Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NYNAIVISME OG IRONI: ERLEND LOE (f. 1969) Tore Renberg om Naiv.Super.: ”Det er en enkel bok om meningen med livet. Den er inderlig og hjertelig.”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NYNAIVISME OG IRONI: ERLEND LOE (f. 1969) Tore Renberg om Naiv.Super.: ”Det er en enkel bok om meningen med livet. Den er inderlig og hjertelig.”"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 NYNAIVISME OG IRONI: ERLEND LOE (f. 1969) Tore Renberg om Naiv.Super.: ”Det er en enkel bok om meningen med livet. Den er inderlig og hjertelig.”

3

4 Nynaivismen  startet med TV-programmet ”Lillelørdag”, Harald Eia & Co.  en enkel, ”dum” og naiv tankegang (naiv = godtroende, barnslig)  det direkte og banale utsagnet i forgrunnen (banal = dagligdags)  Erlend Loe representerer nynaivismen med romanen Naiv.Super.  Loes humor må ses i lys av TV-serien ”Lillelørdag” som var populært på midten av 1990-tallet.

5 Kjennetegn på 90-tallshumoren:  man må skjønne kodene, ellers er man ekskludert  man tilhører et visst alderssjikt (foreldregenerasjonen reagerte)  har ingen grenser  kan virke meningsløs, hvem er det man ler av: skuespilleren, programlederen eller seg selv?  ironien er det grunnleggende trekket  ironien som humor forutsetter en evne til distansert analyse både av seg selv og sin egen samtid

6 Ironi som virkemiddel  et språklig virkemiddel som handler om å latterliggjøre  betyr å si noe annet enn det du mener, men på en slik måte at andre oppfatter at du later som  eksempel: Se inn i en vegg å si: ”For en vakker utsikt!”  ironi kan bli misforstått, og situasjonen er viktig!  ironi kan være risikabelt å bruke hvis du ikke kjenner miljøet eller sammenhengen

7 Kjennetegn på romanen som sjanger  lang episk tekst  kan ha mange personer  grundig skildring av personer og miljø  ofte inndelt i kapitler med overskrifter  kan ha flere hendelser og konflikter


Laste ned ppt "NYNAIVISME OG IRONI: ERLEND LOE (f. 1969) Tore Renberg om Naiv.Super.: ”Det er en enkel bok om meningen med livet. Den er inderlig og hjertelig.”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google