Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Svar fra prøven.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Svar fra prøven."— Utskrift av presentasjonen:

1 Svar fra prøven

2 Hva er Tawhid? Tawhid er troen på Allahs Enhet i Herredømme, Tilbedelse/Guddommelighet og Navn og Egenskaper.

3 Troen på Allahs Herredømme over alle skapninger / Rububiyah
1) Kan du gi tekstlige bevis?

4 A): Al-Fatiha بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ {1}
I Allahs, den Barmhjertiges, den Nåderikes navn Lovet være Allah, all verdens Herre, Han, den Barmhjertige, den Nåderike, Han, Herren over dommens dag. Deg tilber vi, vi søker hjelp hos Deg. Led oss på den rette vei Deres vei, som Du har beredt glede, ikke deres, som har vakt Din vrede, eller deres, som har valgt den falske vei. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ {1} الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ {2} الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ {3} مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ {4} إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ {5} اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ {6} صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ {7}

5 B) At samtlige Profeter og Sendebud bekreftet at Allah er deres Herre.
c) Troen til millioner av lærde og vismenn i Allahs Herredømme over dem og over alle skapninger. D) Troen til milliarder av utallige kloke og rettskafne mennesker i Herredømme Hans over dem og alle andre skapninger.

6 2) Kan du gi rasjonelle (logiske) bevis?
Allah alene skapt alle ting. B) Det er kun Allah som gir underhold. C) Menneskelig instinkt bevitner tydelig til Herredømme Hans. D) Allahs unike suverenitet over alt, og Hans opplegg og gjennomføring av alle saker er bevis på Hans Herredømme over alt.

7 Troen på Guddommeligheten av Allah/ Al-Uloohiyah
1) Kan du gi tekstlige bevis? Al-Fatiha eller Ayat al-Kursi: اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ Allah! Det er ingen gud uten Ham, den Levende, den som Er. Ham griper verken tretthet eller søvn. 2:255. Se også: 2: 163, 20:14, 47:19 og 59:22-23.

8 B) Erklæringen av Hans sendebud:
Nuh sa: يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ Hør mitt folk! Tilbe Allah! Dere har ingen annen Gud enn Ham! 7:59 Hud, Salih, og Shu'ayb hver av dem sa det samme: (7:65,73 og 85)

9 2) Kan du gi rasjonelle (logiske) bevis?
Siden Herredømme av Allah er bekreftet uten tvil, så nødvendiggjør det å anerkjenne Hans Guddommelighet. Siden alt er underkastet Allah, absolutt alt, hvordan kunne da det være fornuftig at noen av skapningene som er i behov av Ham kan bli guddommeliggjort? Egenskapene til Allah er av komplett fullkommenhet, i motsetning til alle andre.

10 Troen på Allahs Navn og Egenskaper
1) Kan du gi tekstlige bevis? Al-Fatiha, i tillegg til alle de versene der Allah beskriver Seg Selv, deriblant: وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ فَادْعُوهُ بِهَا ۖ وَذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَائِهِ ۚ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ {180} Til Allah tilhører de skjønneste Navn. Påkall Ham ved dem. La slike være som misbruker Hans navn. De skal visselig få belønning for det de gjør! 7:180

11 B) I mange av de autentiske hadither, informerte Allahs Budbringer (ﷺ) om Hans Egenskaper.
C) Bekjennelsen til de rettskafne forgjengere av følgesvennene til Profeten (ﷺ) og de som fulgte dem, og de fire eminente lærde (imamene), om Egenskapene til Allah.

12 2) Kan du gi rasjonelle (logiske) bevis?
A) Allah Den Allmektige har beskrevet Seg Selv med Egenskaper og kalte Seg Selv med Navn.

13 Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

14 2. Uttalelsene fra Allahs sendebud (ﷺ) som Koranen ble åpenbart til:
" Sannelig! Jeg har fått boken og lignende sammen med det." (Abu Dawud, Ibn Majah, og Ad-Darimi) og: "De beste blant dere er den som lærer Koranen og lærer den." (Abu Dawud, At-Tirmithi og Ibn Majah, og det er Hasan)

15 og: "Det skal ikke være noen misunnelse med unntak av to menn: En mann som Allah har lært Koranen og han resiterer det i løpet av timene av natten og i løpet av timene av dagen, og en mann som Allah ga rikdom og han brukte det (på godt) i løpet av timene av natten og timene av dagen. " (Al-Bukhari)

16 Og: "Det var ingen profet blant profetene, uten at han fikk visse tegn som ville føre til at menneskeheten tror på ham. Den ene gitt til meg var det Allah åpenbarte for meg, så jeg håper å ha flere tilhengere enn dem på Dommedagen." (Muslim) "Hadde enten Musa eller Jesus vært i live, ville han ikke hatt noe annet valg enn å følge meg." (ved Abu Ya 'la med ulike formuleringer.)

17 3. Troen og overbevisningen til milliarder av muslimer at Koranen er Allahs bok og Hans Åpenbaring til Hans sendebud - i tillegg til deres resitasjon og utenatlæring av det, og deres overholdelse av dens regler og legalisering.

18 Rasjonelle bevis 1. Til tross av analfabetisme av Profeten (ﷺ) som aldri leste, skrev eller deltok i en skole, omfatter Koranen (udiskutable) fakta knyttet til ulike grener av kunnskap, som astronomi, historie, lovgivning og jus, vitenskap av krig og politikk. Tilstedeværelsen av slike ulike felt av kunnskap er et sterkt bevis på at det er Allahs ord åpenbart av Ham. Logikken avviser ideen om at en analfabet mann kunne vite om alle disse grenene av kunnskap.

19 2. Utfordringen til Allah, Den Ene som åpenbarte til menneskeheten og jinn utfordringen til å produsere maken til det. Slik som Han sa: قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الْإِنْسُ وَالْجِنُّ عَلَىٰ أَنْ يَأْتُوا بِمِثْلِ هَٰذَا الْقُرْآنِ لَا يَأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَلَوْ كَانَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ ظَهِيرًا Si: «Om mennesker og jinn slo seg sammen for å legge frem noe tilsvarende denne Koran, kunne de aldri lage dens like, selv om de hjalp hverandre.» 17:88

20 Koranen har alltid utfordret de mest flytende og veltalende av araberne til å produsere ti Surah, eller til og med en Surah lik dens korteste Surah, men de klarte ikke å møte utfordringen. Dette er det mest opplagte og det klareste beviset på at det er Allahs ord, ikke tale av menneskeheten.

21 3.Koranen forutsier mange hendelser av det usette, noen av disse hendelsene allerede har skjedd slik som informert om uten noe avvik. 4.Så lenge Allah Den Allmektige har sendte ned andre bøker enn Koranen til sendebud andre enn Muhammad (ﷺ) som for eksempel Tawrah til Musa (عليه السلام), Injil til' Isa (عليه السلام), bør det ikke nektes at Allah har sendt ned Koranen på samme måte. Har logikk noen grunn til å avvise eller anse som umulig tanken om åpenbaringen av Koranen? Nei, logikk tilsier at det ville bli åpenbart.

22 5.Alle profetiene i Koranen ble oppfylt slik som de ble forutsagt i Koranen. Alle dens opplysninger og fortellinger var (nøye) gransket og funnet å være ikke motstridende. Alle dens regler, forskrifter og lover ble testet og påviste sikkerheten, verdigheten og æren de var ment for. Hvilke bevis er nødvendig ved siden av disse for å bevise at Koranen er Allahs ord åpenbart til den beste av Hans skapninger og den siste av profetene og sendebud?


Laste ned ppt "Svar fra prøven."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google