Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Breidablikk borettslag

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Breidablikk borettslag"— Utskrift av presentasjonen:

1 Breidablikk borettslag
Diskusjonstemaer i Beboermøte – etter Generalforsamlingen 2013

2 Temaer under beboermøtet 14.3.2013
Vannlekkasjer fra terrasser – status og tiltak Adgangskontrollene til garasjen Asfaltering i 2013 Kjøring og parkering, parkeringslommer og regler for korttidsparkering? Nye vinduer på sør-veggene, og utskifting av stein Skråninger - beplantninger Langtidsbudsjettet for Vedlikehold Terrasseprosjektet – diskusjon av alternative løsninger Dugnader, forslag til tiltak i 2013? Nabofest i juni – forslag til komite Annet?

3 Vannlekkasjer fra terrasser – status og tiltak
Vannlekkasjer fra terrasser – status og tiltak I øpet av de siste 4 årene har vi hatt 5-6 vannlekkasjer i borettslaget. Årsakene til vannlekkasjer er: Hull i gummi-membran på terrassen over (1 eller 2 kjente tilfeller) Dårlige – utette sluk. Alle sluk er nå skiftet. Hull i rør - under terrassen (som er taket over neste leilighet) Det gjenstår å finne feil og utbedre et par lekkasjer i nr. 35 Lekkasjene i rør skyldes mest sannsynlig stor punktbelastning på terrassegulvet, kombinert med alders-slitasje (sprøhet) på de gamle plastrørene. Nabo-borettslaget har hatt svært mange slike lekkasjer, etter den store jobben med ombygging av terrassegulvene. Metodene for å utbedre rør i terrassene er blitt stadig utviklet. Nå tettes lekkasjer ved innsprøyting av et belegg fra slukene over. Man slipper da å bore opp hull i vegger eller tak. Ny membran

4 Status og planer for terrassedekket
Her er Styrets vurdering av tilstanden på de 3 elementene som skal hindre vannlekkasje fra terrasser: Membraner: Leverandørene har antydet levetid på minst 30 år, som også nå er alderen på membraner hos oss. Prøver tatt av membranen viser at den i hovedsak fortsatt har god mykhet. Vi har hatt svært få lekkasjer som skyldes alder på membranen. Vi vil få undersøkt membranen ytterligere med et ekspert-firma, men tror at vi godt kan la den ligge i minst 10 år til. Eventuell ny membran på alle terrasser vil koste ca. 5,5 mill. kr. Sluk: Alle sluk er skiftet i løpet av siste 5 år. OK for lang tid fremover. Overgang sluk/rør og overvannsrørene: Rørene blir etterhvert noe sprø, og kan sprekke ved belastning. Vi vurderer å sprøyte inn polyesterplast i alle gamle rør. Dette vil koste ca. kr. 1,7 mill., men vil sikre terrassene mot mulige lekkasjer i mange år frem.

5 Adgangskontrollene til garasjen
De eldste fjernkontrollene (sorte) er kodet med mekaniske brytere, som slites over tid. De lar seg ikke reparere Nye fjernkontroller (beige/grå) er elektroniske, og må aktiveres i kontrollsystemet ved garasjeporten Det tredje systemet for adgangskontroll er magnetkort med PIN-kode. Vi har nå ryddet i dette systemet slik at alle kort ”på avveie” er slettet i systemet.

6 Asfaltering i Utsikten
Veien – med sideveier – vil etter planen bli asfaltert i 2013 Varmekabelen ble fjernet i høst, og grøften fylt, klargjort for asfalt I fellesbakken ned mot lekeplassen vil det bli montert pullerter mot den dype grøften (som flere biler har falt ned i) Borgeåsen borettslag har gitt tilsagn om å dele på utgiften for asfaltering i bakken

7 Kjøring og parkering – generelt
Utsikten er en privat vei (med sorte skilt) og alle regler for fart og parkering bestemmes og håndheves av Styret i borettslaget. Øvre del av veien Utsikten brukes i noen grad også av beboere i Borgeåsen borettslag Styret har – som skiltene viser – bestemt at det skal være generelt parkering forbudt langs veien, og farten skal være max. 20 km/t. Dersom Generalforsamlingen har vedtatt at det skal kunne opparbeides plasser for korttids-parkering i ”lommer” langs veien, ønsker vi nå å diskutere detaljer ved dette (antall, plassering og tidsbestemmelser).

8 Parkering langs Utsikten - områder
X E D Blokk 5 C Kart B Blokk 4 A Blokk 3 F Parkerings- hus G H

9 Parkering langs Utsikten - områder
Flyfoto C B A F G H

10 Parkering – område A Her foreslås parkering for funksjonshemmede,
i stedet for nåværende plass på taket

11 Parkering – område B Her er nye skilt med max. 15 min. til venstre, og 1 time foran trafokiosken. Gangveien skal være fri (bukk)

12 Parkering – område C Her er det plen. Var tidligere trær. Foreslås lagt ut til korttidsparkering (max. 1 time?) for inntil 3 biler. Parkering for tjenestebiler ut dagen. Forutsetter godkjenning fra kommunen (må søkes)

13 Parkering – område D Utenfor Utsikten 24 parkeres det nå ofte ulovlig (parkering forbudt). Men beboerne her har også behov for kortere opphold for bl.a. av- og pålessing. Hvis forslag område C gjennomføres: Parkering forbudt. Hvis ikke: 1 times tillatt parkering.

14 Parkering – område E Beboerne i Utsikten 18 (blokk 5) har fått anlagt og betalt egne parkeringsplasser langs veien nær inngangen. Beholdes. Private plasser utenfor nr 18

15 Parkering – område F Avalt med Borgeåsen borettslag at dette er en Møteplass for alle som skal opp bakken, og møter en bil på vei ned. Det er skiltet med M, men det bør settes opp et skilt til - mot veien Ingen parkering her!

16 Parkering – område G Også her parkeres det nå ”ulovlig”. Foreslått 2-3 skråstilte plasser med kortidsparkering (1 time?) primært for beboere og gjester til Utsikten 4 og 6. Må ta litt av skråningen.

17 Parkering – område H Det er foreslått å ta noe av plenen utenfor bodene til Utsikten 2 og 4 til opparbeiding av noen skråstilte plasser for korttids-parkering (og tjenestebiler). Forutsetter også kommunal godkjenning (må søkes – med nabovarsel).

18 Nye vinduer på sør-veggene
Endel av sør-vinduene er svært slitt, og det er bestemt å skifte alle 54 vinduene (både karmer og glass). Nye vinduer, med alu- bekledning, koster ca. Kr Samtidig vil vi skifte ut alle de gule forblendingssteinene som er frostskadet på sør-gavlene

19 Skråninger - beplantninger
Fra Utsikten 18 foreligger forslag om beplantning i skråningen: Og mange synes vi burde ”pynte” i skråningene foran garasjen:

20 Langtidsbudsjettet for vedlikehold

21 Terrasseprosjektet – alternative løsninger - I
Blomsterkasser og levegger er slitt, og modne for utskifting PBBL’s tekniske avdeling og arkitekt hos Børve og Borchsenius har utarbeidet forslag med en skisse – og med alternativer - for terrassene i BBRL. Se egen presentasjon

22 Terrasseprosjektet – alternative løsninger - II
Styrets premisser til arkitekten var: Ikke kopiere terrassene ved Borgeåsen borettslag! Kombinasjon av rekkverk og evt. noen blomsterkasser Et alternativ med ”halvtak”, inntil 1 meter ut fra veggen over terrassen (for begrenset innsyn ovenfra, og værbeskyttelse) Mest mulig vedlikeholdsfritt Løsningen skal tilrettelegge for eventuell senere ombygging av avrenningen fra terrassen (stenging av sluk, og fall mot terrassekant, med takrenne). Dette kan bli aktuelt om år. Planen er å først foreta endringene på en terrasse/etasje, som en pilot, før man tar endelig stilling til full renovering på alle terrasser

23 Nye terrasser i BBRL – hovedskisse fra arkitekt

24 Dugnader – forslag til tiltak?
Høstdugnaden ifjor var godt besøkt, og mye ble gjort Forslag til tiltak ved neste dugnad? .

25 Nabofest til sommeren Fjorårets fest var svært vellykket. Styret ønsker å gjenta dette i juni – 13. Festkomiteen bør har medlemmer av begge kjønn, og fra flere blokker: Fest-ansvarlig: Fra blokk 1: Fra blokk 2: Fra blokk 3: Fra blokk 4: Fra blokk 5: Garasjetaket Lekeplassen Veien ”Balkan-halvøya” Garasjetaket

26 Annet? Ordet fritt!


Laste ned ppt "Breidablikk borettslag"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google