Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

LEDELSE - handlinger og holdninger. Min bakgrunn ► Leder for Livsløpsutvalget i Trøgstad ► Leder for Foreningen ”Vi som har et barn for lite” i Østfold.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "LEDELSE - handlinger og holdninger. Min bakgrunn ► Leder for Livsløpsutvalget i Trøgstad ► Leder for Foreningen ”Vi som har et barn for lite” i Østfold."— Utskrift av presentasjonen:

1 LEDELSE - handlinger og holdninger

2 Min bakgrunn ► Leder for Livsløpsutvalget i Trøgstad ► Leder for Foreningen ”Vi som har et barn for lite” i Østfold. ► Leder for ulike prosjekter på jobben. ► …har dessuten mange ulike ledere selv, og det er også en nyttig erfaring.

3 Eksempel på en god leder… …og en dårlig leder. Forslag? ► God: Marit Breivik ► Dårlig: Gerd Liv Valla

4 Hva gjør Breivik god? ► Rolig utad, selv i ”hardt vær” ► alltid fokusert på det positive. Kjefter ikke, eller trekker fram feil. ► ”tar liten plass” selv Hun er der for å hjelpe de andre, det er ikke de som er der for å gjøre henne berømt

5 Hva gjør Valla dårlig? ► Vil gjerne framstå som tøff og viktig (men det motsatte av ”pusekatt” er ikke ”drittsekk”) ► ”Graver” etter feil hos dem hun er misfornøyd med, og driter dem ut offentlig. ► Har stort ego og liten selvinnsikt. Klarer ikke å se og innrømme egne feil.

6 En god leder har… ► Selvinnsikt ► Selvbeherskelse ► Empati ► Sosial legning ► Evne til å begeistre ► Handlekraft

7 En god leder må… ► Være klar og tydelig ► Klare å overse detaljene og holde blikket rettet mot “den store helheten” ► Bruke eksempelets makt ► Være et forbilde ► Være bevisst sin makt

8 Oppsummering ► En leder må kjenne seg selv. ► Vær oppriktig mot deg selv og forstå hvordan du "virker". ► Kjenner du deg selv, kan du lære selvdisiplin og forbedre dine svake sider. ► Forstår du deg selv, klarer du også å forstå hvordan andre ”virker”. ► Da er du også i stand til å påvirke og lede dem. ► Påvirkning kan være positiv eller negativ – men.."du kan itj skræm folk tel å bli go!" Eller til å like deg. ► Vær tydelig – la ingen tvile på hvor mye du forventer. ► Forvent ikke mer av andre enn du forventer av deg selv.

9 To gullkorn til slutt… ► Du må aldri undervurdere et enkelt menneskes evne til å forandre verden (Gandhi) ► Det er meg det kommer an på (Frank Beck)


Laste ned ppt "LEDELSE - handlinger og holdninger. Min bakgrunn ► Leder for Livsløpsutvalget i Trøgstad ► Leder for Foreningen ”Vi som har et barn for lite” i Østfold."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google