Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Etterkomarar av utflytte sykkylvingar har ofte sett spor etter seg på ulike måtar. Her er ein av dei:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Etterkomarar av utflytte sykkylvingar har ofte sett spor etter seg på ulike måtar. Her er ein av dei:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Etterkomarar av utflytte sykkylvingar har ofte sett spor etter seg på ulike måtar.
Her er ein av dei:

2 Nordlandsnetter Fars-slekta til forfatteren kom frå denne garden,
”Rongane” på Jarnes i Sykkylven

3 Sveinulv Jarnæs, står som en av de “unge døde”i den nordnorske kultur.
Sveinulv Jarnæss var født i 1920, han døde 20. mai 1953, bare 33 år gammel. Jarnæs var litt av en Mosjøen-patriot, skrev dikt, viser og prologer som i stor grad har utgangspunkt i Mosjøen. Nedenfor har vi tatt med diktet "Nordlandsnetter", som bl.a. ble sunget av Jens Book-Jenssen, Kirsti Sparbo o. a.

4 Stilt under vinternatts frostklare sti strømmer tonene mot meg fra stjernenes hær. Og tonene blir til en skjønn melodi som blir din før den glider forbi. Ta Nordlandsnetter i favn, om du kan, som det vakreste du øyner i verden. En himmel flammer i nordlysets brann over drømmenes eventyrland. La hvitkledte fjelle i måneskinnsdrakt få varme ditt hjerte og si at Nordlandsnetters fortryllende prakt vel er vakrest av all poesi.

5 Engang skal komme en sommerglad stund, og i kveldsolens glans skal du fange den inn Det toner fra havskjær, fra holmer og sund i sin drømmende, nattstille blund. Ta Nordlandsnetter i favn, om du kan, som det vakreste du øyner i verden, der hvite seil stevner ut ifra land inn i solgullets evige brann. Så lytt da til tonen som skjønnhet har brakt, til solbris som smyger forbi. For Nordlandsnetters fortryllende prakt er vel vakrest av all poesi. FotoTolo

6 Til slutt ein hyllest til Nordland Tekst Elias Blix


Laste ned ppt "Etterkomarar av utflytte sykkylvingar har ofte sett spor etter seg på ulike måtar. Her er ein av dei:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google