Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Florry Sandsmark 20.12.1917 - 2.4.2007.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Florry Sandsmark 20.12.1917 - 2.4.2007."— Utskrift av presentasjonen:

1 Florry Sandsmark -

2 Døpt: Florry Johanne Hudson-Skarre.
Florry Sandsmark Født 20. desember 1917. Fra Kragerø. Døpt: Florry Johanne Hudson-Skarre. En søster: Liv (død) og en halvsøster Anny.

3 Var populær som ung dame: ”En av gutta!”
Florry Sandsmark Flyttet til Oslo Var populær som ung dame: ”En av gutta!” Hun var også svært sporty, gikk gjerne skiturer. Deltok i hjemmefronten under krigen. Var grenselos og distribuerte illegale aviser.

4 Ble arrestert av tyskerne i 1943 Spilte dum, og ”forsto ingenting”.
Florry Sandsmark Ble arrestert av tyskerne i 1943 Spilte dum, og ”forsto ingenting”. Ble derfor løslatt og gikk i dekning. Flyktet til Sverige.

5 Jobbet ved den norske legasjon i Stockholm.
Florry Sandsmark Jobbet ved den norske legasjon i Stockholm. Traff legestudenten Magne Sandsmark i 1944. Forelsket seg hals over hode. Han var kommandert til Nord-Sverige.

6 De giftet seg 14 dager etter at de traff hverandre
Florry Sandsmark De giftet seg 14 dager etter at de traff hverandre Mor måtte skrive ”kjære John”-brev til sine 2 forloveder i Norge. En av dem var operasanger. Til tross for turbulens holdt de sammen i 54 år!

7 Min bror Morten ble født i 1945 og jeg i 1947.
Florry Sandsmark Min bror Morten ble født i 1945 og jeg i 1947. Morten ble lege og jeg en ufaglært rakker. Da Morten prøvde å regne på månedene, så sa far litt irritert: du må da vite alt om det, for du var med på bryllupet! Morten døde i 1994. Far døde i 1998, og mor var sønderknust.

8 Mor og far ble veldig ivrige bridgespillere
Florry Sandsmark Mor og far ble veldig ivrige bridgespillere De vant turneringer rett som det var begge to. Mor begynte å spille med landslagsspilleren Leif Christiansen De vant omtrent det de deltok i mellom 1960 og 1965.

9 Florry Sandsmark Mor var fast inventar på bylaget, og spilte 7-8 ganger for Norge i Nordisk Mesterskap og i EM med forskjellige makkere. Hun ble Oslomester for par sammen med Per Pettersen i 1960, og er den eneste kvinnen som har vunnet dette. Hun vant Mesterpuljen i Oslo Bridgekrets i mange år på rad og ble flere ganger Østlandsmester. Som 89åring vant hun 2-3 bridgeturneringer i uken, og vant flere ganger i Bridgekameratene.

10 Sammen med Morten kjøpte hun slakteferdige Coq d’Or (=Gullhanen)
Florry Sandsmark Sammen med Morten kjøpte hun slakteferdige Coq d’Or (=Gullhanen) Coq’en ble en av Øvrevolls aller beste steeplechasere gjennom tidene. Senere fikk hun flere andre hester, alle med bridgenavn: Cue Bid, Trial Bid og A la Cue Bid.

11 Til gjengjeld var det krevende å være hennes venn.
Florry Sandsmark Mor var et gavmildt og raust menneske som ikke visste hva godt hun kunne gjøre for sine venner. Til gjengjeld var det krevende å være hennes venn. Hun var svært levende og morsom å være sammen med. Hun var et oppkomme av morsomme historier.

12 Hun var svært kunnskapsrik.
Florry Sandsmark Hun spilte gitar og sang, var interessert i musikk, lyrikk. Litteratur og kunst. Hun var svært kunnskapsrik. Hun deltok i NM i kryssord og kom helt til finalen i mange, mange år på rad. Hun var glad i dyr, spesielt glad i hunder og hester.

13 Der hadde hun og Far svært mange meget gode sommere.
Florry Sandsmark Mor var spesielt glad i det gamle skipperhuset på Hidra utenfor Flekkefjord. Der hadde hun og Far svært mange meget gode sommere.

14 Det var likevel en sprukken aneurisme som til slutt rev henne bort.
Florry Sandsmark Mor hadde mange lidelser mot slutten: Kols (som førte til store åndedrettsproblemer), gjentatte lungebetennelser, cancer, brukket bekkenben og store problemer med å ta til seg føde. Det var likevel en sprukken aneurisme som til slutt rev henne bort. Hun kommer til å bli savnet av alle dem som kjente henne som det varme og rause mennesket hun var.

15 Mor trodde ikke hun hadde så mange venner mot slutten.
Florry Sandsmark Mor trodde ikke hun hadde så mange venner mot slutten. Derfor forlangte hun å bli begravet i all stillhet. Dette respekterte jeg. Hun ønsket heller intet oppstyr rundt sin død. Dette respekterte jeg ikke, mest av hensyn til de av hennes venner som ønsket å si et siste farvel.

16 Jeg kommer til å savne henne svært meget.
Florry Sandsmark Jeg kommer til å savne henne svært meget. Selv om hun hadde noen feil, slik vi alle har, var balansen hennes alltid i pluss. Jeg håper at du treffer far igjen ved et av bridgebordene i himmelen, mor.

17 Florry Sandsmark

18 Florry Sandsmark


Laste ned ppt "Florry Sandsmark 20.12.1917 - 2.4.2007."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google