Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HVORFOR SPISER PAPPA PLANTER?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HVORFOR SPISER PAPPA PLANTER?"— Utskrift av presentasjonen:

1 HVORFOR SPISER PAPPA PLANTER?
Ilham Hassan Advokatfullmektig ADVOKATFIRMAET HESTENES OG DRAMER & CO

2 Fra Utilslørt: Muslimske råtekster
«Slow motion. Ingen har hastverk, unntatt bilene som kommer med de siste khat-forsyningene. For å komme seg fortest mulig til salgsbodene, har de montert politisirener på vanlige biler og alle må vike. Det er helt ufattelig at så mange mennesker kan finne glede i å sitte og tygge på en sløvende plante flere timer i døgnet og ikke få gjort noe fornuftig, eller rettere sagt: noe som jeg anser som fornuftig. Khattyggingen er fullstendig paralyserende, for ikke å snakke om totalt ødeleggende for tennene. “Vi er somaliere. Det ligger i blodet,” synes å være omkvedet og forklaringen som går igjen. Selv om jeg til stadighet forteller de tyggende at khat hemmer landets utvikling. Men hvem er jeg til å kritisere deres valg? Er det en selvfølgelighet at det jeg mener, er rett?»

3 Myte # 1 « Somaliske menn tygger khat hele kvelden og sover bort hele dagen.»

4 Myte #2 «Fedrenes khatbruk går utover familiens økonomi. De tygger bort «barnas melk».»

5 Holdninger til khat

6 Khat som et problem (VG Nett) - Jeg tygde en kilo khat om dagen, sa 41-åringen som er tiltalt for trikkedrapet i Oslo i retten i dag. I 2003 var han svært plaget og fant ut at han ville reise til Somalia. Der begynte han å ruse seg på khat. - Hva var ruseffekten? spurte dommeren - Jeg følte rusen veldig sterkt. Stemmene var sterke og alt var kaotisk.

7 Annenhver somalier tygger khat.Dagbladet. 17.12.2006
Må tas på alvor, mener APs Jan Bøhler. Khat-tyggingen tærer på økonomien til mange somaliere og fører til oppløste familier. Mange bruker så mye som 700 kroner hver dag på khat. Misbruket fører også til problemer for kvinnene. Mannfolkene tygger khat til fire-fem-tida på morgenen og sover hele dagen. Kvinnene får derfor hele byrden med å oppdra barna.

8 Positiv fremstilling 1. Khat gunstig for tannhelsen
Bergen (ANB): Den narkotiske planten khat er bra for tannhelsen, viser ny forskning fra UiB. (Webavisen,3 januar 2006) “Khat and oral microbiota – a microbial study with relevance to periodontitis and dental caries”

9 Positiv fremstilling forts.
2. Khat kan gi bedre kreftbehandling( Aftenposten. 16 juni.2010) Khat er vanligvis forbundet med negativ omtale, men ny forskning fra Universitetet i Bergen viser at ekstrakter fra khat-planten dreper leukemi-kreftceller. Dette kan bety at det narkotiske stoffet gir bedre behandling av kreft enn hva tilfellet er i dag. - Vår forskning viser at khat-ekstraktet dreper kreftceller i mye større grad enn friske celler. Dessuten er det kun enkelte av leukemi-cellene som dør, noe som tyder på at det er en spesifikk mekanisme som spiller inn, sier avdelingsingeniør Therese Bredholt ved institutt for indremedisin ved Universitetet i Bergen til Aftenposten.no.

10 Khat og barn 4 problemer ved misbruk Tid Penger Helse
Mangel på forbilde: tygge i nærvær av barna uheldig.

11 Er khat problemet eller fører problemene til khat?
Arbeidsledighet, skilsmisse, sløsing med penger, og mangel på integrering. Flukt fra hverdagen

12 Khat=problemer? Khat: Social harms and legislation. A literature review av David M. Anderson og Neil C. M. Carrier, University of Oxford.

13 Takk for meg!


Laste ned ppt "HVORFOR SPISER PAPPA PLANTER?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google