Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Etterkomarar av utflytte sykkylvingar har ofte sett spor etter seg på ulike måtar. Her er ein av dei:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Etterkomarar av utflytte sykkylvingar har ofte sett spor etter seg på ulike måtar. Her er ein av dei:"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Etterkomarar av utflytte sykkylvingar har ofte sett spor etter seg på ulike måtar. Her er ein av dei:

3 Nordlandsnetter Fars-slekta til forfatteren kom frå denne garden, ”Rongane” på Jarnes i Sykkylven

4 Sveinulv Jarnæs, står som en av de “unge døde”i den nordnorske kultur. Sveinulv Jarnæs, står som en av de “unge døde”i den nordnorske kultur. Sveinulv Jarnæss var født i 1920, han døde 20. mai 1953, bare 33 år gammel. Jarnæs var litt av en Mosjøen-patriot, skrev dikt, viser og prologer som i stor grad har utgangspunkt i Mosjøen. Nedenfor har vi tatt med diktet "Nordlandsnetter", som bl.a. ble sunget av Jens Book-Jenssen, Kirsti Sparbo o. a.

5 Stilt under vinternatts frostklare sti strømmer tonene mot meg fra stjernenes hær. Og tonene blir til en skjønn melodi som blir din før den glider forbi. Ta Nordlandsnetter i favn, om du kan, som det vakreste du øyner i verden. En himmel flammer i nordlysets brann over drømmenes eventyrland. La hvitkledte fjelle i måneskinnsdrakt få varme ditt hjerte og si at Nordlandsnetters fortryllende prakt vel er vakrest av all poesi. Stilt under vinternatts frostklare sti strømmer tonene mot meg fra stjernenes hær. Og tonene blir til en skjønn melodi som blir din før den glider forbi. Ta Nordlandsnetter i favn, om du kan, som det vakreste du øyner i verden. En himmel flammer i nordlysets brann over drømmenes eventyrland. La hvitkledte fjelle i måneskinnsdrakt få varme ditt hjerte og si at Nordlandsnetters fortryllende prakt vel er vakrest av all poesi.

6 FotoTolo Engang skal komme en sommerglad stund, og i kveldsolens glans skal du fange den inn Det toner fra havskjær, fra holmer og sund i sin drømmende, nattstille blund. Ta Nordlandsnetter i favn, om du kan, som det vakreste du øyner i verden, der hvite seil stevner ut ifra land inn i solgullets evige brann. Så lytt da til tonen som skjønnhet har brakt, til solbris som smyger forbi. For Nordlandsnetters fortryllende prakt er vel vakrest av all poesi.

7 Til slutt ein hyllest til Nordland Tekst Elias Blix


Laste ned ppt "Etterkomarar av utflytte sykkylvingar har ofte sett spor etter seg på ulike måtar. Her er ein av dei:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google