Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Samtlige brødre stilte opp på Torp med smil om munnen og klare til dyst. Vektkonkurranse ble avholdt ved innsjekk. Alfonsos bag med totalvekt på 1100 gram.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Samtlige brødre stilte opp på Torp med smil om munnen og klare til dyst. Vektkonkurranse ble avholdt ved innsjekk. Alfonsos bag med totalvekt på 1100 gram."— Utskrift av presentasjonen:

1 Samtlige brødre stilte opp på Torp med smil om munnen og klare til dyst. Vektkonkurranse ble avholdt ved innsjekk. Alfonsos bag med totalvekt på 1100 gram var utilnærmelig og hans vinner-veing i ”slow-mo” var et klart høydepunkt. Da død fatøl ble byttet ut med Carlsberg-flasker, ble ferien offisielt åpnet. Juan må ha følt som Charles Lindberg under sin transatlantiske flytur i 1927, der den bitre barnefar gjorde et vellykket jomfru-hopp til kontinentet dog med hjelp fra medbragt Tuborg. Taxitur og innsjekk på Hotel Moselblümchen i Bernkastel gikk smertefritt, og gutta var klare for TURENS første vinsmaking - halbtrocken Riesling i en svært smal kneippe ved Markt (torvet i Bernkastel som kan sees på side 5). TINTO 2000 - URLAUB AN DER MOSEL Fredag 26. April, 2002 – Middelalderfest i Reichsburg Cochem

2 Etter optimal timing på korrespondansen (taxi-tog), var det nødvendig med et F&B stopp midt i Cochem. Sergio, Jacobo y Juan prioriterte mat mens de øvrige prioriterte hvitvin servert av mann i smoking og hvite hansker. Lett på druen var vi klare for de 100 høydemetrene opp til den mektige Reichsburg Cochem Vel fremme ved BORGENS INNGANG ble et noe andpustent Team Hillgaar tatt godt imot av ”Borgens baron”. Etter en grei gjennomgang av de ulike saler og rom var vi klare for middelalder-festen. 60-70 stykker i ulike grupper ble plassert i en kjeller-matsal der ”de adelige” fikk eget bord på enden. Høflige mannlige tjenere og smukke servitøser ga kvelden en fin ramme. Vinen var begrenset i kvalitet dog ikke i kvantitet - Jocobos tyske ”nabo” måtte si takk og farvel til det våkne selskap etter kl. 9.

3 M.u.a. Sergios hodepine var det en særs lystig gjeng som ventet spent på foring. Tross servering av kjøttsuppe, var bestikk forbudt. Brødblingsenes oppsugingsevne måtte dermed brukes som redskap. Maten var så langt ingen stor opplevelse, men kalkun-bein til hovedrett var en flott barbarisk sekvens. Trubadurer sto for musikalsk underholdning, men kveldens høydepunkt var i alle tilfeller middelalderkampen. En stor tysker med bart skulle kjempe mot vår egen Victorio. I og med at vi var de eneste utlendinger, var tyskerens fordel av hjemmebane betydelig. Victorio reiste seg akkompagnert av ”Star Wars - the Empire” og var klar til kamp. Kamp 1. Tømmer-saging. Victorio først i mål, men hele stammen gikk ikke av  Tyskland-Norge 1-0 Kamp 2. Sang. Victorio brølte til med ”Bist du eine Pizza”. Det ble kjempestemning og tross bartemanns valg av sang som alle tyskerne kunne, var Victorios respons fra salen overlegen.  Tyskland-Norge 1-1 Kamp 3. Øl-styrting: Victorio vant denne overraskende lett.  Tyskland-Norge 1-2.

4 Begge ble de slått til riddere av Cochem og fikk plass ved baronens bord. Desverre kunne ikke Victorio et kløyva ord tysk. Dermed forholdt han seg til å smile som Miss Bhutan under Miss World finalen. Noe mer vin og lokale schnappsvarianter skulle kyles ned før vi satt kursen for jernhesten. Å vente på tog er ikke alltid kjedelig:

5 MARKT

6 Spreke som vi er, var det svært små problemer med å stille nydusjede kl. 10.00 klare for inspeksjon av Bernkastel. Selv de mest bortgjemte gater måtte tas i øyesyn før det var på tide med et vinstopp. I Burgstrasse skulle ett par flasker hvitvin og Juan imponerende brødblings til pers. Formiddags aperitiffer på den nedlagte jernbanestasjonen nede ved elva gjorde seg godt og fjernet de siste restene av hodepine. Vi forkastet dermed planene om Essen & Trinken symposium i Güterhalle (Stadtteil Kues) og lagde vårt eget symposium. 3. Klokken 12.30 var det klart for maritimt innslag – ”1 Stunde auf der Mosel” akkompagnert av tre liter trocken Riesling.

7 4. Med flott utsikt 10 meter over Mosel, var det duket for lunch. Carlos y Hernan insisterte på en Auslese som den lovende reiseleder aldri har smakt maken til - sekser på terningen. Noen måtte selvsagt også ha pausepils. 5. Vi farte derifra over broen til Stadtteil Kues der Vinothek (vinmuseet) sto med ønologiske åpne armer. Herrene nøt seg igjennom 6 viner. Sergio hadde et noe divergerende syn på nytelsen og kylte i seg vinen i WARP speed 4. Dermed fremad mars mot minigolfen. 6. Regnbyger sørget for en viss disputt omkring fullføring av tur til minigolf-bane. Men guttene mistet ikke motet, og strenet med et smil videre for å puffe baller. Været lettet og ved hjelp av fire runder pils ble humøret samt scoren per hull hevet proporsjonalt med kronologien.

8 7. Etter ganske mange nedsenkninger av baller gikk vi over gaten (fortsatt på Kues-siden av Mosel), og satte oss på en restaurant hvor det var meningen å få oss litt føde. Intensjonen ble straks tilsidesatt og erstattet med hvite og brune likvider. Om det var sult- forårsaket hallusinasjon, eller faktisk kjøtt & blod er uklart, men flere hevdet å ha sett inkarnasjonen av Pocahontas på vei ut. 8. Drosjebilen satte oss av en gate fra hotellet for en billig slump, og vi satte kursen denne vei. Vi ble desverre avledet, og kom oss opp på vin-bar. De fleste hadde primærfokus på fluidene. Sergio derimot, brukte mesteparten av tiden på telefon med sin far. 9. A) På vei ut igjen viser det seg at appetitten har nådd de store høyder, og gjengen setter sin lit til en Pakistansk/indisk bule som kunne beskues fra vinbaren. Vedvarende elendig service var mer enn Sergio kunne tåle i sin tåkeheim av ethyl-rus. Et bank i bordet og ut farte han med sin liberal-politiske venn på slep. For de gjenværende falt Tandoori-maten i smak.

9 10. Neste stopp ble et mini-maraton i Bacchus’ gjærede safter der det muligens ble for mye for både den ene og den andre. Vannkrigen mellom to av brødrene resulterte i germansk skjenn uten at det resulterte i konsum-brems. Solidaransvaret står som alltid svært sentralt i Tintos organisasjonskultur og hjelp til selvhjelp var nødvendig for å opprettholde væskebalansen. 11. Herifra må det sies at film ble erstattet med bilder – og ikke all verdens mange av dem heller. Sikre kilder hevder likevel at herrene beveget seg til et diskotek........... Opplagt nok ble den påfølgende søndagen forbigått i stillhet. Alt i alt en særs gild tur! 9. B) Fem mette brødre strenet over Markt og inn på pizzeria’n der de to utålmodige gaflet i seg brokkolibasert hvitløkspizza. Kjernefysiske Cuba Libre hadde gjort sitt til at den stolte barnefar var mer enn mottakelig for religiøst budskap presentert av yppersteprest Hernan.


Laste ned ppt "Samtlige brødre stilte opp på Torp med smil om munnen og klare til dyst. Vektkonkurranse ble avholdt ved innsjekk. Alfonsos bag med totalvekt på 1100 gram."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google