Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HANDLINGSMETODEN Handlingsmetoden er utarbeidet av Gunvor Slaatto, og er en drøftingsmåte som sikrer bred medvirkning og løsninger som utvikles i fellesskap.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HANDLINGSMETODEN Handlingsmetoden er utarbeidet av Gunvor Slaatto, og er en drøftingsmåte som sikrer bred medvirkning og løsninger som utvikles i fellesskap."— Utskrift av presentasjonen:

1 HANDLINGSMETODEN Handlingsmetoden er utarbeidet av Gunvor Slaatto, og er en drøftingsmåte som sikrer bred medvirkning og løsninger som utvikles i fellesskap. Den stiller spørsmål i en logisk rekkefølge fra et problem er avdekket til det er løst og fulgt opp.

2 TRINN 1 SITUASJONSBESKRIVELSE
Hva er problemet? Hvem og hvor gjelder det? Hvordan oppleves problemet? Hvilke konsekvenser har det?

3 TRINN 2 FORKLARINGSANALYSE
Hvilke forklaringer mener de berørte er sannsynlige? Trengs det mer kunnskap om saken, evt faglig bistand? Hvilke enkeltfaktorer har særlig betydning? Hva inngår i den samlede vurderingen?

4 TRINN 3 MULIGE LØSNINGER
Hvilke forbedringer ønskes? Hvilke løsningsforslag har de berørte? Hvilke konsekvenser kan de ulike løsningene få? Hva bør velges?

5 TRINN 4 BESLUTNING Beslutningene gjøres av personer med beslutningsmyndighet. De skal omfatte hvilke tiltak som skal gjennomføres, tidsramme, ansvarlig person/instans og evt. Kostnader. Beslutningene føres inn i handlingsplanen.

6 TRINN 5 GJENNOMFØRING OG RESULTATVURDERING
Går gjennomføringen etter planen? Hvis ikke, hva er grunnen, og hva skjer videre? Hva må gjøres hvis ikke det forventede resultatet ble oppnådd? Har noen overraskelser eller negative konsekvenser dukket opp?

7 TRINN 6 OPPFØLGING Hva slags oppfølging trengs?
Hvem skal være ansvarlige? Handlingsplanen justeres ved behov.


Laste ned ppt "HANDLINGSMETODEN Handlingsmetoden er utarbeidet av Gunvor Slaatto, og er en drøftingsmåte som sikrer bred medvirkning og løsninger som utvikles i fellesskap."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google