Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

England. Hovedstaten i England heter London. England har 59,5 mill. Innbyggere. Og det var i år 2000.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "England. Hovedstaten i England heter London. England har 59,5 mill. Innbyggere. Og det var i år 2000."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 England. Hovedstaten i England heter London. England har 59,5 mill. Innbyggere. Og det var i år 2000.

3

4 Storbritannia omfatter de historiske delrikene England, skottland og Wales samt omkringliggende øyer, Nord-Irland er også en del av Det forente kongerike. Kanaløyene og øya man har en pol.Særstilling.Den sørøstlige delen preges av et svakt kupert lavland.I V og N er det høyland.

5 •England, den sørlige delen av Storbritannia, med 130 439 km2, ca. 49,5 mill. innb., herav nesten 12 mill. i Stor-London. E. utgjør kjerneområdet i Storbritannia, men har ingen konstitusjonelle Særrettigheter, til forskjell fra de øvrige delene. Landet er skilt fra Skottland ved Solway Firth og Cheviot Hills. Til langt opp i middelalderen var E. et skogland; nå et av de skogfattigste land i Europa. E. har et fuktig havklima, men østkysten er betydelig tørrere enn vestkysten. Høyt utviklet jordbruk, allsidig industri, til dels bygd opp nær kullfeltene på 1800-tallet. Fiskerikt hav rundt øya, 200-mils grense fra 1976. Olje- og naturgassressurser i den Brit. sektor i Nordsjøen. — E. har vært bebodd helt siden istiden og var i bronsealderen en viktig eksportør av tinn. På de tørre kalk- og sandsteinsplatåene oppstod det rike jordbrukskulturer, særlig preget av fedrift. Keltiske stammer, bl.a. britene, innvandret i flere bølger. E. var romersk provins 43 e.Kr.—ca. 400 e.Kr. Romerne bygde by- og forsvarsanlegg og anla veier. Senere innvandret germanske stammer, dvs. angler og sakser, som dannet småriker og drev kelterne mot randområdene i vest. I vikingtiden kom stadig invasjoner av dansker og nordmenn, som i perioder oppnådde stor makt i landet. I 1066 ble E. erobret av normannerne (Vilhelm Erobreren); normanniske konger hersket til 1154. Huset Anjou- Plantagenet regjerte til 1485, huset Tudor til 1603 og huset Stuart til 1689 (republikk 1649—60). I 1707 gikk E. og Skottland opp i Storbritannia

6 Flatinnhold i England: 244 110km Hovedstad: London Folketall:59,5mill.innb Folketetthet:244 pr.km Middellevealder:77,7år Spedbarnsdødelighet:5,6 pr.tusen Mynt:pund

7 •England bryr seg ikke noe om skogene de tar å hogger alle trærne ned å lager hytter av det, huser og masse masse mer det er derfor man ikke nesten ser noe skoger der bare byer

8

9 •Big Ben England høyeste tårn den ble oppkalt etter en man som veide over 121 kilo. Mange som hadde bygd tårnet var enige om at de skulle kalle den Big Ben Dronning Elisabeth fikk æren til å kalle tårnet Big Ben.

10 •HALLOWYN er en tradisjon i England man pleier å kle seg ut og spør om godis men alle må være hjeme før klokka 12 ellers kommer en hjemsøkt mann det er det de tror på men det gjør ikke vi.

11 •I England lever de av brød,mais,fisk,skinke de spiser masse mer men dette er det de lever mest av.

12 •Dronningen Elisabeth bor i buckingham palace hun har tre tjenere Richard,Tuck og Brian de gjør alt dronningen sier.

13 •Klima:Tempereret klima,hvor halvdelen av dagene er overskyet. Naturrikdommer:kull, Olje,Naturgass,Tin, Jernmalm og Kalk.

14 •Dette er det største fjellet i England og en av de største i Europa og det heter maunton heart.

15

16

17 Innledning Storbritannia består av Tre land England,Skottland, Wales.I 1973 ble Storbritannia medlem sammen med Irland og Danmark.I 1901 hadde Storbritannia forandret seg kolossalt.De fleste av landes 37 mill innb.folketallet I 1992 i England 53,9 mill.

18 Land:England By:London Presantasjoner:18 Laget av: Omar,Khalid og Næss


Laste ned ppt "England. Hovedstaten i England heter London. England har 59,5 mill. Innbyggere. Og det var i år 2000."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google