Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KVELDSAVSLUTNING Et lys – du kan være et lys DEN NORSKE KIRKE

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KVELDSAVSLUTNING Et lys – du kan være et lys DEN NORSKE KIRKE"— Utskrift av presentasjonen:

1 KVELDSAVSLUTNING Et lys – du kan være et lys DEN NORSKE KIRKE
Haugerud menighet Et lys – du kan være et lys KVELDSAVSLUTNING

2 Samling Inngangsord Inngangsbønn DEN NORSKE KIRKE Inngangsord
Haugerud menighet Samling Inngangsord Inngangsbønn Inngangsord Under Inngangsordene tennes det tre lys. Vi feirer gudstjeneste i Guds navn. Gud har skapt lyset og alt sammen – også oss. I Jesu navn hører vi sammen, Jesus har samlet oss i sitt lys, slik at vi ser at vi er søsken. I Den hellige ånds navn går vi gjennom livet, Guds kjærlighet bærer vi videre, slik at lyset skinner for alle. Amen. Inngangsbønn Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti. (Ps 119, 105) Takk, Gud, at vi får samles på leir, at vi kan være sammen.

3 Samling Kyrie eleison. Kriste eleison. DEN NORSKE KIRKE
Haugerud menighet Samling Kyrie eleison. Kriste eleison.

4 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Samling L Ære være Gud i det høyeste A og fred på jorden blant mennesker som Gud har glede i. Vi lover deg, x x x, vi priser deg, x x x, vi tilber deg, x x x, vi opphøyer deg. Lovet være Gud, vår skaper, vi lovsynger deg med jubel. Lovet være Jesus, vår frelser, vår pris skal stige opp til deg.

5 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Samling A Vi lover deg, x x x, vi priser deg, x x x, vi tilber deg, x x x, vi opphøyer deg. Lovet være Ånden, vår trøster, vi jubler over dine verk. Vi lover deg, x x x, vi priser deg, x x x, Amen.

6 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Ordet Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen! (Matt 5, 14-16) Det er ganske merkelig. Et lite lys kan skinne i et stort rom – og alle kan se det, og rommet blir lyst og helt annerledes med en gang. Jesus sier: Dere er verdens lys. Du og du og du og du, jeg og Ingrid og Stein og Anna og vi alle sammen. Vi er verdens lys. Små lys, som bor på Haugerud eller Trosterud og som går på skole eller spiller håndball om ettermiddagen. Vi er viktige, hver på vår måte. For vi alle er lys. Vi lyser opp for hverandre. Det er ikke sikkert dere legger merke til det når det skjer. Når dere smiler til hverandre i skolegården, når dere leker dansk stikkball og den ene hjelper den andre, når dere deler matpakka eller hjelper til med matteleksene. Ja, til og med når dere dytter i hverandre i pizzakøen på Amigos er dere lys for hverandre. For den puffingen og dyttingen sier: Se, her er jeg og der er du og sammen skal vi ha pizza og brus. Det er viktig å få det fram. For om alle – særlig de voksne – bare maser på dere, da er det som om man setter oljelampa under et kar. Hva skjer da? Jo, lampa slukner. Da er lyset borte. Men det vil vi ikke og det vil Jesus ikke. Jesus vil at vi er tent, tent som levende lys, tent av hans ideer og hans kjærlighet. Det er derfor han sender oss ut, at vi sprer lys og kjærlighet. Kan godt hende at vi er små lys i den store sammenhengen. Men at vi skinner klart og gjør det beste for hverandre, det er viktig, og det gleder Gud. Amen.

7 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Fadervår A Vår Far i himmelen! La navnet ditt helliges. La riket ditt komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen. Gi oss i dag vårt daglige brød, og tilgi oss vår skyld, slik også vi tilgir våre skyldnere. Og la oss ikke komme i fristelse, men frels oss fra det onde. For riket er ditt og makten og æren i evighet. Amen.

8 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Sendelse Sang: Solbarn, jordbarn

9 DEN NORSKE KIRKE Haugerud menighet Sendelse L Herren velsigne deg og bevare deg. Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig. Herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred. 3x3 Klokkeslag


Laste ned ppt "KVELDSAVSLUTNING Et lys – du kan være et lys DEN NORSKE KIRKE"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google