: - Å elske hele verden
Hva er en bahá’í? Å være en bahá’i betyr: - Å elske hele verden. - Å elske/tjene menneskeheten. - Å arbeide for universell(verdens) fred og for universelt brorskap.

7 Bahá’iene arbeider for disse prinsippene:

8 Sosialt liv i bahá’i samfunnet
barneklasser studiesirkler for personer over 12 år bønnemøter sosialt samvær (19-dagsfest)

9 Bønn: Gjennom bønn kan vi:
finne ut hvordan vi kan forbedre oss selv og hvordan vi best kan tjene andre mennesker hente styrken til å gjøre dette.

10 Bahá’í-templer: Her kan folk fra alle religioner lese sine bønner.
New Delhi Chile Frankfurt USA

11 En bahá’í-bønn: Abdulbahá
O Gud! Forfrisk og gled min ånd. Rens mitt hjerte. Styrk mine evner. Alt hva meg angår legger jeg i din hånd. Du er min leder og min tilflukt. Jeg vil ikke lenger være sorgmodig og bedrøvet; jeg vil være lykkelig og glad. O Gud! Jeg vil ikke lenger være full av angst, ei heller vil jeg la vanskeligheter plage meg. Jeg vil ikke dvele ved livets ubehageligheter. O Gud! Du er bedre venn for meg enn jeg selv er. Jeg vier meg til deg. O Herre! Abdulbahá

12 Mer informasjon?

13 Evaluering: Presentasjon om bahá’í fredag 28.03.08 Av: Saba
Hvor nyttig var denne presentasjonen for deg? Sett kryss, 1 = ikke nyttig 6 = svært nyttig Var det noe du savnet at det ble snakket om?


Laste ned ppt "Bahá’í er en tro som bygger bro Innleggsholder: Saba fra 2Z Fjellhamar skole Fredag 28.mars 2008 Kontaktlærere: Magnus og Raymond."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google