Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lysstrålenes reise. Refleksjonsloven: Refleksjonsvinkelen er like stor som innfallsvinkelen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lysstrålenes reise. Refleksjonsloven: Refleksjonsvinkelen er like stor som innfallsvinkelen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Lysstrålenes reise

2

3

4 Refleksjonsloven: Refleksjonsvinkelen er like stor som innfallsvinkelen

5

6 Når en badevakt skal redde en som holder på å drukne, kommer han ikke fortest fram ved å velge den rette linje. Forklaringen er at det er raskere å bevege seg på land enn i vann. Veien som er markert med B, er raskest.

7 Når lyset går fra luft til vann, brytes strålen slik at den blir brattere.

8 Når lyset treffer et optisk tettere stoff, er brytningsvinkelen mindre enn innfallsvinkelen. Hvis lyset treffer et optisk tynnere stoff, blir brytningsvinkelen større enn innfallsvinkelen. Vann har større optisk tetthet enn luft. Glass har større optisk tetthet enn luft og vann.

9 Når innfallsvinkelen er større enn 50 grader, slipper ikke lyset ut, men blir reflektert tilbake

10 Linsen til venstre er smalest på midten og kalles konkav. Strålene kommer parallelt inn, men brytes i linsen. Strålene sprer seg utover. Brennpunktet blir foran linsen.. Avstanden fra linsens midte til brennpunktet kalles brennvidde

11 Linsen til venstre er tykkest på midten og kalles konveks. Strålene kommer parallelt inn, men brytes i linsen. Strålene samler seg i et punkt, brennpunktet. Avstanden fra linsens midte til brennpunktet kalles brennvidde

12


Laste ned ppt "Lysstrålenes reise. Refleksjonsloven: Refleksjonsvinkelen er like stor som innfallsvinkelen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google