Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kulturfondbøker 2011 Bjørn Veen Kjersti Torbjørnsen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kulturfondbøker 2011 Bjørn Veen Kjersti Torbjørnsen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kulturfondbøker 2011 Bjørn Veen Kjersti Torbjørnsen

2 Kulturfondbøker 2011 Fra bygda Bygdedrama fra den andre verdenskrig. Moderne bygdedikting, nostalgi og parodi hånd i hånd. Vakre skildinger av natur Oppfølger til Krinseregelen

3 Kulturfondbøker 2011 Fra bygda Odda – eller alle små industristeder – ut i verden. Tre bøker i ett. 1) Den unnselige møbelhandlersønnen blir lærer, spekulerer i aksjer og blir rik. 2) Møbelhandleren drar til Sverige med et spesielt mål før øyet 3) Vi har en skyggeregjering i Norge. Vakkert, vakkert språk.

4 Kulturfondbøker 2011 Fra bygda Mer industribygd. Etterspørselen etter den spesielle malmen er økende. Men når malmen er i fjellet alt hviler på??? Og hvordan har man det egentlig – i heimen?

5 Kulturfondbøker 2011 Fra bygda Overskuddsfenomen av ei bok. Eldre kvinne tar toget fra Trondhjem, går av det i Telemark. Går og går, finner nytt hjem, ny tilværelse, nye venner. Morsom bok

6 Kulturfondbøker 2011 Fra bygda Historier fra en liten vestlandsbygd i tidsrommet fra 1835 til 2010. Det er ikke de mest lystige historiene. Språket speiler tiden historien fortelles fra.

7 Kulturfondbøker 2011 Fra bygda En adoptert leter etter sine røtter. I første del beskrives oppveksten i Norge i liten bygd samt livet i storby som forfatter og far. I andre del er det leting etter røtter i fødelandet, Korea. Det er ikke selvbiografisk.

8 Kulturfondbøker 2011 Fortid og Framtid Historisk 1100-tallet. Birkebeinere mot Baglere. Borgerkrigstid i et ungt forent Norge En norsk Arn. Sigurd Lavard. Er med i de viktigste slag, og gjør som regel heltedåder der. Underholdende og lærerik

9 Kulturfondbøker 2011 Downton Abbey på norsk? Om Hilda, Violet og Dronning Maud i fødselen av den nye norske demokratisk valgte kongefamilien. Historisk

10 Kulturfondbøker 2011 Dramatisk fortelling fra 1775. Radesyken herjer. En far har bare en datter igjen. Syk hun også. Må få hjelp av skikkelige leger. Dramatisk. Og skrekkelig ekkelt. Mannfolk Historisk

11 Kulturfondbøker 2011 Historisk 1010. Vikinger. I Afrika. Harde menn på tokt. Følg ferden til Havjerven og sitt mannskapet fra Roma inn i Afrikas mørke med alle strabaser. Språklig og innholdsmessig inspirert av de gamle sagaer.

12 Kulturfondbøker 2011 Historisk Hurra for Agatha Christie, Doyle, og andre kjekke krimhelter. Topp for de som liker denne genre.

13 Kulturfondbøker 2011 Historisk Den fantastiske historien fortsetter. Like godt skrevet, like interessant, og en nydelig leseopplevelse.

14 Kulturfondbøker 2011 Historisk En forsvunnet sønn, et barnebarn villspor og to besteforeldre som en gang var unge, som trekkes mot hverandre og fra hverandre gjennom et langt liv. Gripende, kanskje noen i den rette alderen trenger å huske hvordan var å være ung?

15 Kulturfondbøker 2011 Historisk Det er ikke mange som kan gjøre historiske fakta og hendelser like interessant og morsomme som Einar O. Risa.

16 Kulturfondbøker 2011 Historisk Enda en bok som tar opp mellommenneskelige hendelser under 2. verdenskrig, og drar fra nåtiden til fortiden for å få svar.

17 Kulturfondbøker 2011 Humor Det er viktigste er å ha en sak å kjempe for, ikke hva saken er. Saken her er fri Cannabis, og kan du være for legalisering dersom du ikke blir høy av hasj? 90-tallsånden tatt på kornet? Lett underholdning om kjærlighet og ungdomspolitikk.

18 Kulturfondbøker 2011 Humor Om den gamle miljøverneren og den unge dokumentarfilmskaperen som drar på sykkel tvers over sør- norge.

19 Kulturfondbøker 2011 Humor Trist og morsomt Dystert om en kvinne som vil tilbake til samfunnet etter å ha møtt veggen. Morsomt i hennes møter med samfunnet i form av Einvik. Og med en fin kritikk av sosiale mediar på kjøpet.

20 Kulturfondbøker 2011 Humor Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig, han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig - Piet Hein.. Treffer denne, treffer den godt.

21 Kulturfondbøker 2011 I drift En historie med mange stikkveier. Det starter med et bang! En bilulykke er den røde tråden i denne teksten om trafikk. Betraktninger om trafikk, å være i bevegelse, biler, veier og menneskets plass i det hele.

22 Kulturfondbøker 2011 I drift En roadmovie om Marit som brått forlater familien og legger ut på en reise uten tilsynelatende mål og meining. Men hun har en veldig god grunn. Med skildringer som gjør at du får lyst å kjøre tur.

23 Kulturfondbøker 2011 I drift Krasi se-hvor-mye-dop-jeg- kan-ta-da-historie fortalt av MADeleine, en pils-Pippi.

24 Kulturfondbøker 2011 I drift Tannlege Karl Meyer sin ferd gjennom natten begynner sann, men i nattens mulm og mørke mister du oversikten over hva som er sant og hva som er drøm. Har et av de skumleste parti jeg har lest noen sinne. Og en slutt som tvinger deg å lese den om igjen.

25 Kulturfondbøker 2011 Her fortelles det om små tuer som kan velte store lass, men det er de små tuene som beskrives ikke det store lasset...

26 Kulturfondbøker 2011 Korte bøker Bygder innholder mange hemmeligheter, og i novellene her blir du fortalt dem. I den siste lange novellen møter du igjen mange av de hemmeligheter og personer fra de foregående noveller i en forrykende storm.

27 Kulturfondbøker 2011 Korte bøker De kommer veldig nær deg, historiene her. Vakkert. Sårt. 5 noveller. 5 dager i en uke. En av disse er nok om dagen.

28 Kulturfondbøker 2011 Krim Tom Clancy på norsk? Al-Qaida planlegger et biologisk angrep på Vesten etter Bin-Ladens død. Norske etterretningsfolk samarbeider med CIA. Spennende for de som liker slikt

29 Kulturfondbøker 2011 Krim Norsk profiler er på ferie i hjemlandet. En ung, gravid kvinne blir myrdet. Profileren engasjerer seg, blir kjent med sin sønn, forelsker seg, og kanskje har vi en ferdig utdannet profiler på permanent basis i Norge? Om familiehemmeligheter ingen familier bør bli utsatt for.

30 Kulturfondbøker 2011 Krim Fjorårets store debutantsensasjon. En munk beveger seg gjennom Norge med en stor redsel om å bli innhentet. Nåtid: Maltrakterte lik dukker opp. En norsk politimann og en amerikansk slår seg sammen for å løse gåten.

31 Kulturfondbøker 2011 Krim Ny etterforsker og nytt liv til Dahls forfatterskap. Frølich er suspendert, Gunnarstranda litt mindre sur, og Lena Stigersand Lyser opp. En bok om makt som korrumperer. En ansatt i Etikkrådet blir funnet druknet. En ung kvinne blir påkjørt av T-banen. Spennende, og den beste på lenge fra Kjell Ola Dahl.

32 Kulturfondbøker 2011 Krim Styr unna.

33 Kulturfondbøker 2011 Krim Om å slukke indre uro ved hjelp av brann. Fordommer på alle plan. Mobbing. Konflikter mellom etniske grupper. En trang til å ordne opp. Vise styrke.

34 Kulturfondbøker 2011 Krim Skriver for at de som ikke leser skal finne noe å lese. Mulig det funger for dem, men ikke meg.

35 Kulturfondbøker 2011 Krim Om den gravende journalisten Henning Juul og hans utrettelige jakt på hva som egentlig skjedde da leilighetens hans brant, og sønnen mistet livet. En kjent kriminell lover opplysninger mot at Juul finner den egentlige skyldige bak den kriminelle handlingen som satte ham i fengsel.

36 Kulturfondbøker 2011 Krim Den mørkeste fra Faldbakken så langt, men absolutt en av de bedre. En voldteksdømt mann skal selge morens hus. Et nytt overgrep skjer. Jonfinn Valmann leter etter sannhet, opinionen roper «heng ham» Dypt om mennesker skygesider.

37 Kulturfondbøker 2011 Krim Ja, ja.

38 Kulturfondbøker 2011 Krim Norske næringsinteresser i Uganda driver med korrupsjon. En god mann (?) blir kidnappet og torturert. Afrikanske asylsøkere etterforskes for narkotikasmugling. Elli Rathke er på saken. Spennende, men kunne dette skjedd?

39 Kulturfondbøker 2011 Krim Finanskrim. Hvor det er begjør etter penger, kan ting gå over stokk og stein. Kompisene Anders og Lars har gjort et tvilsomt og lukrativt kupp verdt et par hundre millioner. Førstnevnte er megler, mens Lars er finansjournalist. Nervene er ikke gode, og det kan ende i total katastofe.

40 Kulturfondbøker 2011 Krim Årets beste?

41 Kulturfondbøker 2011 Krim Her er ingen bare gode eller bare onde. Heltinnen er avhengig av poker.

42 Kulturfondbøker 2011 Krim Intellektuelt står ikke Tomas Hansen tilbake for noen. Emosjonelt er han imidlertid mindre utviklet. Dette blir tydelig når departementet hans blir involvert i en skandale. For alle som ønsker å komme nærmere det indre livet i et departement. Noen har vilje til makt. Noen har gitt opp.

43 Kulturfondbøker 2011 Blir det mer spennende Nå……. Krim Enda en røverroman for ekte mannfolk. Norges tøffeste skal være på vakt i Egypt mens den norske utenriksministeren forhandler fram en fredsavtale for midt-østen. Naturligvis blir det masse action.

44 Kulturfondbøker 2011 Blir det mer spennende Nå……. Krim Eller på bunnen av krim-året?

45 Kulturfondbøker 2011 Krim Denne gang en muslim med vrangforestillinger, og mennesker tilhørende forskjellige trossamfunn blir drept. Interessant.

46 Kulturfondbøker 2011 Krim Jeg så det ikke komme. Les alle tre bøkene og bli like overrasket som meg når du har lagt den sist boka fra deg.

47 Kulturfondbøker 2011 Blir det mer spennende Nå……. Krim Politiet frykter islamistiske terrorister. Vår helt Rolf Randen blir stasjonert ved Selje for å overvåke. Men det er helt andre ting som skjer. Ikke Timberlid beste, men underholdende.

48 Kulturfondbøker 2011 Kvinnfolk og mannfolk Infam og underholdende. Om å flytte hjem til konas familie etter at mannen har ruinert familien.

49 Kulturfondbøker 2011 Det var David og Iben. Nå er det bare David. Hva har skjedd, og hvem var Iben og hvem er David? En roman om kjærlighet som etter en kaotisk start blir mer håndgripelig. Språket speiler David sin tilstand veldig godt. Kvinnfolk og mannfolk

50 Kulturfondbøker 2011 Kvinnfolk og mannfolk Tilbake i Skogly. Familiehemmeligheter. Sårbare Mikael som frykter torpedoer. Broren Daniel som ikke tar seg av sin datter. Moren som ble blind. Det er mye å nøste opp i her. Ble fryktelig forbannet på faren deres da jeg hørte denne boka.

51 Kulturfondbøker 2011 Saftig trekant. Journalisten som har alt. En vakker kone, engasjement for miljøet og jobben. Og naboen, som driver gård og gjør så godt han kan. Ikke minst som far. Så blir journalisten lam fra livet og ned…… Kvinnfolk og mannfolk

52 Kulturfondbøker 2011 Kvinnfolk og mannfolk Om å være ung, og plutselig få ansvar for døde og sterkt invalidiserte foreldre.

53 Kulturfondbøker 2011 Kvinnfolk og mannfolk Tar vi de riktige valgene når vi er unge? Gifter vi oss med de rette? Får vi de livene vi fortjener?

54 Kulturfondbøker 2011 Livet kan bare forstås baklengs, men det må leves forlengs. - Søren Kirkegaard En taus ektemann som er i ferd med å forsvinne og hemmeligheter som ikke vil gå vekk. Sakte lesing med spennende historie Kvinnfolk og mannfolk

55 Kulturfondbøker 2011 Lavmælt om en tyrannisk far og en kuet mor. Åpningen er fæl for dem som er glad i hunder. Kvinnfolk og mannfolk

56 Kulturfondbøker 2011 Mannfolk Kvinnfolk og mannfolk Plutselig ble det bygget blokker i Norge. Det moderne livet skulle begynne, men kjønnsrollemønsteret var ikke helt klart for det.

57 Kulturfondbøker 2011 Kvinnfolk og mannfolk Latinkurs kan være farlig katalysator for de rette kvinnene. En fryd.

58 Kulturfondbøker 2011 Mannfolk Fra himmelstormende lykke til en mann helt i kjelleren fysisk og psykisk. Og i mellom en historie om liv levd. Selvmytologiserende blanding av fakta og fiksjon

59 Kulturfondbøker 2011 Både alvorlig og humoristisk om å bli gammel og å være pårørene. Mannfolk

60 Kulturfondbøker 2011 Mannfolk Er man margarinprodusent og ligner på Derrick, da kan egentlig alt hende. Tar man også en tur på Donau….

61 Kulturfondbøker 2011 Mannfolk Roy Jacobsen med ny fantastisk fortelling. Om anger og å være far når man ikke har oppfylt sin forpliktelse.

62 Kulturfondbøker 2011 Mannfolk Forlegger blir lei bøker, så lei at han blir kvalm. Låner hytte, møter en fantastisk kvinne. En dag blir bøkene viktige igjen, og kvinnen mindre viktig.

63 Kulturfondbøker 2011 Mannfolk Skikkelig fortsettelse av Kompani Orheim. Sønnens forhold til far. Til barndom og ungdom. Og om å være far selv. Mannfolk

64 Kulturfondbøker 2011 Mannfolk Den såreste far sønn fortellingen som noen gang er skrevet?

65 Kulturfondbøker 2011 Bok to. Delt mellom en fremtid med Midgard der den vestlige sivilisasjon står for fall og et Åsgard styrt av Vanene. Tyr, krigsguden står mellom disse verdener. Det er mye klaging på randen av Ragnarok. Menneskeforakt

66 Kulturfondbøker 2011 Fragmentarisk og forvirrende fremtidsfabel om angrep på sosialdemokratiet. Mer ubehagelig etter 22.7 Interessante scener, men ikke godt nok skrudd sammen. Menneskeforakt

67 Kulturfondbøker 2011 Adolf Hitler døde i 1967 på galehuset på Dale utenfor Sandnes. Kjøper du dette, kan boken passe Om en massemorder i Stavanger ødelegger vakre ting for å holde sin sinnsykdom i sjakk, noen han har lært av sin bestemor. Inneholder også velrettet kritikk av oljen og dens rikdom. Menneskeforakt

68 Kulturfondbøker 2011 Historie fra en verden etter samfunnet som vi kjenner har brutt sammen. Menneskeforakt

69 Kulturfondbøker 2011 En enke flykter gjennom det vill vesten med to tvillingbrødre i hælene. Flotte naturskildringer, et oppkom av snodige personer og mange store følelser. En western for den moderne mann og kvinne? Oversatt

70 Kulturfondbøker 2011 Oversatt Kjærlighet – på alle mulige plan.

71 Kulturfondbøker 2011 Omslaget forteller hele historien. Følg den røde tråden og se om det er en historie verdt å lese? Paasilinna, bare noe i mørkere farger Oversatt

72 Kulturfondbøker 2011 Selvbiografisk om forfatter som grunnet økonomisk rot må tilbake til å jobbe på gulvet, noen han ikke har gjort på 20 år. Han utleverer sin familie, sine venner og arbeidskollegaer og ikke minst ham selv. Oversatt

73 Kulturfondbøker 2011 Organisasjonskartet som en roman med en setning. Det gjelder å finne rytmen. En roman for de som vil bryne seg. Oversatt

74 05.02.12

75 Kulturfondbøker 2011 Sakprosa Få foreldre og besteforeldre til å fortelle !

76 Kulturfondbøker 2011 Sakprosa Fantastisk- ukjent historie om Peder Sæter, som ble en rik mann i USA.

77 Kulturfondbøker 2011 Bli kjent med de store klassikere, både forfatterene og verkene gjennom små drypp. Ingen er særlig lange og du får på en måte et nærere forhold til store klassiske diktere som Sapfo, til Vergil, til Ovid. De blir litt mindre opphøyd, og litt mer mennesker. Sakprosa

78 Kulturfondbøker 2011 Ung Voksen Den tolv år gamle Marius har en spesiell far, en meget spesiell far. Han er Ismannen, et ekstraordinært menneske med sin egenskap å tåle kulde, men kan ikke så mye mer.

79 Kulturfondbøker 2011 Ung voksen Fire hundre fransk fornærmelser av Øyvind Ellenes Du må inn i en rytme for å «ta» denne boken. Men når du kommer inni den er det en skildring av det å komme til et nytt land, føle seg utenfor

80 Kulturfondbøker 2011 Ung Voksen Ung kunstnerspire blir kroppssøvingslærer. Kunstfag blir til idrett. Den unge mannen har en fasinasjon av muskler og kropp gir både vakre hyllester til basketballspillere og klamme beskrivelser av unge kvinner i dusjen.

81 Kulturfondbøker 2011 Ung voksen Ung Voksen To ulike venninner får både mer og mindre ut fra livet enn hva de trodde.

82 Kulturfondbøker 2011 Ung Voksen Sjarmerende historie om snål jente fortalt gjennom episode med korte tekster. En kunstnersjel med bilmekanikerkjæreste som forandrer seg, og hun liker ikke forandring.

83 Kulturfondbøker 2011 Åpen klasse Moralsk fabel med snert og en overflod av ideer, verdener og pussige poeng.

84 Kulturfondbøker 2011 Åpen klasse En roman om letingen etter den mytiske boken bare kalt “Klassikeren” En flott lek med virkeligheten og bøker. For bokelskere og kanskje også for eks-bokelskere.

85 Kulturfondbøker 2011 Åpen klasse Fragmentarisk om en Islandsk familie, men fytte rakkeren for et nydelig språk

86 Kulturfondbøker 2011 Åpen klasse Noe er råttent i Bærum. Leo Vangen som har forskanset seg i barndomshjemmet på Gåsøya i Bærum, der han lever et trygt, men begrenset liv. Så blir et lik fisket opp. Østeuropeiske arbeidere blir utnyttet grovt. Leo kan ikke la være å bry seg.

87 Kulturfondbøker 2011 Åpen klasse Hadde det ikke vært for Beate Grimsrud, kunne denne boka vært ok. Faller gjennom.

88 Kulturfondbøker 2011 Kvinnfolk Åpen klasse Man blir ikke ferdig med oppvekst i et strengt religiøst miljø.

89 Kulturfondbøker 2011 Åpen klasse Sært og sjarmerende Små glimt fra inni hodet til hverdagsmennesker og de som er mer uvanlige. En bok du leser igjen, for stemningen.

90 Kulturfondbøker 2011 Åpen klasse Lurer på hva forfatteren mener med denne boka? Sterk skjebne blir behandlet med storskepsis.

91 Kulturfondbøker 2011 Åpen klasse Flott omslag. Gode forsetter, men svak historie.

92 Kulturfondbøker 2011 Åpen klasse En sprudlende sommerfortelling, med maniske trekk. Hele tiden er du usikkert hvor mye som er luftslott og hvor mye som er ekte. Men livsgleden er ekte. Små episoder som tilsammen utgjør en vilter fortelling om en vilter ungdom.

93 Kulturfondbøker 2011 Lyrikk Om Bergen by og kjærlighetssorg. En kjærlighetsærklæring til byen, men og en nidvise. For historisk interesserte og for de som har et forhold til byen. Meget spesielt språk, på godt og vondt.

94 Kulturfondbøker 2011 Lyrikk Hesten Jimmen sammen med sin herre forteller sin opplevelse av brytningstiden på 70-tallet da oljå kom til Norge og Stavanger. Jimmen er hesten hans med sin helt egen stemme, en slags ur-stemme med ord og utrykk i en fabelaktig blanding som blant mye annet gammelt inneholder norrønt.


Laste ned ppt "Kulturfondbøker 2011 Bjørn Veen Kjersti Torbjørnsen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google