Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KBL-konferansen på Lillehammer 22.-24. mai Husbanken + kommunene = sant!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KBL-konferansen på Lillehammer 22.-24. mai Husbanken + kommunene = sant!"— Utskrift av presentasjonen:

1 KBL-konferansen på Lillehammer 22.-24. mai Husbanken + kommunene = sant!

2 Kan boligsosiale utfordringer løses uavhengig av en aktiv boligpolitikk?

3 Forankring 2009 Programstart Sosialkontoret Boligkontoret Noen politikere 2010 Flere politikere Rådmannen Mer av tjeneste- apparatet 2011 Boligseminar i kommunen Kommunalsjef 2012 Oppstart kommuneplan og boligplan Kartlegging av brukere og boliger Tildelingsteam 2013-2015 Etablering av en ny varig boligpolitikk for de vanskeligstilte på boligmarkedet Hvem er opptatt av de vanskeligstilte i Lørenskog ??

4 Asker Utforme en overordnet boligpolitikk innen 2015 for en bredt sammensatt og mangfoldig befolkning før 2030 Utarbeide overordnede politiske prinsipper og boligpolitiske strategier. Lørenskog Etablere forpliktende og langsiktig samarbeid mellom Husbanken og Bodø Kommune slik at kommunens boligpolitiske målsettinger kan nås. På vei til en aktiv boligpolitikk Bodø

5 – Den bredt anlagte boligpolitikken har vært forsømt. Debatten må løftets og aktualiseres. Stortingspolitikerne i kommunalkomiteen, Mikael Tetzschner (H) og Håkon Haugli (Ap), deltar på boligpolitisk konferanse i regi av Husbanken i Oslo mars 2012.

6 – Tak over hodet er den enkle delen av det boligsosiale arbeidet. Det er tjenestesiden som byr på de store utfordringene. Anniken Hauglie, byråd for helse- og sosiale tjenester i Oslo kommune

7 Viggo Nordvik, Nova ”Kokebøker og quick-fix har jeg liten tro på. Det handler om å «stumble and fall and rise up again»” ”Det boligsosiale bakkemannskapet må få rom til å prøve og feile og lære av sine feil”

8 «Vi liker Husbanken for de har utesko på» Mariann Dannevig i Lillehammer kommune

9 «Vi skal jakte nye løsninger og høste erfaringer med andre kommuner» Lillehammers forventninger i oppstart av programdeltagelse i Boligsosialt utviklingsprogram

10 ”- Utvikling på kommunenes premisser kan være utfordrende for Husbanken! Erfaring fra Hamar kommune - men de prøver!”

11 – ”- Kommunene som «utviklingsagent» og «laboratorium» for de kommunale tjenestene” Bærum kommune

12 «Vi er så glad for at Husbanken vil at vi skal lykkes»! Programleder Siri Anette Brandtzæg i Hamar kommune

13 Narvik kommune: ”- Partnerskapsavtalen har vært en katalysator!” ” - En viktig suksesskriterie er en fleksibel husbank!”

14 Nordkommunene om Hamar kommune ”- Imponerende forankring, og morsomt å oppleve både en rådmann og ordfører med så detaljrik innsikt og forståelse av området.”


Laste ned ppt "KBL-konferansen på Lillehammer 22.-24. mai Husbanken + kommunene = sant!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google