Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

TEMA «LYSE IDEER» Funksjonalitet: Ulik funksjon og festemekanisme på produktene. Estetikk: Volum, gjentagelse- av form og materialer, kvalitet og utrykk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "TEMA «LYSE IDEER» Funksjonalitet: Ulik funksjon og festemekanisme på produktene. Estetikk: Volum, gjentagelse- av form og materialer, kvalitet og utrykk."— Utskrift av presentasjonen:

1 «LYSE IDEER» ARBEIDSKRAV 1 DESIGN OG INNOVASJON, VÅR 2012 KRISTINE LUND

2 TEMA «LYSE IDEER» Funksjonalitet: Ulik funksjon og festemekanisme på produktene. Estetikk: Volum, gjentagelse- av form og materialer, kvalitet og utrykk. Praktisk anvendelse: Enkelt å ta av å på, men tåler ikke røff behandling. Brukes til gåtur i mørket. Produkt: Refleksarmbånd, fem ulike. Brukergruppe: Dame/jente, voksen/ungdom. Bruksområdet: Hverdag og fest. Form: Sirkel som utgangspunkt for dekor.

3 REFLEKSARMBÅND MATERIALER
Hvitt/grått blomsterstoff, IKEA Hvitt tynt stoff (polyester), IKEA Hvit filt Hvit og grå sytråd Fire refleksstrimler fra en refleksvest Borrelås fra refleksvest Ett refleksbånd (Slap-Wrap) Tre trykknapper Lysdioder Motstand 120 Ohm Batterier Clas, CR 2032 Strømførende tråd, håndsøm

4 REFLEKSARMBÅND 1 MED TRE LYSDIODER
En rektangulær form i blomster-tekstilet + et lag med tynt stoff oppå, er blitt montert sammen med håndsøm i midten av blomster-formene. Her har det bevisst oppstått rynker, som jeg har festet refleksbånd-sirkler laget med hulltang. Rundt formen har jeg satt på refleksbånd.

5 TEKNISK TEGNING OVER KRETS
Tre lysdioder er plassert oppå tre av blomstene, spredt rundt på armbåndet. Lukkemekanismen er tre trykk-knapper. Hvordan det tekniske ble løst kan du se her:

6

7

8

9 REFLEKSARMBÅND 2 SIRKLER OG SLØYFER
Sydde en løpegang av blomstrete stoff tilpasset bredden til stålkjernen som skulle være inni. Laget i tillegg en løpegang i det tynne stoffet, denne lagde jeg litt lengre, slik at jeg kunne rynke det. Mellom rynkene plasserte jeg sirkler formet som sløyfer av refleksstrimlene. Festet også små reflekssirkler oppå rynkene.

10

11 ET REFLEKSBÅND – TRE ULIKE REFLEKSER
Båndet er laget av det blomstrete stoffete + refleksbånd. Jeg har montert borrelåsene fra refleksvesten til feste under. Anhenget kan brukes på begge sider. Den ene siden har refleks, den andre har blomster.

12 REFLEKSARMBÅND 3 SIRKLER
Sirkler i refleksbånd som er blitt brettet og lagt etter hverandre annenhver i forhold til bretten. De er sydd sammen for hånd, og til slutt er der montert en borrelås under.

13

14

15 REFLEKSARMBÅND 4 SLØYFE
Det tynne materialet er sydd sammen med maskin i en rektangulær form. Inni formen har jeg puttet reflekssirkler laget med hulltang. Har montert en remse av refleksvestbånd rundt sløyfen, og montert den på en borrelås.

16

17

18 REFLEKSARMBÅND 5 BLOMST MED EN LYSDIODE
Ni like store sirkler av refleks fra vesten. Åtte av sirklene er jevnt fordelt og sydd fast med maskin oppå den ene. Der er tilført fire mindre sirkler fra refleksbåndet oppå blomsten. En lysdiode er plassert midt i.

19 TEKNISK TEGNING OVER KRETS
Batteriet må tas ut og inn for å slå på/av lysdioden.

20

21


Laste ned ppt "TEMA «LYSE IDEER» Funksjonalitet: Ulik funksjon og festemekanisme på produktene. Estetikk: Volum, gjentagelse- av form og materialer, kvalitet og utrykk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google