Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

 Gran Feudo Reserva 2005 kr.109,90  Ochoa Reserva 2001 kr.190,-  Baron de Ley, Gran Reserva 1998 kr.212,50  Baron de Ley, Finca monasterio 2007 kr.240,90.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: " Gran Feudo Reserva 2005 kr.109,90  Ochoa Reserva 2001 kr.190,-  Baron de Ley, Gran Reserva 1998 kr.212,50  Baron de Ley, Finca monasterio 2007 kr.240,90."— Utskrift av presentasjonen:

1

2  Gran Feudo Reserva 2005 kr.109,90  Ochoa Reserva 2001 kr.190,-  Baron de Ley, Gran Reserva 1998 kr.212,50  Baron de Ley, Finca monasterio 2007 kr.240,90  Matvin: Ochoa Tempranillo Crianza 2004 kr.148,50

3

4 Navarras vinmarker strekker seg mellom elven Ebro Og Pyreneene. Først var det de fruktige Rosado- vinene som vakte oppmerksomhet, men det har for lengst vist seg at stedet er den Iberiske halvøyas mest lovende rødvinsområder. Navarra, nord-øst for Rioja er baskerland og en viktig etappe av pilgrimsleden til Santiago de Compastella. Det var også etterspørselen fra pilgrimmene i middelalderen som i sin tid startet Spanias første vinproduksjon. Dessuten ble det delt ut vin til sultne og syke pilgrimmer på hospitalene.

5  Den økonomiske betydningen som denne handelen hadde, nådde toppen da kongene av navarras suverenitets område stakte seg fra Bordeaux og inn i La rioja.  Den gangen kom det for første gang franske druesorter til regionen.  Fernando Chivite, en av Spanias fremste visjonære ønologer, samt vinforsknings- instituttet E.V.E.N.A. under ledelse av Javier Ochoa hadde gjort det nødvendige forarbeidet for et makeløst og svært variert vinpanorama.  Det lages svært velykkede viner både av lokale og franske druer, særlig Merlot ser ut til å ha størst framtidsutsikter.  Det blir også produsert fremragende Chardonnay viner i området.

6 DRUENEJORDSMONNGOD VINKUNNSKAPMIKROKLIMA

7  Gunnlagt i 1647 er Bodegas Chevite en av Spanias eldste produsenter.  Etter 11 generasjoner forvaltes vingården fremdeles av Chevite familien.  Julian Chevite mottok i 1980 en orden fra den Spanske kongen for sin enorme innsats for Spanske viner i det 20 årehundre.  Etter hans død i 1998 var Bodegas Chivte en av 5 grunnleggere av Foundation for vin og kultur. Denna æren deler han bl.a.med Marques de Riscal og Vega Sicilia.  Bodegas Chivite er i dag et enormt imperium.

8  Ochoa er en av de beste vingårdene i Navarra, i form av kvalitet, verdi for pengene og for innovasjon.  Det er et familie drevet firma. Druene er dyrket og valgt av Ochoa familien. Javier Ochoa er personlig ansvarlig for å gjøre alle av vinene.  Produksjonen er begrenset og avlingene lave, for å lage konsentrerte og komplekse viner.  Ochoa er knyttet til vin i Navarra siden 1400-tallet. og dermed en av de elste.  Bodegaen driver utstrakt forskning, bl.a. i samarbeid universitetene.  Javier O. ble i 1998 oppnevt til Grand Bestill Knigths of Wine, for hans arbeide for moderniseringen i området.

9

10

11

12 • TEMPRANILLO • GRACIANO • MAZUELO • GARNACHA • CAB.SAUGVIGNO N • MERLOT

13

14

15

16

17  Spanias mest berømte vinområde.  Det var først i 1990 årene at område fikk seriøs konkurranse fra andre regioner.  Dette har hatt en positiv effekt, da mange av de gamle bodegane har anstrengt seg for å skape en ny generasjon viner for å ta opp kampen mot Ribera del Duero, Priorato og ”lillebroren” Navarra.  Rioja fikk i 1991 status som det første DOC område i Spania.  Spanias aller høyeste appellasjon.

18 I La Rioja har man funnet gamle gjæringskar hogd ut i stein. Dermed kan si at området allerede i antikken var et sentrum for vinframstilling. Høsting av vin har gammel avstamming som kan dateres tilbake til fønikerne. Det tidligste bevis for vindyrking dateres til år 873 iform av et dokument om overdragelse av vinmarker til et kloster. Etter hvert var det klosterene som overtok vintappingen og våket over kvaliteten.

19 De hundretusner av pilgrimmer som vandret til Santiago de Compastella, for å besøke apostelen Jakobs grav ble bevertet med vin fra klosterenes pilgrimsherberger. De sørget igjen å spre ryktene om vinene til resten av verdenen. Vinframstillingen hadde altså lenge hatt stor betydning for regionen. Derfor sluttet vinbøndene seg i 1560 sammen i et forbund og ble enige om en felles brennmerking av fatene for å garantere vinens opprinnelse. De første vinfirmaene slik vi kjenner dem i dag, med enorme kjelleranlegg med tusenvis av barrique –fat, oppsto først i annen halvdel av 1900 tallet. Vinregionens egentlige framskritt begynte da fatlagringen ble innført. Dette gjorde vinen holdbar. Vin som var lagret på eikefat var intill 1862 helt ukjent i La Rioja. Teknikken ble inført i La rioja av fransk ekspertise, fortrinnsvis fra Bordeaux. I tiden etter dette oppsto det mange vineiendommer etter fransk forbilde. Tallrike franskmenn slo seg ned i La rioja og dermed fikk vi den vinen som i dag nyter verdensry !

20 La Rioja ligger sør for kantabriske fjellene langs elva Ebro, og har et kontinentalt klima. Klimaet er preget av Atlanterhavet, men også av middelhavsklima. Denne fine meteorologiske balansen, med moderat temperatur, passe nedbør og litt frost skaper forutsetninger for viner med elegant struktur. Fjellene rundt beskytter for de sterke vindene Som er typisk for Nord-Spania. Regionen ligger på et platå ca.450m over havet, og er delt i 3 områder: Rioja Alta, Rioja Baja og Rioja Alavesa.

21

22 Vinhuset Baron de Ley ble grunnlagt i 1985 av en liten gruppe høyt kvalifiserte mennesker fra Rioja. De ønsket å sette i gang et prosjekt som var unikt på denne tiden i DOC Rioja. En vingård basert på Medoc-modellen. Med dette i tankene kjøpte bakmennene opp Imas-vingården på vestre bredd av elven Ebro. Klimaet og det spesielle jordsmonnet på den 90 ha store eiendommen resulterer i eksepsjonelle viner.

23 • Eiendommen inkluderte også et benediktinsk kloster fra 16 hundre tallet. • Dette huser i dag Baron de Lays hovedkontor. • Vingården ble designet for å lage de aller beste reserva og gran reserva med best mulig teknologi. • Den aller første vin så dagens lys i 1990. • Fra første stund har vinene vært preget av konstant forbedring og blirt møtt med nasjonal og internasjonal entusiasme. • Ved ansettelse av to av de fremste ønologene på markedet blir det nå utviklet en ny generasjon viner. • Første eksempelet på det er vinen: • Finca Monastereo.

24

25

26

27

28

29 Verdens mest spesielle vinhotell

30  Fargene og formene skal symbolisere vinrankene og vinproduktene.  Usannsynlige former i titan og rustfritt stål sklir over i hverandre.  Samme arkitekt som Guggenheim-museet i Bilbao, den kanadiske arkitekten :Frank O.Gehry.  Åpnet 1.sept 2009, priser fra 275 til1550 euros pr.natt.

31

32

33

34

35  Produseres av Marques de Riscal.  40 år gamle vinstokker, med lav avkastning og høy kvalitet.  Lages kun i de beste årganger.  Den første vinen i Spania hvor druene er håndplukket.  Produsert første gang i 1986.  Den er laget etter Bordeaux metoden.  Vunnet mange internasjonale priser.

36


Laste ned ppt " Gran Feudo Reserva 2005 kr.109,90  Ochoa Reserva 2001 kr.190,-  Baron de Ley, Gran Reserva 1998 kr.212,50  Baron de Ley, Finca monasterio 2007 kr.240,90."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google