Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vikingskip Av Tessa Wood.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vikingskip Av Tessa Wood."— Utskrift av presentasjonen:

1 Vikingskip Av Tessa Wood

2 Osebergskipet Skipet du ser i bakgrunnen heter Osebergskipet og er det mest kjente skipet som er funnet.

3 Osebergskipet ble funnet i Slagen, Vestfold Norge
Bygget rundt 800 e.Kr. Lengde 21,5 m. Bredde 5,0 m 15 årepar mastehøyde ca 9 m vekt ca 11 tonn

4 Geometrien i Osebergskipet

5 Gokstadskipet Funnsted gården Gokstad i Sandefjord
Skipet er bygget i 890-årene. Lengde 23,8 m, bredde 5,2 m 16 årepar mastehøyde ca 10 m vekt 20 tonn. .

6 Fjørtoftbåtene Funnsted Fjørtoft i Møre og Romsdal.
To båter ble funnet i myra på Marsteinneset på Fjørtoft i De var satt i myra med hensikt, og overgrodd med mose og torv da de ble funnet. Trolig ble båtene bygget rundt 700 e.Kr..

7 Hvor dro vikingene?     Både svensker, dansker og nordmenn dro på vikingetokter. Svenskene dro østover mot de store elvene i Russland. Der grunnla de to store erobringsriker, ett ved Novgorod, Gardariket, og ett ved Kiev. Ved å seile sørover på de russiske elvene nådde svenske vikinger helt til Konstantinope.

8 Hvor gikk vikingtoktene hen?
Vikingtiden varer fra ca ca Hva var årsakene til vikingtoktene? De fleste heller idag til den teori at de skyldtes mangel på dyrkbar jord. Det var særlig fra Vestlandet de drog ut på sine vågale ferder.

9 Hvor herjet vikingene??? I siste halvpart av 800-årene organiserte vikinger fra de nordiske land det historien kaller «den store hæren». Den herjet i Frankrike, Irland og England.

10 Vikingskipene Vikingskipene hadde god plass til både folk, varer, husdyr og mer til. De stakk ikke dypt ned i vannet. Når Gokstadskipet var fullastet stakk det ikke mer enn en meter ned i sjøen. Derfor kunne de legge til land med slike skip nesten hvor det skulle være.

11 De store flotte skipene som ble bygget i Skandinavia var også spesielt gode. Arkeologene tror at de gode skipene kom som en overraskelse på folk i England og andre stader.

12 Vikingene kunne reise langt i skipene sine
Vikingene kunne reise langt i skipene sine. Vi vet at de var sør til Istanbul og nord til Kvitsjøen, vest til Newfoundland og øst til Novgorod. Dette er store avstander!

13 Reiser Vikingene var dyktige sjøfolk som reiste fra Skandinavia til
Steder så langt borte som Noramerika(Vinland) i Vest og Konstantinope og Bagdad I øst. Dette ble oppnådd ved bruk av vikingskip.

14 Vikingene til sjøs Østersjøen, Nordsjøen og det nordlige Atlanterhav var vikingenes motorvei. Dette er samtidig noe av de vanskeligste hav som finnes å seile på.

15 Takk for meg Håper dere har lært noe


Laste ned ppt "Vikingskip Av Tessa Wood."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google