Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosjekt Mestring Motto: Livskvalitet gjennom deltakelse og mestring Grunntanken er; at alt skal være en opplevelse, fra å kjenne på stillheten og roen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prosjekt Mestring Motto: Livskvalitet gjennom deltakelse og mestring Grunntanken er; at alt skal være en opplevelse, fra å kjenne på stillheten og roen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjekt Mestring Motto: Livskvalitet gjennom deltakelse og mestring Grunntanken er; at alt skal være en opplevelse, fra å kjenne på stillheten og roen ute i skogen, til de mest krevende utfordringer som en foreksempel kan oppleve i fjellveggen.

2 Hvorfor Prosjekt Mestring ? Prosjektet skal ha fokus på det å være ung og å bruke naturen. Erfaringer viser at det er behov for mestringsopplevelser for alle mennesker. 13 åringer, står med ” en fot i barneverden og en fot i ungdomsverden”. En håper å få med ungdommer som ikke har funnet seg en hobby ennå.

3 Hvorfor tror vi på dette opplegg? Barn og ungdom trenger mestringsopplevelser for å utvikle seg. Her vil naturopplevelser bli et resultat av deltagelse og mestring. Det spenner seg fra ro rundt bålet til ulike aktiviteter, hvor grener av ekstremsport inngår. Å mestre slike utfordringer vil gi hver enkelt ungdom; - en opplevelse av å måtte stole på egne ferdigheter - se betydningen av å samarbeide med andre - inspirere andre til å bruke skog, mark og natur på en ny måte. Arrangørene har lang og brei erfaring i det å jobbe med mennesker.

4 •Felles aktiviteter •Observasjon •Sosialt samvær

5 •Fokus på egne ferdigheter og mestring •Konsentrasjon

6 Utfordringer i gruppe og individuelt Gjennom trygge rammer erfare nye sider ved seg selv

7 •Avslapping •Refleksjon •Humor og lokal historie •Utvikle gode relasjoner under trygg rammer

8 Foreldre / Foresatte Ungdommene De som var med i for-prosjektet De som er med i hovedprosjektet Stjørdal kommune PPT Lærerne Team Exitement Stjørdal Golf Klubb Lofota Heimevernet og Sivilforsvaret Referansegruppa Fylkesmannen, helseforebygging Fylkeskomiteen for helseutvikling MNK for rusfaget HIST/ Tisip Mental helse Statskog HINT Samarbeidspartnere

9 Overnattingstur 21-22. oktober 2005 Legge til rette for mestringsopplevelser. •Bli kjent •Tørre å vise seg frem. Si noe om sin hobby, hva de synes de er flink til. Eks: fotball, golf, hester, kunst… •Sosialt, mat, spill, konkurranse( ingen skal tape alene). •Rappellering/klatring. Gruppen skal støtte hverandre.

10 Matlaging Teltoppsett Kano Kajakk Rappellering Fjellklatring Rafting Riding Hinderløype Grottevandring Fiske/fangst Bueskyting Observasjonsøvelser Førstehjelp Tyrollerrappellering Burmabru Kart og kompass Paintball Overlevelse i skog og fjell Jakt Vinteraktiviter Tema

11 Hva vi ønsker å snakke med dere om; Hvilke forventninger har dere av oss? Mål Resultat Informasjon Eventuelt allergi

12 Prosjekt Mestring Stjørdal Arrangører Leif Eggen 97 50 22 09 leif.eggen@stjordal.kommune.no Roar Bakken 95 72 19 24 roar.bakken@stjordal.kommune.no __________ Mai 2005

13


Laste ned ppt "Prosjekt Mestring Motto: Livskvalitet gjennom deltakelse og mestring Grunntanken er; at alt skal være en opplevelse, fra å kjenne på stillheten og roen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google