Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sykehuskjøkken – et Gorumetkjøkken MATOMSORG. Kommunikasjons medium •Mat •Menyer •Eksempel på meny »Kokt torsk med smelta smør »Kokte gulrøtter »Kokte.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sykehuskjøkken – et Gorumetkjøkken MATOMSORG. Kommunikasjons medium •Mat •Menyer •Eksempel på meny »Kokt torsk med smelta smør »Kokte gulrøtter »Kokte."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sykehuskjøkken – et Gorumetkjøkken MATOMSORG

2 Kommunikasjons medium •Mat •Menyer •Eksempel på meny »Kokt torsk med smelta smør »Kokte gulrøtter »Kokte poteter »&&&&&& »Mandelpudding med rød saus

3 Meny med adjektiver –Fersk, nydelig torsk - –Ovnsbakte gulrøtter med smak av sol og sommer –Poteter med duft av krydderhaven –&&&&&&& –Prestefrua’s kjærlige mandelpudding –Ett lite anstrøk frisk bringebærsaus

4 Samarbeide •Fordomsfri samarbeidsplattform

5 Eksempler på problemer

6 Nytt bespisningssystem •Drikkestasjoner på alle avdelinger •Desentral oppvask •Desentral mathåndtering •Normalkost produseres på Gaustad •Spesialkost/Ønskekost produseres på Montebello

7

8 Fordeler med endringer •Mat og kjøkken nær pasienten •Høyere fleksibilitet •Mulighet for individuelle hensyn •Høyere kulinarisk kvalitet •Høyere sikkerhet i ernæringen •Bedre ernæring – kortere liggetid •Matomsorg kan bli reel

9 Dagens sykehuskost •Pålegg full av fosfater og salt •Majonesalatater full av konserveringsmidler •Frossen fisk – kokesvinn 40 % •Farseprodukter pumpet med transfett •Frosne grønnsaker – kokesvinn 25 % •Posesupper •Posedesserter •Hermetisk desserter •Ferdige desserter •Rød saus – HVA ER DET ? - •Buljongpulver – eller pasta •Supper og sauser som ”lever inn i evigheten” •Ferdig kaker •Ferdigkjøp brød VERDIER VI GIR VÅRE LÆRLINGER

10 Kokkene slutter i bransjen etter 6,5 år ! •En betydelig ”ressursbank” •Hvordan rekruttere ? »Dårlig lønn »Dårlige råvarer »Ingen faglig utvikling »Uinspirerte kolleger »Familievennlig arbeidestid

11 Brilliat Savarin Gastrosof 1755 – 1826 ” Physilogie de gout” •”Bordets gleder kan nytes på ethvert alderstrinn, under alle livsvilkår, i alle land – hver eneste dag ” Han sa også : •Jeg har den enkleste smak, jeg er alltid fornøyd med det beste”

12 Hva betyr begrepet ”Gourmet” ? •Gourmet, Gourmandise kommer fra Feinschmeckerei, gourmandaise er SANSELIGHED •En matskjønner


Laste ned ppt "Sykehuskjøkken – et Gorumetkjøkken MATOMSORG. Kommunikasjons medium •Mat •Menyer •Eksempel på meny »Kokt torsk med smelta smør »Kokte gulrøtter »Kokte."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google