Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fruktgrøt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fruktgrøt."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fruktgrøt

2

3 Ingredienser250 g (½ liter) frukt eller bær etter eget valg4 dl vann1 ½ – 2 dl Dansukker Sukker eller Demerarasukker3 ss potetmel

4 Til servering melk eller fløte
Skyll og rens bærene. Kok opp vann og sukker. Ha i bærene, og kok forsiktig i 2–5 minutter avhengig av bærenes konsistens. Stikkelsbær og moreller trenger lengre koketid enn bringebær og jordbær. Rør ut potetmelet i 1 dl vann før det røres ned i bærene. Ta kasserollen bort fra varmen. Avkjøl grøten under lokk. Serveres lunken eller kald med melk eller fløte. Fruktgrøten kan tilsettes mandelmakroner eller knuste skorper for å gjøre den mektigere. Bærene kan byttes ut med plommer, pærer, rabarbra eller epler i biter.

5

6 Dette er en av de enkleste dessertene som finnes. Og barna elsker det
Dette er en av de enkleste dessertene som finnes. Og barna elsker det. Kjøp enten ferdig gelé og vaniljesaus i bokser eller kok det selv fra pulver. Gjør det enkelt med å legge gelé og vaniljesaus klar i porsjonsskåler. Enkelt og greit for barna og forsyne seg.

7 Ingredienser 1 pkgelépulver med jordbærsmak eller annen smak 4 dlferdig vaniljesaus

8 Slik gjør du 1. Lag gelé etter anvisning på pakken. Hell væsken over i en form og la det stivne. 2. Velv geleen over på et fat/tallerken og skjær geleen opp i passene biter. Legg de i porsjonsskåler. Hell over vaniljesaus. Tips: For å gjøre litt ekstra ut av 17. mai eller bursdager kan du lage rød gelè og helle det over i en avlang form (eks. lasagneform). La geleen stivne. Del blå druer i to og legg disse som et kors. På begge sider av druene sprøytes krem. Vips så har du det norske flagget i gele, med pynt av blå druer og krem

9 Gele Med Vaniljesaus

10 Jordbær med fløte Den tradisjonelle sommerdesserten går aldri av moten

11

12 Trollkrem Trollkrem er en klassisk norsk dessert med tyttebær. Den lages på et par minutter, og kan serveres som den er! Søt, god og lett dessert til hverdags eller fest! Til 2-3 porsjoner: 150 g tyttebær (ferske eller frosne) 75 g sukker (eller 30 g sukrin + 30 fruktose for sukkerfri trollkrem) 1 eggehvite Vaniljefrø/vaniljesukker Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en bolle og visp sammen til en tykk krem. Bruk en elektrisk visp! Fordel gjerne trollkremen i porsjonsglass, og la den stå kjølig fram til servering! Trollkremen bør serveres innen et par timer, det er da den er best

13 IS

14

15 Oppskriften for hjemmelaget is er:
•1 dl sukker •2 dl fløte •2 dl melk •2 egg •1 vaniljestang •Konditorfarge i en farge du liker •Isbiter Pisk fløten nesten stiv, den skal ikke bli helt fast. Sett den deretter på et kaldt sted.

16 Kok opp melk (eller vann) og sukker med vaniljestang delt i to på langs. Frøene skrapes ut, og ha i både frø og stang i sukkerlaken. Laken skal koke i cirka 5 minutter, til den blir seig i konsistensen. Hvitpisk eggeplommer og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert. Bland den piskede fløten i eggeblandingen og rør forsiktig med en slikkepott. Hell denne massen i en form og sett den på frys til den stivner. Vips – så har du hjemmelaget is! Du kan også lage jordbæris. Da bruker du samme oppskrift for is, men bruk frosne jordbær istedenfor vanilje i sukkerlaken.

17 SJOKOLADEPUDDING

18

19 Ingredienser: 4 ss sukker 2 ss maisenna 3 ss kakao 2 dl melk
2 dl kremfløte 200 g sjokolade 1 ts vaniljesukker, eller en vaniljestang 4 ss sterke kaffe, eventuelt

20 Fremgangsmåte: I en kjele, visp sammen sukker, maisenna, vanilje og kakao. Ha i melk og fløte og visp godt. Varm opp forsiktig og la det koke i et par minutter - til det blir tykt. Fjern fra varmen, knekk opp sjokoladen og rør den inn. Ha i kaffe også (Du behøver ikke bruke sjokolade og kaffe, men det blir bedre) Ha røren over i former (kaffekopper eller lignende fungerer fint). Sett i kjøleskap til det stivner.

21 karamellpudding

22 Hvordan lage Karamellpudding
Slik gjør du 1. Smelt 2 dl sukker i en kjele mens du rører godt til tyktflytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Hell det over i en brødform (ca. 1,5 l). 2. Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen + innholdet i den. Avkjøl. 3. Pisk eggene lett sammen og tilsett den avkjølte melkeblandingen mens du rører godt. 4. Sil blandingen opp i brødformen. Sett formen i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 av formen, stek den i ovn på 120 °C, ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv. Avkjøl. Server med pisket krem og karamellsaus. Pynt karamellpuddingen med sesongens bær eller frukt.

23 Ingredienser 2 dl sukker til karamell 6 dl melk 3 dl kremfløte
5 ss sukker 8 stk egg 1 stk vaniljestang eller vaniljesukker

24 tilslørte bondepiker

25 Ingredienser 3 stk eple 6 ss sukker ½ dl vann 2 ss smør 6 ss brødrasp
1 ts malt kanel 3 dl kremfløte

26 Hvordan lageTilslørte bondepiker
Slik gjør du 1. Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset. 2. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften. 3. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl. 4. Pisk fløten luftig. 5. Anrett eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.

27 Riskrem.

28 Riskrem Ingredienser 500 g risgrøt 4 ss sukker 1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte Rød saus 4 dl husholdningssaft 3 dl ca vann 1 ss potetmel

29

30 Molte krem.

31 FRAMGANGSMÅTE: Visp fløte og sukker til luftig krem. Bland lettsukrede molter forsiktig i kremen. Brukes ferdigkjøpte syltede molter, sil av vannet og smak på bærene. Ønsker du en søtere moltekrem, tilsett litt melis i kremen evt. litt vaniljesukker.

32 Fruktsalat

33 1 stk banan appelsin eple eller pære 20 druer eller rosiner 2 kiwi boks(er) ananas i biter a 225 g dl appelsinjuice 0,25 grovhakkede nøtter pisket krem Ingredienser Fremgangsmåte: Skjær bananen i skiver. Del appelsinen i båter, fjern mest mulig av det hvite og klipp båtene i biter. Eplet skjæres i terninger. Del druene i to og fjern steinene. Skrell og skjær kiwien i skiver. Bland frukten og tilsett ananasen og juicen. La salaten trekke en stund. Dryss nøtter over like før servering. Fruktsalat kan serveres med pisket krem, råkrem, iskrem eller rømme.

34 Rips med vaniljesaus


Laste ned ppt "Fruktgrøt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google