Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HANDLINGSMETODEN Handlingsmetoden er utarbeidet av Gunvor Slaatto, og er en drøftingsmåte som sikrer bred medvirkning og løsninger som utvikles i fellesskap.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HANDLINGSMETODEN Handlingsmetoden er utarbeidet av Gunvor Slaatto, og er en drøftingsmåte som sikrer bred medvirkning og løsninger som utvikles i fellesskap."— Utskrift av presentasjonen:

1 HANDLINGSMETODEN Handlingsmetoden er utarbeidet av Gunvor Slaatto, og er en drøftingsmåte som sikrer bred medvirkning og løsninger som utvikles i fellesskap. Den stiller spørsmål i en logisk rekkefølge fra et problem er avdekket til det er løst og fulgt opp.

2 TRINN 1 SITUASJONSBESKRIVELSE  Hva er problemet?  Hvem og hvor gjelder det?  Hvordan oppleves problemet?  Hvilke konsekvenser har det?

3 TRINN 2 FORKLARINGSANALYSE  Hvilke forklaringer mener de berørte er sannsynlige?  Trengs det mer kunnskap om saken, evt faglig bistand?  Hvilke enkeltfaktorer har særlig betydning?  Hva inngår i den samlede vurderingen?

4 TRINN 3 MULIGE LØSNINGER  Hvilke forbedringer ønskes?  Hvilke løsningsforslag har de berørte?  Hvilke konsekvenser kan de ulike løsningene få?  Hva bør velges?

5 TRINN 4 BESLUTNING  Beslutningene gjøres av personer med beslutningsmyndighet. De skal omfatte hvilke tiltak som skal gjennomføres, tidsramme, ansvarlig person/instans og evt. Kostnader. Beslutningene føres inn i handlingsplanen.

6 TRINN 5 GJENNOMFØRING OG RESULTATVURDERING  Går gjennomføringen etter planen?  Hvis ikke, hva er grunnen, og hva skjer videre?  Hva må gjøres hvis ikke det forventede resultatet ble oppnådd?  Har noen overraskelser eller negative konsekvenser dukket opp?

7 TRINN 6 OPPFØLGING  Hva slags oppfølging trengs?  Hvem skal være ansvarlige?  Handlingsplanen justeres ved behov.


Laste ned ppt "HANDLINGSMETODEN Handlingsmetoden er utarbeidet av Gunvor Slaatto, og er en drøftingsmåte som sikrer bred medvirkning og løsninger som utvikles i fellesskap."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google